Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Sokszor felmerül az igény, egy komolyabb, több tudással bíró tápegységre. Manapság, a tömegtermelés miatt úgy tűnhet telített a piac. Azt láthatjuk, hogy egy-két féle termékből a kínálat kimeríthetetlen, de ha kicsit mást szeretnénk, például nagyobb tudású, speciális tápot, az már lehet, hogy hiánycikknek minősül.

A Makrai Transformers a magyar biztonságtechnikai piaccal egyidős. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a transzformátorok és a tápegységek területén. A cég teljesen magyar tulajdonú, minőségi német alapanyagokat használ, korszerű gépparkkal rendelkezik. Termékeire jellemző a „túlméretezés”, melynek következtében stabil üzemű alkatrészeket gyárt. Az elmúlt évben a nagyszabású fejlesztések eredményeképpen több korszerű tápegység jelent meg, melyek közül alább ismertetünk néhányat.

240W tápegység Két típusa létezik, a 12V 20A és a 24V 10A. Primer oldali stabilizált kapcsolóüzemű tápegység. A szokásos védelmek mellett (hőmegfutás, túlmelegedés, túlterhelés, akku mélykisülés, stb.) egy hibajel kimenet teszi egyedivé. Ha a tápegység valamilyen hibát észlel, akkor egy relékimenetet aktivál. Ezt be lehet kötni egy riasztórendszerbe, DVR-be, tűzjelző rendszerbe és jelzi a diszpécsernek, kezelőnek, felhasználónak, távfelügyeletnek, hogy gond van.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

DC-DC konverter – 9-20V bemeneti feszültség mellett, Fix 12-14V-ot állít elő. Főként nagyobb kamerarendszerekhez alkalmazható, ahol a kamera oldalán kisebb tápfeszültségből képes a kamera számára elfogadható feszültséget előállítani, illetve galvanikus leválasztással rendelkezik! Ha a kamerarendszer földhurok problémával rendelkezik, akkor ez a termék segíti ennek kiküszöbölését. Terhelhetősége 1,5A

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nélTáposztós kameratáp Egy dobozba beépítve található a hálózati tápegység és egy táposztó. Az egységnek 5 vagy 10 tápkimenete van. Mindegyik kimenet külön – külön biztosítékkal védett. A biztosítékok 1A értékűek és a terhelés megszűntével automatikusan visszaállnak. Fontos, hogy tervezéskor ügyelni kell, hogy a kimenetek 1A-el terhelhetőek, de az összes terhelés nem lehet nagyobb 3, ill. 6A-nél. Két típusa létezik, az 5-ös és 10-es osztós.

Szünetmentesített video rendszer tápegység – Az előbb ismertetett terméktől annyiban tér el, hogy az 5-ös osztós egy-, a 10-es osztós két állítható DC-DC konvertert tartalmaz. Így akkumulátor üzemben a kimeneti feszültség nem függ az akkumulátor feszültségétől. Továbbá tartalmaz egy másik  DC-DC konvertert is, fix 12V kimeneti feszültséggel, a DVR számára.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

A Makrai Transformers tehát a speciális igények kielégítésére is felkészült, korszerű és megbízható tápjai hiánypótló termékek a magyar piacon. A Makrai tápok forgalmazója a Novosec Security Kft.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél
Forrás: Novosec Security Kft

Kapcsolódó cikkek:

CCTV újdonságok: HD-CVI

CCTV újdonságok: Mobotix IP-kamerák

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Kapuvezérlés határok nélkül

Egyszerű megoldás a beléptetés területén

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?