Gondolkodjon előre…

Gondolkodjon előre…

Az emberek sajnos napjainkban sem fordítanak kellő figyelmet biztonságukra. Ebbe beleértendőek a behatolás-, valamint a tűzjelző rendszerek is. Pedig kellő körültekintéssel mindkét területen viszonylag kis ráfordítással sokkal nagyobb károktól tudjuk magunkat megkímélni.

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

A 2014-es Ifsec International – hűen az elmúlt évekhez – rendkívül gazdag és hasznos programmal készült a három napos rendezvényre, ráadásul ezúttal az összes látogató számára elérhetővé tették a kiállítás legfontosabb eseményeit, interjúit az Ifsec TV segítségével.

Meghívó az MDSZ Akadémiai napjára

Meghívó az MDSZ Akadémiai napjára

2014. július 2-án tartja oktatási sorozatának következő rendezvényét a Magyar Detektív Szövetség. Az Akadémiai nap egyben a 2013/2014-es oktatási év utolsó rendezvénye is, ahol az eddigieknél is nagyobb súlyú téma kerül terítékre.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Sokszor felmerül az igény, egy komolyabb, több tudással bíró tápegységre. Manapság, a tömegtermelés miatt úgy tűnhet telített a piac. Azt láthatjuk, hogy egy-két féle termékből a kínálat kimeríthetetlen, de ha kicsit mást szeretnénk, például nagyobb tudású, speciális tápot, az már lehet, hogy hiánycikknek minősül.

Újból Londonban az Ifsec International

Újból Londonban az Ifsec International

2014. június 17. és 19. között várja elsősorban a szakma képviselőit az Ifsec International, amely immár 40 éves múltra visszatekintő rendezvény. A kiállítást idén is konferenciák, oktatások és előadások egészítik ki.

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

A DINION után a Bosch IP 4000 kameracsalád két FLEXIDOME modellel, és egy csőkamerával egészült ki. Az IP 4000 sorozat tagjai tökéletes megoldásokat kínálnak bármely üzlet vagy iroda védelmére. A FLEXIDOME modellek kül- és beltéri változatban is kaphatók, beépített IR-megvilágítással vagy anélkül.

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

Alan Turing elgondolása szerint öt perces chat beszélgetés során az ember képes kiszűrni, hogy géppel beszélget-e vagy sem. Azonban az 1950-ben írt tanulmány alapján felállított teszten egy magát Eugene Goostmannak kiadó számítógép átment, megtévesztve a vele kommunikáló szakértők 33 százalékát.

Érintőképernyős terminál a Heathrown

Érintőképernyős terminál a Heathrown

Az Emerald segíteni fogja a biztonsági személyzet munkáját, tisztán kivehető, színes kép jelzi a kártyastátuszt a hozzáféréseknél, továbbá a rendszer nagymértékben növeli a biztonságot a Heathrow Campus területén, ahol a szállítmány, a személyzet és a legénység is ellenőrzési ponton halad át.

A hálózati rendszerek felépítése

A hálózati rendszerek felépítése

Májusi előadásán az Erando és az IndigoVision a termékeik és szolgáltatásaik részletes ismertetése mellett a nem kellő hatékonysággal kialakított hálózati rendszerek veszélyeire is felhívták a figyelmet. Az Erando és az IndigoVision egyik fő szempontja, hogy hálózataik védettek és biztonságosak legyenek.

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

GV-IP FishEye kamerák képesek a helyiség teljes körű megfigyelésére, ráadásul ezt a rendkívül praktikus hálózati kamerát a Geovision már 10 MP-es változatban is forgalomba hozta. Megfelelő felhelyezési pontra rögzítve a FishEye belátja a helyiséget, így kifejezetten alkalmas például üzletek védelmére.

Fike FM200

Gyors, hatékony oltógázzal működő rendszer

A Fike FM200 oltórendszer a gázzal működő tűzvédelmi megoldások közé tartozik, amely késleltetési idő nélkül egészségre ártalmatlan FM200 oltógázzal árasztja el a tűzveszélybe került helyiséget, így el lehet kerülni akár az ott folyó tevékenység leállítását is.

DCS-6315 fix dóm HD kamera

Éjszaka is színes a kép a D-Link új HD hálózati kamerájával

A DCS-6315 kicsitől a nagyvállalatokig tökéletes megoldást biztosít számos területen. A DSC-6315 fix dóm kültéri IP-kamera HD felbontással rendelkezik, és igen magas fényérzékenységű CMOS képérzékelőt használ, WDR képjavítóval kombinálva, így még extrém körülmények között is részletgazdag képet ad.

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

A biztonsági szakértőknek ma már több száz elemmel kell számolniuk munkájuk során, és ez a világ egyre összetettebb és bonyolultabb. A biztonságtechnika periódusos táblája ebben segít eligazodni kicsit, ugyanis a 2014-ben ismeretes főbb elemeket tartalmazza, és vizuálisan ábrázolja, hogyan illeszkednek egymáshoz az egyes elemek.

Kapuvezérlés határok nélkül

Kapuvezérlés határok nélkül

A kertkapunak, garázsbejárónak vagy társasházi lépcsőházak bejáratainak GSM alapú ingyenes vezérlésére a TELL két terméke, a Gate Control 20 és Gate Control 1000 nyújt lehetőséget.

A hónap fenyegetése a drive-by letöltés

A hónap fenyegetése a drive-by letöltés

A drive-by-download olyan malware letöltést jelöl, mely a háttérben fut észrevétlenül, a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül. Az ilyen kéretlen letöltés a böngészők, illetőleg a böngésző plug-in-ek sebezhetőségét használja ki.

Avigilon 2MP HD Micro Dome

Az IP-kamerák óriása és törpéje

Az Avigilon 29MP JPEG2000 HD Pro kamera a cég legtökéletesebb képminőségű kamerája, amely nagy területek teljes megfigyelését teszi lehetővé, míg a 2MP Micro Dome diszkrét megjelenése miatt üzlethelyiségek szemmel tartására alkalmas.

Dinion 5000 AN

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A Bosch 2013-as fejlesztései közé tartoznak az új 960H analóg kamerák – amelyek az analóg technológia következő lépcsőfokát jelentik –, továbbá az éjszakai érzékelés határának maximális kiszélesítésére törekvő Starlight IP-kamerák. 2014 júliusában kerül piacra a cég vezeték nélküli kamerafejlesztése is.

Német Ferenc, az SzVMSzK elnöke

Újabb vizsgát kell tenniük a biztonsági őröknek

További képzésen kell részt venniük a biztonsági őröknek, és csak sikeres vizsga esetén dolgozhatnak ilyen típusú munkakörben június 1-je után. Az oktatás szervezett és önálló formában is elvégezhető volt, ugyanis a tananyag az interneten is megtalálható.

GeoVision szeminárium a BME-n

GeoVision szeminárium a BME-n

Május 20-án ismét szakmai szemináriumot tart a GeoVision Inc. és a GeoVision Hungária Kft. A rendezvény kiemelt témái között a rendszámfelismerő- és beléptető rendszerek, a felhő alapú képrögzítő rendszerek, valamint 3D forgalomszámlálás szerepel.

Lap teteje