Őszi Videosec újdonságok

A Videosec termékpalettájában jelentős részt képviselnek az Smart IP alapú videótechnikai megoldások, de természetesen a HD-Analóg rendszerekhez is kínálunk eszközöket.

Videosec Smart IP termékcsalád újdonságai

A 2017-es SecuriFórum kiállítás tesztpódiumán az IPW-2222-40S Starlight kameránk kiemelkedő színes éjszakai képminőségével elnyerte a szakmai közönség elismerését. A kamera azóta is töretlen népszerűségnek örvend partnereink körében. Idén ősszel új felbontású Smart IP Starlight kameráink jelentek meg, 4 és 5 megapixel felbontással és különböző kialakításban.

A Starlight technológia a kéttartományos A/D átalakítást és a kevesebb, mint egy elektron közeli sötétzajt kombinálja nagyfényerejű objektívvel és egyéb digitális képfeldolgozási trükkökkel. Ezzel növeli a kamera fényhasznosítását, vagyis a kevés fénynél megvalósuló éjjellátási képességét, illetve 0 lux környezeti fénynél a saját infravetővel bevilágított kép minőségét is javítja.

Forrás: EuroTech Corporations Kft

Forrás: EuroTech Corporations Kft

A legtöbb technikai újdonsággal rendelkező, a főként nagyobb megfigyelési területeken alkalmazható Super Starlight PTZ kamera, a PTZ-6854-X38UP-VC, mely 60 fps képsűrűségre képes 4MP felbontáson. A 38x optikai zoomos, elektronikus képstabilizátorral (EIS) rendelkező optika, a 120 dB-es valós WDR, a színes üzemmódban elérhető 0,0005 lux fényérzékenység és az akár 256 GB-os behelyezhető Mikro-SD kártya (ANR funkcióval) szélsőséges projektigények kielégítését is lehetővé teszi. Külön említést érdemel a beépített optikai és digitális ködmentesítő funkció, mely alacsony kontrasztú, párás, ködös környezeti viszonyok esetén is biztosítja a kiértékelhető képet az adott megfigyelési területről.

A Starlight kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontásban is elérhető. Ezeknél az eszközöknél már a 25 fps képsűrűségű videojel 5MP felbontáson, a H.265 tömörítés Smart kódolással, különböző beépített VCA analitikák, a Folyosó üzemmód és az akár 1080p@25 fps képsűrűségű másodlagos stream is elérhető.

Az IPW-2125-40SA 4mm-es optikával szerelt csőkamera a már megismert kisméretű fém házban jelent meg. Az előlapon beépített mikrofonnal rendelkezik, így akár kültéren is elérhető az audió információ külön eszköz használata nélkül. Az IK10-es minősítésű IPD-325-28S kisméretű, vandálbiztos dóm kamera kialakítása folytán kiválóan alkalmazható olyan helyen, ahol várható, hogy a megfigyelt területen tartózkodó személyek megkísérlik mechanikai úton tönkretenni.

Természetesen motoros, varifokális optikával (2,7-13,5 mm, F1.2) szerelt változat is elérhető ebből a szériából, az IPW-2325-28SZ csőkamera és az IPD-3235-28SZ dóm kamera. Mindkettőre jellemző az akár 256 GB méretű behelyezhető Mikro-SD kártya (ANR funkcióval) és a változatos módon használható riasztási be- és kimenet.

Forrás: EuroTech Corporations Kft

Forrás: EuroTech Corporations Kft

PTZ-ből egy új megjelenésű, kisméretű, beltéren alkalmazható kameránk jelent meg, a PTZ-6415-X5UPW. Különlegessége a beépített Wifi, mellyel gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható a helyi hálózatra, de természetesen lehetőség van hagyományos, vezetékes kapcsolódásra is PoE táplálással. A 120 dB-es valós WDR, a beépített IR sugárzó, a mikrofon és a Mikro-SD kártya foglalat és a VCA analitikák sokasága már csak ráadás.

Egy megfigyelőrendszer fontos eleme a kamerák képének tárolására alkalmazott rögzítő is. Idén augusztustól folyamatosan jelennek meg az L sorozatot felváltó LX és az E sorozatot felváltó X jelölésű NVR-ek. Az új rögzítők többmagos processzort és a korábbiakhoz képest nagyobb teljesítményű hardver komponenseket tartalmaznak. Ezáltal a korábbi dekódolási kapacitás (élőképes megjelenítés és visszajátszás) duplájára növekedett. Ez azt jelenti, hogy helyi, osztott képes megjelenítés esetén több, nagyobb felbontású stream jeleníthető meg. A rögzítési képességet továbbra is a bejövő sávszélesség határozza meg, a csatornánkénti maximális rögzítési felbontás 8 megapixel.

Az elsőként megjelent NVR-301-08LX-P8 rögzítő esetén a már említett 5MP kamerákból egyszerre 3 darab 5MP@25fps Fő stream vagy akár 8 darab 1080p@25 fps felbontású másodlagos stream jeleníthető meg a csatlakoztatott 4K felbontású kijelzőn.

Videosec 4az1ben 4K kamerák és hibrid rögzítők

A 4K (8MP) felbontású eszközökből már több éve elérhetőek az IP-alapú változatok. Ez a felbontás a jelenlegi Analóg-HD technológia határát is jelenti egyben. Az ilyen irányú igényeknek csekély számú kamera és rögzítő képes megfelelni.

A nyár folyamán megjelent Videosec XVR-302-08U 8+8 csatornás hibrid rögzítő 8 db maximum 8MP-es AHD/TVI/CVI kamerát és 8 db maximum 8MP-es IP kamerát képes fogadni. Az analóg bemenetekre megkötés nélkül, tetszőleges AHD/TVI/CVI/CVBS kamera csatlakoztatható, sőt egyenként átváltható IP-alapúra, így, akár egy 16 csatornás hálózati rögzítőként is alkalmazható. A különböző szoftveres elérések megegyeznek a Videosec Smart IP alapú platform szoftvereivel.

Ezzel a rögzítővel költséghatékony módon bővíthető IP kamerákkal, a már korábban kiépített Analóg-HD rendszer és használható ki a Smart IP sorozatú kamerák szolgáltatása egy rendszeren belül. Külön kiemelendő, hogy az új 8 megapixeles 4az1ben kameráink képét 20 fps képsűrűséggel képes megjeleníteni és 7 fps képsűrűséggel rögzíteni.

Forrás: EuroTech Corporations Kft

Forrás: EuroTech Corporations Kft

A Videosec kínálatában 4K felbontású kamerából egyszerre 4 darab OV12895 Starlight érzékelővel szerelt típus jelenik meg az ősz során. Közös jellemzőjük a 3840×2160@20fps képsűrűségű választható AHD/TVI/CVI videojel kimenet, 0,0006 lux fényérzékenység színes módban, rögzítőről is elérhető, széleskörű beállítási lehetőségeket biztosító OSD menü és IP66 védettségű kültéri ház.

Csőkamerából kettő változat érhető el, egy nagy látószögű, 2,8mm-es optikával (XB-836S) és egy 2,8-12mm-es, motoros optikával szerelt (XBV-860SZ) típus.

Dóm kamerából a csőkamerához hasonlóan kettő változat szerepel a kínálatban, egy nagy látószögű, 2,8mm-es optikával (XD-836S) és egy 2,8-12mm-es, motoros optikával szerelt (XDV-836SZ) típus.

A kamerákhoz természetesen alkalmazható a 2 megapixeles változatoknál már megismert kötődobozok is.

A bemutatott eszközök a 2019 október 9-10 között megrendezésre kerülő SecuriFórum kiállításon működés közben is megtekinthetőek lesznek.

Bozsák Tamás
műszaki terméktámogatás

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások