Az I-Pro hozzáadja a mesterséges intelligenciát a nem AI képes kamerákhoz

Az I-Pro Co. Ltd. piacra dobja a cég megfogalmazásában “forradalmian új fejlesztését”, amely a nem mesterséges intelligenciával rendelkező hálózati kamerákat mesterséges intelligens eszközökké alakítja.

A mesterséges intelligencia helyszíni tanulásának segítségével az új X sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtanítsák a kamerát a megfigyelni kívánt objektumokra. Legfeljebb kilenc mesterségesintelligencia-alkalmazás támogatásával ez az I-Pro eddigi legnagyobb tudású mesterséges intelligencia-kamera fejlesztése.

A régebbi kamerák élettartamának meghosszabbítása

Ez az innovatív funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy mesterséges intelligencia képességekkel egészítsék ki a meglévő, mesterséges intelligenciával nem rendelkező megfigyelő kameráikat, beleértve más gyártók kameráit is. Ez a költséghatékony megoldás javítja a meglévő rendszerek képességeit és tovább csökkenti a téves riasztások számát. A népszerű VMS-ekhez, például a Milestone és a Genetec korlátozott mesterségesintelligencia-integrációval rendelkező kamerák immár teljes paritást érhetnek el ennek a funkciónak és az I-Pro Active Guard szoftvernek köszönhetően.

Fejlett AI helyszíni tanulás

Az új helyszíni mesterséges intelligencia tanulási funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megtanítsák a kamerát az egyedi objektumokra, amelyeket azonosítani, keresni vagy követni szeretnének. Például a kezelők megtaníthatják a kamerát a kamera látómezején áthaladó targoncák, vagy pl. a sürgősségi osztályra érkező mentők számlálására. A kamerát még arra is meg lehet tanítani, hogy felismerjen egy logót a teherautón, és riasztást küldjön, ha az megérkezik a rakodóállomásra. Az AI On-site Learning alkalmazás akár több képet is automatikusan generálhat különböző fénysűrűség-értékekkel, így értékes időt takaríthat meg a kezelők számára, miközben növeli az észlelési pontosságot.

„Az új I-Pro X sorozat áttörő ugrást jelent a mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett felügyelet terén. Nem csak egy terméket mutatunk be, hanem átalakítjuk az iparágat a régebbi hálózati kamerák intelligensebbé tételével” – mondta Norio Hitsuishi, az I-Pro Co., Ltd. termékigazgatója.

Az új X sorozat 16 új kameramodellt tartalmaz, köztük nyolc gömbkamerát, négy belső és négy külső dómot 2, 5 és 6 MP opciókkal, valamint 4K modelleket. Az akár 144 dB-es széles dinamikatartománnyal (WDR) és a 70 méteres infravörös megvilágítással a képteljesítmény minden körülmények között hatékony lehet. A Japánban tervezett és gyártott NDAA-kompatibilis kamerák a legmagasabb szintű kiberbiztonságot támogatják FIPS 140-2 3. szintű tanúsítvánnyal, biztonságos rendszerindítással és Globalsign digitális tanúsítványokkal.

Forrás: I-Pro, securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: