Milesight Webinárium – Egyenesen a gyártótól

Június 4-én ingyenes Milesight Webináriumot tart ügyfelei részére a GeoVision Hungária Kft. A két órás előadást közvetlenül a Milesight gyár mérnöke tartja meg angol nyelven. Regisztrációt követően várják az érdeklődő kollégákat. (tovább…)

Kulcsszerepben a személyzet oktatása – Ingyenes e-learning modulok a Z&Z-től

A világjárvány kitűnő alkalom arra, hogy felfrissítsük a biztonsági rendszerekkel kapcsolatos tudásunkat és a személyzet oktatására fókuszáljunk. A tudás, a rutin és az elhivatottság a technológia fejlettségével egyenes arányban kell nőjön. Mindez ma már nélkülözhetetlen a dinamikus tempóban fejlődő technológiák megértéséhez, alkalmazásához. (tovább…)

A GeoVision tavaszi oktatásai

A GeoVision Hungária Kft. idén is tart partnereinek gyakorlati oktatásokat, melyekre várják a jelentkezéseket. A cég az alábbi időpontokat és szakmai tematikákat ajánlja az érdeklődők figyelmébe 2020 tavaszán. (tovább…)

Power oktatások 2020 február – március

A Power Biztonságtechnika új oktatássorozatot indít különböző témakörökben. Csatlakozzon ingyenes oktatásainkhoz, amelyeken részt vehet személyesen a 3. kerületi székhelyünkön, vagy meghallgathatja online, webinárium keretében is. (tovább…)

A digitalizáció a jövő motorja – mesterséges intelligencia a készenléti szerveknél

Az életmentés és közbiztonság a digitális megoldásoknak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a teljes paradigmaváltás küszöbén áll. Az egészségügy digitalizációjának dinamikus fejlődése és a segélykérő szolgálatokkal való kapcsolattartást radikális átformálódása mellett, a különböző innovációk is egyre nagyobb teret kapnak. A magasfokú modernizáció és a kibertámadások intenzív elterjedésével azonban az adatbiztonság is kulcskérdéssé válik. (tovább…)

INGYENES, KEZDŐ TEXECOM OKTATÁS a Modern Alarm Kft.-nél!

Megismerne modern szemléletű megoldásokat? Érdekelné egy 4 és 640 zóna között, rugalmasan  bővíthető, vezetékes és vezeték nélküli rendszer? Feledné a folyamatos árversenyt? Ezekre a kérdésekre ad választ a cég szerint a két napos Texecom oktatás. (tovább…)

Power okatatások 2019 január – március

A Power Biztonságtechnika új oktatássorozatot indít különböző témakörökben. Csatlakozzon ingyenes oktatásainkhoz, amelyeken részt vehet személyesen a 3. kerületi székhelyünkön, vagy meghallgathatja online, webinárium keretében is. (tovább…)

5+1 IT jóslat 2019-re. A QUADRON prognózisai

Egyre több adathalász támadás, növekvő lakossági anyagi veszteségek és információvédelmi pánik a szervezeteknél: kihívásokkal teli évnek ígérkezik 2019 kiberbiztonság szempontjából. Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője 5+1 pontban foglalta össze az idei évre vonatkozó információbiztonsági jóslatait. (tovább…)

Növekvő IT biztonsági szakember hiány világszerte Forrás: Értéktár

Növekvő IT biztonsági szakember hiány világszerte

2022-re már 1,8 millió, informatikai biztonsági témákban jártas alkalmazott hiánya jelentkezik majd a piacon –  ebből egyedül Európában 350 ezer. Nem csoda, hogy az IT-biztonsági szakemberek alig 1 százaléka van állás nélkül, és ők is nagyrészt önszántukból. (tovább…)

GeoVision Hungária Kft. tavaszi szakmai oktatásai forrás: GeovVsion Hung. Kft

GeoVision Hungária Kft. tavaszi szakmai oktatásai

Már lehet jelentkezni a GeoVision Hungária Kft. idei szakmai oktatásaira. A programban szó lesz a cég  újdonságairól, szoftvereiről, az új H.265-ös tömörítési eljárásról és a kapcsolódó eszközökről, továbbá vezeték nélküli adatátvitelről, kulcsszéf rendszerekről és nem utolsó sorban az optikai kábelezésről, illetve azok hegesztéséről. (tovább…)

Gondolkodjon előre…

Gondolkodjon előre…

Az emberek sajnos napjainkban sem fordítanak kellő figyelmet biztonságukra. Ebbe beleértendőek a behatolás-, valamint a tűzjelző rendszerek is. Pedig kellő körültekintéssel mindkét területen viszonylag kis ráfordítással sokkal nagyobb károktól tudjuk magunkat megkímélni. Míg első esetben elsődlegesen anyagi javak védelméről van szó, az utóbbi esetében ezen túlmenően még a személyek biztonsága is nagyon fontos szempont.

Egy-egy tűzeset során rövid idő alatt akár pótolhatatlan veszteség is érhet valakit, amennyiben a keletkező tűz kialakulása nem, vagy csak későn történik meg. A keletkezőben lévő tűz jellemzőinek korai érzékelésére szolgálnak, a felújított vagy újonnan épített létesítmények esetében már szinte kötelezőszerűen előírt tűzvédelmi jelzőrendszerek.
A hazai piacon közismert és jól csengő név a GlobalFire. Ez a portugál székhelyű cég immár több mint 20 éve foglalatoskodik tűzjelző rendszerek elemeinek tervezésével és gyártásával. Kínálatában a kisméretű hagyományos rendszerektől kezdődően a közepes, vagy nagyobb méretű analóg-digitális jelzőrendszerek kialakításához szükséges széles termékskála áll rendelkezésre.
Azokban az esetekben, amikor a hagyományos tűzjelzőközpontok által nyújtott tulajdonságok kielégítik az elvárt vagy előírt kívánalmakat, ott kiváló választási lehetőséget nyújtanak a GlobalFire kínálatának részét képező Orion központok. Ezek a hagyományos, zónás kialakítású egységek 2, 4 vagy 8 zónás változatban érhetőek el. Minden egyes zónára 32 darab érzékelő – optikai füst, hő sebesség és hő maximum vagy kombinált – érzékelő, illetve kézi jelzésadó csatlakoztatható.

Orion

Csak hogy tovább taglaljuk a kínálat által nyújtott lehetőségeket, azon felhasználási körülmények között, ahol nincsen szükség két tűzjelző és hibajelző relékimenetre akár a jóval kisebb méretekkel bíró 1 vagy 2 zónás kialakítású Orion Mini központok is megfelelhetnek.

Orion mini

Sőt még egy kis kitérőt megtéve akár az ezen központokra alapozott oltásvezérlő egységek alkalmazásának lehetősége is mindenféleképpen említésre méltó. Ezek a modellek olyan további be- és kimenetekkel is rendelkeznek, melyek alkalmasak az oltórendszer vezérlésére, továbbá az állapotnak felügyeletére is.
Ahol a műszaki előírások már szükségessé teszik a mai kor legelterjedtebb technikai színvonalát képviselő analóg-digitális rendszerek felszerelését ott kerülnek képbe az 1 vagy 2 hurkos kialakítású Junior, vagy az egészen 96 hurokig bővíthető Juno-Net tűzjelzőközpontok.

Juno Net

A két központcsaládnak közös jellemzője az azonos érzékelő típusok és a nagy részben azonos bővítő egységek használatának lehetősége. Sőt az eszközök beállítására, konfigurálására szolgáló menürendszerük is csak minimálisan tér el egymástól.
A különbség igazából abban nyilvánul meg, hogy a kisebb, maximum 2 hurkos Junior központok nem bővíthetőek már tovább, míg nagyobb testvérük, a Juno-Net alközpontok segítségével maximum 96 hurkos rendszerré fejleszthető.
A rendszerek kiépítéshez a már fentebb említett három alapvető érzékelő típus, természetes címezhető kialakításban, használható. Változatos bővítőegységeinek, be- és kimeneti moduljainak segítségével nagyon egyszerűen kialakíthatóak a helyi adottságokhoz leginkább illő vezérlési feladatok is, mint például akár szellőzés vagy füstmentesítés működtetése is. A rendszer rendkívül rugalmas kialakításának másik záloga a hardveres eszközök felhasználói igények és előírások szerinti működtetését biztosító nagyfokú szabadságot nyújtó programozási lehetőség.
Természetesen az ilyen méretű rendszerek esetében ma már nem nélkülözhető a számítógép segítségével végrehajtható konfigurálás sem, mely a szabadon hozzáférhető magyar nyelvű grafikus kezelői felülettel rendelkező program segítségével egyszerűen, könnyen elvégezhető.
Sajnos a korlátozott terjedelem miatt minden, ezekkel az eszközökkel kapcsolatos információ itt nem kerülhetett megemlítésre, pedig sok még említésre érdemes lenne. Amennyiben ez a rövidke ismertető felkeltett érdeklődését, további információkat a GlobelFire termékeit forgalmazó MASCO Kft. munkatársaitól kaphat. Kérem, keressen minket bizalommal.

Forrás: MASCO Kft. 

kapcsolódó cikkek:

Álljon át a digitális oldalra!

Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

ROGER beléptető rendszerek

 

masco logo 2014

Állás: ÉRTÉKESÍTŐ – TERMÉKMENEDZSER

Társaságunk, a MASCO Kft. a legnagyobb biztonságtechnikai és kapuautomatizálási nagykereskedés Magyarországon.

Csapatunk értékesítési és termékmenedzsert keres azonnali kezdéssel. Olyan munkatársat keresünk, aki szakmai hozzáértéssel rendelkezik (biztonságtechnika területén) és képes megszerezni az ügyfelek bizalmát azáltal, hogy bármilyen problémájukra professzionális megoldást tud nyújtani. Nem vérbeli üzletkötőket keresünk, hanem inkább kereskedelmi érzékkel rendelkező, szakmai körökben ismert és tapasztalattal rendelkező termékmenedzsert, aki képes ügyfeleink problémáira, igényeire professzionális megoldást nyújtani. Jelentkezni lehet itt.

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

A 2014-es Ifsec International – hűen az elmúlt évekhez – rendkívül gazdag és hasznos programmal készült a három napos rendezvényre, ráadásul ezúttal az összes látogató számára elérhetővé tették a kiállítás legfontosabb eseményeit, interjúit az Ifsec TV segítségével.

I. NAP

Az Ifsec Akadémia

Stephen Greenhalgh, Bűnügyi és Rendfenntartási Polgármester Helyettes behatóan mutatta a kormány szerepét a közbiztonság állapotának javításában, továbbá a KPMG kockázat felmérési igazgatója, Louise Thompson a vállalati szektorban előforduló csalások fő irányzatait elemezte.

IFSEC TV

Ebben az évben egy óriáskivetítőn követhetőek voltak az Ifsec International eseményei, valamint levetítésre kerültek az interjúk, így a résztvevők a kiállítás különböző színtereiről is figyelemmel kísérhették a programokat.

II. NAP

Bob Forsyth lett a biztonságtechnikai iparág legmeghatározóbb alakja 2014-ben

2004-ben csatlakozott a Mitie Total Security Managementhez, amelynek 2010 óta vezérigazgatója is. Idén a biztonságtechnika piacát meghatározó negyven legbefolyásosabb személyiség közül Bob Forsyth került ki győztesen.

A Canon megvásárolja a Milestone-t

Ez volt az utolsó év, hogy a Milestone és a Canon külön standot állítottak az Ifsec Internationalen, ugyanis a Canon magába fogja olvasztani vállalat még az év vége előtt. Idén még mindkét márka standjai körül nagy volt a nyüzsgés.

A Samsung változtat az IP technológia arculatán

Az egyik legnagyobb óriás vállalat, a Samsung az Ifsecen Internationalen indította el a Samsung Open Platformot, amely lehetővé teszi az applikációk installálását és tárolását közvetlenül a kamerákban.

Az Ifsec Akadémián vitatták meg a részvevők a biztonságtechnikai ágazat múltját, jelenét és jövőjét, miközben oktatásokon, tréningeken és szemináriumokon vehettek részt.

A Biztonságtechnika Állama 2014

A legjelentősebb pozícióban lévő vállalatok vezetői vitatták meg a tapasztalataikat az IFSEC Global.com Központi Színpad vitafórumán. A beszélgetés részvevői voltak az ASIS, a The Security Institute, az IPSA, az Association of Security Consultants, a UK Crowd Management Association, a BSIA, a National Security Inspectorate, az ADS és a Security Systems & Alarms Inspection Board képviselői.

A kiállítás legfontosabb, legizgalmasabb eseményeiről, híreiről soron következő cikkeinkben részletesebben is beszámolunk.

Forrás: www.ifsec.co.uk

Kapcsolódó cikkek:

Bosch és Milestone megállapodás

Újból Londonban az Ifsec International

Ifsec International 2013

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

2014-től újra Londonban lesz az Ifsec

Meghívó az MDSZ Akadémiai napjára

Meghívó az MDSZ Akadémiai napjára

2014. július 2-án tartja oktatási sorozatának következő rendezvényét a Magyar Detektív Szövetség. Az Akadémiai nap egyben a 2013/2014-es oktatási év utolsó rendezvénye is, ahol az eddigieknél is nagyobb súlyú téma kerül terítékre.

Időpont: 2014. július 2., 10:00

Helyszín: Fortuna Szálloda- és Étteremhajó, „Nelson tárgyaló szalonja”
1137 Budapest, Szent István park, alsó rakpart
Web: www.fortunahajo.hu
GPS koordináták: 47.51862, 19.04958

Fontos információ: Parkoló hely a bejáratnál, fizetős, 175.- Ft/óra, azonban ha valaki 3 órát fizet, a jegye egész napra érvényes.

Az „Akadémiai nap” témája:

 • „A magánnyomozás speciális, adósságkezeléssel összefüggő adatgyűjtő munkájának gyakorlati lehetőségei, az adatvédelmi szabályok tükrében.” Az előadást a magánnyomozó szakmában ismert és elismert dr. Borai Ákos nyugállományú rendőr ezredes, Szövetségünk Tiszteletbeli Tagja tartja.

A részvételi szándékot az érdeklődők a Detektív Szövetség info@detektivszovetseg.hu e-mail címén, legkésőbb az aktuális “Akadémiai” napot megelőző napon kell jelezniük.

A jelentkezőknek javasolt egyúttal nyilatkozniuk is arról, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szövetség – az adatvédelmi szabályok betartásával – a személyes adataikat kezelje, egyben regisztrálnak a Szövetség honlapján (az ehhez szükséges nyomtatvány itt letölthető).

Az oktatási rendszer működésével, programjával kapcsolatban tájékoztatás e-mail útján Spitzer Lászlótól kérhető – spitzer.laszlo1@gmail.com
A Szövetség tagjai részére létrehozott „Akadémiai nap” minden érdeklődő számára első alkalommal ingyenes, hogy el tudja dönteni, érdekli-e, vagyis belép-e a Szövetségbe, vagy sem. Minden további részvétel feltétele 5 000 forint/fő támogatás befizetése a Szövetség részére. Természetesen a Szövetség tagjainak (és pártoló tagjainak) a részvétel ingyenes.

A NKE RTK oktatói és hallgatói a rendezvényen jogviszonyuk igazolását követően ingyenesen részt vehetnek.

Forrás: Magyar Detektív Szövetség

Kapcsolódó cikkek:

A Magyar Detektív Szövetség közleménye

Meghívó a Detektív Klubnapra

Meghívó a májusi Detektív Klubnapra

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Sokszor felmerül az igény, egy komolyabb, több tudással bíró tápegységre. Manapság, a tömegtermelés miatt úgy tűnhet telített a piac. Azt láthatjuk, hogy egy-két féle termékből a kínálat kimeríthetetlen, de ha kicsit mást szeretnénk, például nagyobb tudású, speciális tápot, az már lehet, hogy hiánycikknek minősül.

A Makrai Transformers a magyar biztonságtechnikai piaccal egyidős. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a transzformátorok és a tápegységek területén. A cég teljesen magyar tulajdonú, minőségi német alapanyagokat használ, korszerű gépparkkal rendelkezik. Termékeire jellemző a „túlméretezés”, melynek következtében stabil üzemű alkatrészeket gyárt. Az elmúlt évben a nagyszabású fejlesztések eredményeképpen több korszerű tápegység jelent meg, melyek közül alább ismertetünk néhányat.

240W tápegység Két típusa létezik, a 12V 20A és a 24V 10A. Primer oldali stabilizált kapcsolóüzemű tápegység. A szokásos védelmek mellett (hőmegfutás, túlmelegedés, túlterhelés, akku mélykisülés, stb.) egy hibajel kimenet teszi egyedivé. Ha a tápegység valamilyen hibát észlel, akkor egy relékimenetet aktivál. Ezt be lehet kötni egy riasztórendszerbe, DVR-be, tűzjelző rendszerbe és jelzi a diszpécsernek, kezelőnek, felhasználónak, távfelügyeletnek, hogy gond van.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

DC-DC konverter – 9-20V bemeneti feszültség mellett, Fix 12-14V-ot állít elő. Főként nagyobb kamerarendszerekhez alkalmazható, ahol a kamera oldalán kisebb tápfeszültségből képes a kamera számára elfogadható feszültséget előállítani, illetve galvanikus leválasztással rendelkezik! Ha a kamerarendszer földhurok problémával rendelkezik, akkor ez a termék segíti ennek kiküszöbölését. Terhelhetősége 1,5A

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nélTáposztós kameratáp Egy dobozba beépítve található a hálózati tápegység és egy táposztó. Az egységnek 5 vagy 10 tápkimenete van. Mindegyik kimenet külön – külön biztosítékkal védett. A biztosítékok 1A értékűek és a terhelés megszűntével automatikusan visszaállnak. Fontos, hogy tervezéskor ügyelni kell, hogy a kimenetek 1A-el terhelhetőek, de az összes terhelés nem lehet nagyobb 3, ill. 6A-nél. Két típusa létezik, az 5-ös és 10-es osztós.

Szünetmentesített video rendszer tápegység – Az előbb ismertetett terméktől annyiban tér el, hogy az 5-ös osztós egy-, a 10-es osztós két állítható DC-DC konvertert tartalmaz. Így akkumulátor üzemben a kimeneti feszültség nem függ az akkumulátor feszültségétől. Továbbá tartalmaz egy másik  DC-DC konvertert is, fix 12V kimeneti feszültséggel, a DVR számára.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

A Makrai Transformers tehát a speciális igények kielégítésére is felkészült, korszerű és megbízható tápjai hiánypótló termékek a magyar piacon. A Makrai tápok forgalmazója a Novosec Security Kft.

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél
Forrás: Novosec Security Kft

Kapcsolódó cikkek:

CCTV újdonságok: HD-CVI

CCTV újdonságok: Mobotix IP-kamerák

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Kapuvezérlés határok nélkül

Egyszerű megoldás a beléptetés területén

Újból Londonban az Ifsec International

Újból Londonban az Ifsec International

2014. június 17. és 19. között várja elsősorban a szakma képviselőit az Ifsec International, amely immár 40 éves múltra visszatekintő rendezvény. A kiállítást idén is konferenciák, oktatások és előadások egészítik ki.

Helyszín:

IFSEC International
ExCeL London
One Western Gateway
Royal Victoria Dock
London
E16 1XL

Időpont:

Június 17. (kedd) 10:00-17:00
Június 18. (szerda) 10:00-18:30
Június 19. (csütörtök) 10:00-16:00

Regisztráció minden nap 8:00-tól (reggeli kávé és kitűző osztás 8:00-10:00)

Jelentkezés: ITT

Általános tudnivalók az Ifsec International kiállításról.

Újból Londonban az Ifsec International

Forrás: www.ifsec.co.uk

Kapcsolódó cikkek:

Ifsec International 2013

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

2014-től újra Londonban lesz az Ifsec

A Bosch tűzjelző és evakuációs megoldásainak bemutatója

A Bosch tűzjelző és evakuációs megoldásainak bemutatója

2014. június 24-én a Bosch Biztonságtechnika tűzjelző és evakuációs megoldásait mutatja be a tervező szakembereknek. A rendezvény előadói Narcis Pica és Laurentiu Ivascu, a Bosch Security Systems tűzjelző és kommunikációs rendszerekért felelős régiós termékmenedzserei lesznek.

A program időpontja és helyszíne:

2014. június 24.
Robert Bosch Kft. Központi Bázis (Budapest, X. kerület, Gyömrői út 104.)

A szakmai nap tervezett napirendje:

09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 14:00 Szakmai program

Ízelítő a témákból:    

 • FPA 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központcsalád

Központok hálózatba fűzése

Integrációs lehetőségek a Bosch menedzsment rendszerekbe

 • Bosch perifériák
 • Tűzjelző és vészhangosító rendszerek integrációja

Új IP kommunikációs modul, kapcsolat az FPA5000 tűzjelző és a Preasideo épület- és vészhangosító központ között

A vonatkozó EN 54 szabványoknak megfelelő, evakuációs rendszerbe illeszthető komplett Bosch hangrendszerek elemei

 • A tervezést, és a rendszerspecifikációt támogató eszközök

PaVa specifier szoftver, Fire System Planning Tool

 

Jelentkezés online: itt

 A Bosch tűzjelző és evakuációs megoldásainak bemutatója

Forrás: Bosch Biztonságtechnika

 

Kapcsolódó cikkek:

Tűzvédelem IP-alapon

Tűzjelzőrendszer-tervező szoftver minden, a tervezésben érintett félnek

IP alapon: tűzjelzés és vészhangosítás

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

Hogyan nem szabad beépíteni tűzgátló ajtót

A legújabb londoni felhőkarcoló passzív tűzvédelme

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

A DINION IP 4000 után a Bosch IP 4000 kameracsalád két FLEXIDOME modellel, valamint egy csőkamerával egészült ki, így az IP 4000 sorozat tagjai tökéletes megoldásokat kínálnak bármely üzlet vagy iroda védelmére. A FLEXIDOME modellek kül- és beltéri változatban is kaphatók, beépített IR-megvilágítással vagy anélkül.

A Dinion IP csőkamera ideális kültéri felhasználásra, valamint minden olyan helyszínen, ahol fokozottan fennáll a vandalizmus veszélye, ugyanis IR megvilágításának köszönhetően sokrétűen használható, és robosztus, ellenálló (IK10) háza révén masszívabb, strapabíróbb, mint többi IP 4000-es társa. A kamerasorozat valamennyi tagja HD 720p felbontású képet készít, valamint a Bosch IP kameráinál már megszokott módon intelligens dinamikus zajszűréssel is fel van szerelve (iDNR). Ennek segítségével 50%-kal is csökkenthető a sávszélesség igénye, ezáltal jelentősen kisebb a tárhely szükséglet. A csökkentett sávszélesség egyik nagy előnye, hogy tökéletes képminőség folyamatosan biztosított. A DIVAR IP rögzítési megoldásokkal kombinálva az IP 4000 sorozat tagjaival kiépített videomegfigyelő rendszer tökéletesen testre szabható és skálázható az igényeknek megfelelően.

A kamerasorozat tagjainak részletes leírásai:

FLEXIDOME IP indoor 4000
FLEXIDOME IP outdoor 4000
DINION IP bullet 4000 HD     

Forrás: Bosch Biztonságtechnika

Kapcsolódó cikkek:

A Bosch a kisebb üzlethelyiségek igényeire is megoldást nyújt

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

Bosch IP-kamera választó program

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A videorendszerek piacának iránya

A videorendszerek piacának iránya

Az IP-kamerák értékesítésében továbbra is jelentős növekedés várható, azonban ez korántsem jelenti az analóg korszak végét.

2013-ban a videorendszerek piaca világszinten 7 százalékkal nőtt, ami alátámasztotta az IHS becsléseit. Az analóg rendszerek helyét egyre több országban és egyre nagyobb mértékben veszik át az IP-berendezések. Az IP-kamerák gyors terjedését mutatja, hogy a négy legjelentősebb régióban (EMEA, Amerika, Kína, Ázsia) nagymértékben megnövekedtek az IP-készülékek gyártóinak bevételei is. 

Jon Cropley, vezető elemző szerint az IHS felmérései alapján az is előre jelezhető, hogy 2015-ig az átállás az IP-rendszerekre még inkább felgyorsul majd, de 2016-tól némi lassulás lesz tapasztalható, mivel sokan – főként az árak, illetőleg az átállás költségei miatt – továbbra is igyekeznek majd az analóg technológiát használni.
Arra lehet számítani, hogy globális szinten a videorendszerek értékesítési profitja el fogja érni 2014-ben a 15 milliárd dollárt (2013-ban 13,5 milliárd volt ez az összeg).
Az IHS felmérései szerint a számos kínai forgalmazó és szállító kap egyre jelentősebb elismerést a Kínán kívüli területeken is. A kínai cégek sikerüket annak köszönhetik, hogy alacsony árakon tudják kínálni termékeiket, és ez bizonyult az egyik legfontosabb tényezőnek az elmúlt évek során.  Kína megközelítőleg 1/3-át termelte meg a már említett 2013-as profitnak, így a legnagyobb piaci részt birtokolja jelenleg.

Már 2013-ban is jelentősen nagyobb piaccal rendelkeztek a hálózati kamerák, mint analóg társaik. Ennek ellenére nem várható, hogy az elkövetkezendő tíz év során képesek lesznek kiszorítani az analóg kamerákat a biztonságtechnika területéről, ami szükségessé teszi az analóg ágazat további fejlesztését is. A legnagyobb érdeklődés újabban a 4 vagy több megapixeles kamerák iránt mutatkozik, nem beszélve a 4K kamerákról, amik egyre nagyobb figyelmet kapnak a végfelhasználóktól.

A kutatóvállalat úgy látja, a videorendszerek piaca továbbra is rendkívül sokrétű marad, elvégre a tizenöt legjelentősebb szállító együttesen a 2013-as forgalomnak csak mintegy felét bonyolította. Az elkövetkező években az analóg kamerák forgalma újból csökken, viszont a DVR iránti kereslet továbbra is nagy lesz.

Forrás: IHS

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Merre tart a videomegfigyelés 2014-ben?

Piacnövekedés várható a belépés szabályozás területén

A hálózati rendszerek felépítése

Az IP-kamerák óriása és törpéje

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Gyakran (például áruházakban) szükség van nagyfelbontású kamerák telepítésére, viszont ezek a rendszerek a legtöbbször nagyon sok pénzbe kerülnek. A Hybrid technológiának köszönhetően lényegesen olcsóbban lehet kiépíteni egy ilyen kamerarendszert.

Az IP technológia előretörésével a hagyományos D1 felbontású analóg rendszerek bekerülési és telepítési költsége drámai módon csökkent. Ebből logikusan következne a beszerelések számának növekedése, mert az olcsóbbá vált berendezéseket egyre több felhasználó tudná megfizetni. A helyzet viszont nem ennyire egyszerű, mivel ma már egy rendszertől, az alacsonyabb költségek mellett sokkal több műszaki tartalmat, egyéb (például kényelmi) szolgáltatást várnak el a vásárlók, mint korábban. Erre a problémára jelent ideális megoldást a Hybrid rendszer. Magyarországon néhány évvel ezelőtt – más európai országoktól eltérően – még minimális kereslet mutatkozott ilyen rendszerek iránt. Ennek oka talán a szokatlannak tűnő műszaki megoldás lehet, amelyre „öszvérként” tekintett szakember és felhasználó egyaránt. A helyzet lassan, de biztosan változik, egyre többen ismerik fel, hogy a Hybrid technológia kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik.

A Videosec kínálatában jelenleg négy, nyolc és tizenhat csatornás Hybrid rögzítők szerepelnek. Az eszközök alaphelyzetben hagyományos analóg rögzítőként viselkednek, vagyis maximálisan D1-es felbontásban rögzítenek, illetve biztosítanak élőképet. Az alábbi táblázatban összefoglalva részletesen megtekinthetőek a rögzítők működési módjai:

  Videosec DVR-5104H
Működési mód 1 4 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 2 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 2 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-5108H
Működési mód 1 4 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 2 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 2 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-5216A
Működési mód 1 16 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 14 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 14 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
Működési mód 4 12 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 1080p/25fps
Működési mód 5 12 analóg D1/25fps/csatorna + 4 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-2116H
Működési mód 1 16 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 1 analóg D1/25fps/csatorna + 13 analóg CIF/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 1 analóg D1/25fps/csatorna + 13 analóg CIF/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
Működési mód 4 1 analóg D1/25fps/csatorna + 11 analóg CIF/25fps/csatorna + 2 IP 1080p/25fps
Működési mód 5 1 analóg D1/25fps/csatorna + 11 analóg CIF/25fps/csatorna + 4 IP 720p/25fps

Az egyes működési módok között a rögzítő menürendszerén keresztül egyetlen kattintással válthatunk. A használni kívánt beállítások megadása után a készüléket minden esetben újra kell indítani (az eszköz legtöbbször – a benne lévő szoftver függvényében – automatikusan felkínálja ezt a lehetőséget). A teljes kompatibilitás érdekében javasolt az IP kamerákat is a rögzítő berendezés gyártójától vásárolni. Abban az esetben, ha mégis más gyártótól származó kamerát szeretnénk használni, meg kell győződni arról, hogy a kamerában használt illesztési szabvány vagy protokoll (például a közismert Onvif) megtalálható-e a rögzítő kompatibilitási listáján. A legbiztosabb módszer természetesen az eszközök közvetlen kipróbálása a vásárlás helyén, de erre sajnos nem mindig van lehetőség.

A kedvező árfekvés, illetve az eszközökben megjelenő bővebb műszaki tartalom jelentősen elősegíti az eddig méltatlanul mellőzött Hybrid technológia köztudatba épülését.

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Forrás: Gutenkunst Attila, Novosec Security Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Új HD-CVI technológiával készült rögzítők és kamerák a Videosectől

CCTV újdonságok: HD-CVI

CCTV újdonságok: Mobotix IP-kamerák

Kedvező árú, 4 csatornás, Videosec HD-SDI rögzítő 

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

Alan Turing elgondolása szerint öt perces chat beszélgetés során az ember képes kiszűrni, hogy géppel beszélget-e vagy sem. Azonban az 1950-ben írt tanulmány alapján felállított teszten egy magát Eugene Goostmannak kiadó számítógép átment, megtévesztve a vele kommunikáló szakértők 33 százalékát.

A Turing teszt lényege, hogy a gép emberszerű vonásait vizsgálja meg, mennyire képes meggyőző lenni az MI, hogyan tud párbeszédbe elegyedni az emberrel. A teszt során írott szövegben kell kommunikálnia a tesztalanyokkal egy-egy embernek, viszont a tesztalanyoknak csak az egyike valódi személy, a másik egy számítógép. A teszt lényege, hogy a tesztalanyok meggyőzzék chat partnerüket a saját valódiságukról. A sikeres teszthez a kísérletben résztvevők 30 százalékának meggyőzése szükséges, ami eddig egyetlen számítógépnek sem sikerült.

A mostani eredmény 3 százalékkal szárnyalta túl a szükséges értéket, ami elsőre nem tűnhet soknak, de a kutatók állítása szerint már további fejlesztésekre fogja sarkallni a szakembereket, és rövid időn belül ugrásszerű fejlődés várható a mesterséges intelligencia területén. Azonban már a 33 százalékos megtévesztés is rendkívül magasnak számít, és komoly biztonságtechnikai problémákat vet fel, hiszen az online kommunikációban eddig is komoly veszélyforrást jelentettek az előre programozott számítógépek, amelyek rendszereket terheltek le, illetőleg adatokat próbáltak lopni a felhasználóktól pusztán annak segítségével, hogy egy másik embernek adták ki magukat. Amennyiben a mesterséges intelligenciának ilyen irányú felhasználása ugrásszerű fejlődésnek indul, a biztonságtechnikai szakembereknek is fel kell készülniük azoknak a támadásoknak a kivédésére, amelyek során MI technológia bevetésére lehetőség nyílik.

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

Tekintettel arra, hogy az online kommunikáció kizárólag emberi résztvevők jelenléte mellett is hordoz számtalan veszélyt, a „gondolkodó számítógép” megjelenésével újabb veszélyforrások tárulnak fel. 2012-ben már 29 százalékos eredménnyel végzett a teszten ennek a chatrobotnak az elődje, tehát mindössze két évre volt szükség ehhez a szintű fejlesztéshez. Egy olyan világban, ahol a mesterséges intelligencia eredményesen képes elhitetni magáról, hogy egy mindössze 13 éves ukrán kisfiú (a legutóbbi, sikeres teszt során így történt), a biztonságtechnikai szakembereknek komoly kihívásokkal kell majd szembenézniük. Habár Murray Shanahan, az Imperial College London mesterséges intelligencia kutatója erősen vitatja a teszt eredményességét, az MI fejlődését senki sem hagyhatja figyelmen kívül.

A mesterséges intelligencia kijátszhatja az embert?

Forrás: Naked Security

Kapcsolódó cikkek:

A biztonsági szakembereknek jól kell érteniük az informatikához (is)

A hónap fenyegetése a drive-by letöltés

Védd magad – és az adataidat!

IT biztonsági trendek

Biztonságtechnikai kiállítás és konferencia Békéscsabán

Biztonságtechnikai kiállítás és konferencia Békéscsabán

Június 13-án, 8.20-as kezdettel sajtótájékoztatót tart a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Intézményvezetője, Mikulán Róbert, amelyet 9:00-tól az „I. Információ, szakma, képzés – Élvonalban a biztonságtechnika” konferencia és kiállítás követ.

A sajtótájékoztatóra elsődlegesen a sajtó és a média képviselőit várják a szervezők, azonban a 9.00-tól kezdődő konferencián a biztonságtechnikai szakma képviselői számára is ajánlott a részvétel.

Helyszín: BéKSZI Központi Épület (Békéscsaba, Gyulai út 32/1.)
Sajtótájékoztató: 3. emeleti tárgyalóterem (8.20-9.00)
Konferencia: 4. emeleti konferenciaterem (9.00-13.00)
A biztonságtechnikai kiállítás helyszíne: Békéscsaba, Gyulai út 44., a Városi Sportcsarnok területe (8:30-17:00)

Program:

 • 9.00 – Ünnepi megnyitó Mikulán Róbert BéKSZI intézményvezetője
 • 9.05-9.15 – Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármester és Országgyűlési Képviselő, fővédnök: Ünnepi köszöntő 
 • 9.15-9.25 – Prof. Dr. Janza Frigyes, Magyar Rendészettudományi Társaság Főtitkár, szakmai védnök: Köszöntő
 • 9.25-9.50 – Német Ferenc, Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke: Az élőerős őrzés és a biztonságtechnika kapcsolata 
 • 9.50-10.15 – Fialka György, Magyar Biztonsági Vezetők Egyesületének elnöke: A pénzintézeti biztonság biztonságtechnikai aspektusai
 • 10.15-10.40 – Otti Csaba, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, ABI Intézet vezető kutató, Mérnök – Közgazdász: Tesztelések szükségessége a biztonságtechnikában, ezen belül a biometrikus eszközöknél 
 • 10.40-10.45 – Takács Sándor, SZVMSZK BMTSZ Elnöke: Az SZVMSZK 2014. évi helyzete, feladatai és munkája
 • 10.45-11.05 – Szünet, büfé 
 • 11.05-11.30 – Dudás Éva r. százados, kiemelt főnyomozó Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztály: A számítógépes bűnözés napjainkban
 • 11.30-11.55 – Fehér András, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, ABI Intézet, mérnök – közgazdász: Az arcfelismerés lehetőségei és kihívásai 
 • 11.55-12.20 – Balczó Rudolf, Műszaki tanácsadó Modern Alarm Kft.: Samsung videotechnika, térfigyelő rendszerek alkalmazása a gyakorlati életben
 • 12.25-12.50 – Rajzó Gergő, Budapest Bank Bankbiztonsági Igazgató: A jogalkotói szándék eredménye a gyakorlatban: „Mikor, hol és kit fotózhatok?” – eszmefuttatás a jogkövető magatartás érdekében 
 • 12.50-13.10 – Kérdések-válaszok, konferencia zárása
 • 13.30-tól A biztonságtechnikai kiállítás megtekintése, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé helyszínén

 Az eseményen való részvételi szándék az iszkeb@gmail.com címen jelezhető.

Forrás: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Kapcsolódó cikkek:

Arc alapú azonosítás a biometriában

A hónap fenyegetése a drive-by letöltés

Arc alapú azonosítás a biometriában

A hálózati rendszerek felépítése

A biometrikus azonosítás alapjai

Adatvédelmi szakmai konferencia az ELTE-n

Adatvédelmi szakmai konferencia az ELTE-n

 

A Jogi Továbbképző Intézet a Magyar Adatvédelmi és Adatbiztonsági Egyesülettel és a Frank Ignác Alapítvánnyal együttműködve június 19-én szakmai konferenciára várja az érdeklődőket. A konferencia védnöke: Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság államtitkára

Időpont: 2014. június 19.
Helyszín: ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. emelet)

Tervezett program

9:30 – 10:00    Regisztráció
10:00 – 10:20  Megnyitó és köszöntő
                          Balatoni Mónika, a KIM Társadalmi Kapcsolatokért Felelős
                          Államtitkárság államtitkára

10:20 – 11:00  Az adatvédelmi és adatbiztonsági tudatosság helyzete
                           Magyarországon a hatóság szemüvegén keresztül
                           dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és
                           Információszabadság Hatóság elnöke

11:00 – 11:20  kávészünet

11:20 – 11:40  A MAVABE háttere, céljai és kitűzött irányvonalai
                           dr. Pataki Gábor, a MAVABE elnöke

11:40 – 12:20  Adatvédelem a munkahelyeken
                           dr. Holló Dóra, ügyvéd

12:20 – 13:20  szendvicsebéd

13:20 – 14:00  Adatvédelem és vagyonvédelem – beléptetés, kamerák, drónok
                           Papp Róbert, biztonsági szakértő, a Magyar Biztonsági Fórum
                           egyesületi titkára

14:00 – 14:20  kávészünet

14:20 – 15:00  Szabványok és hitelesség: az adatvédelmi piac helyzete a
                           szolgáltatók szemével
                           Molnár Gábor, az L Tender-Consulting Kft. ügyvezetője

15:00 – 15:40  Biometrikus azonosítás, ujjlenyomatok, retinák és tenyerek: 
                           aggályok és az informatika válaszai
                           Györgydeák Péter, a BioSec Group Kft. ügyvezetője

A konferencia házigazdája és moderátora: dr. Báldy Péter, az ELTE Jogi Továbbképző Intézet igazgatóhelyettese, a Frank Ignác Alapítvány igazgatója

Jelentkezni az eltejti@ajk.elte.hu e-mail címen és a +36 1 266 45 02 faxszámon lehetséges a kitöltött jelentkezési lap elküldésével.

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Forrás: ELTE ÁJK

Kapcsolódó cikkek:

Védd magad – és az adataidat!

Arc alapú azonosítás a biometriában

IV. MBF konferencia

A papírmentes irányítószobáé a jövő a biztonságtechnikában?

A papírmentes irányítószobáé a jövő a biztonságtechnikában?

Hogyan biztosíthatjuk, hogy a biztonságtechnikai csapat a helytálló és leginkább naprakész dokumentumokat használja, amikor reagálnia kell egy esetre? A hatékonyság javítására egyszerű választ a digitális világ jelent.

Az online és e-dokumentumok rendkívül rugalmasan kezelhetők és közvetlen, azonnali frissítésekre adnak lehetőséget. Ilyen alapokon működő központi agy, illetőleg információ raktár teljesen papírmentes környezet kialakítását teszi lehetővé az irányítószobákban, és ezzel korszerűsíti, gördülékenyebbé teszi a biztonsági szolgálat működését.

Természetesen ez azt is jelenti, hogy a biztonsági csapat minden szükséges adathoz kellő gyorsasággal hozzáfér, és nem kell keresgélniük, mi hol van tárolva. Így a megfelelő eljárást tudják végrehajtani a legfrissebb szabályzatnak megfelelően, közben esetkezelési segédletet kaphatnak a rendszeren keresztül, majd a szükséges dokumentációt felvezethetik rendszerbe minden reagálás után.

Mindez még csak kis lépés előre egy papírmentes környezet kialakításáért. Ha már a biztonsági csapat munkájának egy részét digitális formában lehet segíteni, akkor miért ne lenne érdemes tovább haladni? Célszerű a napi eseményeket szintén digitális formában vezetni, így követhetőbbé válnak a kiugró esetek, továbbá a feladatok kiosztása, változtatása is gördülékenyebb lehet.

A papírmentes irányítószobáé a jövő a biztonságtechnikában?

Egy teljesen digitális és szerteágazó rendszer segítségével valós időben lehetséges a fontos információk megosztása az illetékesekkel. A biztonsági őrök munkáját is hatékonyabban lehet koordinálni, ráadásul a veszélyeztetett területekről közvetlenül léphetnek kapcsolatba velük az ott tartózkodók (pl. áruházak dolgozói, bevásárló központok üzletei), és információkat küldhetnek a biztonsági szolgálatnak incidens esetén. Ilyen módon minimalizálható a reagálási idő.

Egy online DOB rendszer tovább segíti a biztonsági eljárásokat. Az ilyen típusú rendszerekkel átalakítható a hagyományos biztonsági menedzsment, amely egyúttal javul is. Az online eljárások és incidens menedzsmentek leghasznosabb terméke az adat. A kapott információkat elemezhetjük, így optimalizálhatóvá válik az erőforrások felhasználása, a biztonsági őrök bevetése, javítható az eljárási folyamat, új protokollok születhetnek, csökkennek a kockázati tényezők.

Az áttérés a papírmentes irányítószobára – digitális dokumentumok és eljárások segítségével – új utat nyit a biztonsági szolgáltatások fejlődésében. Az ilyen vezérlő központok jelentik az incidenskezelés jövőjét.

Forrás: Jason Towse, www.ifsecglobal.com

Kapcsolódó cikkek:

Őrzés-védelmi kockázatok

Általános őrzés-védelmi kockázatok

Hol tart a személy- és vagyonőrök kötelező képzése?

Érintőképernyős terminál a Heathrown

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

Érintőképernyős terminál a Heathrown

Érintőképernyős terminál a Heathrown

Az Emerald segíteni fogja a biztonsági személyzet munkáját, tisztán kivehető, színes kép jelzi a kártyastátuszt a hozzáféréseknél, továbbá a rendszer nagymértékben növeli a biztonságot a Heathrow Campus területén, ahol a szállítmány, a személyzet és a legénység is ellenőrzési ponton halad át.

Már több mint 20 éve van üzemben a CEM Systems a repülőtéren mind az öt terminált felügyelve, az AC2000 Airport biztonsági és repülés specifikus hozzáférés szabályzó menedzsmentrendszerrel kiegészülve. Az AC2000 Airport rugalmas és igényekhez szabható biztonságtechnikai megoldást kínál az egyedi és egyre növekvő követelményekhez.

Az AC2000 Airport védi a személyzetet, a repülés kiegészítő berendezéseket és évente több millió utast is. A rendszert számos modul egészíti ki, például az AC2000 AED (riasztási esemény megjelenítésre), az AC2000 T&A (látogatottság ellenőrzésére), az AC2000 VIPPS (az igazolvány használatok vizuális ábrázolására), és ezeken felül a repülőtér több mint 4000 adatolvasót is kezel a CEM S600 hatósugarában, nem beszélve a hordozható, roaming adatolvasó-eszközökről.

Miközben folyamatosan fejlesztés alatt állnak a hardverek hatósugarai, az Emeraldot a Heathrow ID központban helyezték el, a Campus területén. „Az Emerald intelligens eszköz révén felhasználói jogokat biztosít, felügyeleti szükségleteket elégít ki, fellendíti az üzleti tevékenységet és növeli az intézkedések hatékonyságát.” – nyilatkozta Andrew Fulton, Senior Director Global Sales, a CEM Systems.

Érintőképernyős terminál a Heathrown

Az Emerald kizárólag olyan adatokkal dolgozik, amelyeket a CEM AC2000 hozzáférés-vezérlő PC kliens használ. Ezek az adatok csak a kapuk közelében férhetők hozzá a rendszer alkalmazásai és táveszközök segítségével, így teljesen biztonságosan használhatók.

Rengeteg kiegészítő lehetőséget is biztosít a rendszer. A First and Last swipe megmutatja a belépéseket és azok célját, a Card Details alkalmazással ellenőrizhetők a hozzáférési szintek és a kártyák érvényessége, a Change PIN pedig lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy személyes kódjukat az operátorok közreműködése nélkül változtassák meg.

Az Emerald a képernyők kezelésében is szerepet játszik, így reklám céllal vagy a látogatók informálása érdekében folyamatosan változtatja a területen található kijelzők képét, így a Heathrow nagymértékben tudja támogatni a területén működő üzleteket is.

Az Entry Checklist Mode alkalmazásával beállítható a kapukon való áthaladáshoz, hogy képernyőn megjelenített kérdésekre adott helyes válasz megadása után lehessen csak továbbhaladni. Ha a képernyőn megjelenő egyik kérdésre sem tud helyes választ adni az alkalmazott, nem fog tudni belépni az adott területre.

Forrás: securityworldhotel.com  

Kapcsolódó cikkek:

Piacnövekedés várható a belépés szabályozás területén

Előretört az IP-technológia a gyorskapukban is

Kész az Onvif C profilja is

IP-alapú beléptetőrendszer

Lap teteje