Kedvező árú, 4 csatornás, Videosec HD-SDI rögzítő

 

A végfelhasználó ügyfelek részéről ma már egyre gyakrabban merül fel alapvető igényként, hogy a telepített CCTV-rendszer nagyobb képfelbontást biztosítson, mint a hagyományosan elterjedt és megszokott analóg D1-felbontású rendszerek.

Néhány évvel ezelőtt a piacon már megjelentek megapixeles eszközök, ezek ára viszont akkor még meglehetősen magas volt. Az analóg, illetve hálózati kamera- és rögzítőgyártók egymással versenyezve segítették elő a viszonylag gyors technikai fejlődést. Emellett a kialakult árverseny jelentős árcsökkenést eredményezett. Cikkünkben az úgynevezett analóg, nagyfelbontású HD-SDI-technológiát képviselő Videosec DVR04-HDL rögzítőt mutatjuk be, amely jelfeldolgozását tekintve valójában szintén digitális rögzítőnek tekinthető.

Videosec rögzítők

A legkorábbi típusok még SDI-betűjelzéssel és 2U magas házban 8 darab SATA HDD-csatlakozó hellyel érkeztek meglehetősen magas áron. A 4 csatornás HDL rögzítő legfontosabb tulajdonsága, hogy valós idejű 2.1 megapixeles felvételkészítésre képes az összes videocsatornán.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos D1-felbontás HD-SDI-technológiával nem rögzíthető, ennek oka a kódolás, amely közvetlenül a rögzítőben történik. A kamerákból érkező jelfolyam sebessége ~1,5GBit/s. A teljes rendszer kizárólag koax kábellel telepíthető. Az egyes csatornákhoz tartozó koax kábel szakaszok maximális távolsága, jelerősítők közbeiktatásával ~500700 m.


Videosec DVR04-HDL a Novosec forgalmazásában

A DVR04-HDL jellemzői

Természetesen az élőkép nézet alapértelmezetten valós idejű. A készülék képes a dual-stream H.264 szabványú kódolásra, ezért a távoli elérés könnyedén paraméterezhető, így például okos telefonnal is végezhető valós idejű távoli betekintés, igaz legfeljebb D1 felbontásban. E képfelbontás-korlátozás a mobilhálózatok sávszélesség-kínálatához igazodik.
Az eszköz összesített tárhelykapacitása 16 TB, amely 4 darab, különálló SATA-portra csatlakoztatott, egyenként legfeljebb 4 TB-os merevlemezzel érhető el. Folyamatos felvételkészítést feltételezve, a maximális tárhelykapacitást kihasználva az archivált felvételek körülbelül 50 napot fednek le.
A készülék 4 darab USB 2.0 szabványú porttal rendelkezik, amelyből kettő az előlapon, további kettő pedig a hátlapon található. Lehetőség van nagyfelbontású HD-SDI speed dome kamera csatlakoztatására is, amelyet a már megszokott, RS-485 csatlakozó felületen keresztül lehet vezérelni. DHSD-protokoll használata esetén egér segítségével – 3D-funkció – pozícionálható a kapcsolt kamera.

Kimenetek, bemenetek

A hátlapon találhatók a szinkron HDMI-, VGA- és kompozit BNC-videokimenetek. Ugyanitt 4 darab G.711 szabványú hangbemenet és 1 darab hangkimenet is helyet kapott. A berendezés gigabites LAN-csatlakozóval is rendelkezik, amellyel a távoli elérés IE6+ böngésző, ingyenes PC (PSS) és mobil (gDMSS, iDMSS) kliensszoftver segítségével biztosítható. További 4 darab alarmbemenet és 6 darab relékimenet használatával a berendezés számos funkciója külső riasztási esemény hatására aktiválható, illetve ellenkezőleg, a kimenetek használatával külső eszköz vagy esemény vezérelhető.
A rögzítő egyidejűleg képes FTP-tárhelyre is archiválni a beépített HDD-eszközökkel. Riasztási esemény képernyő pillanatképe e-mail üzenetben küldhető, valamint FTP-tárhelyre menthető.

A rögzítő ára

A korábbi SDI-típusokhoz képest ~30 százalékkal olcsóbban került forgalomba, így a jelenlegi gazdasági viszonyok között már a hétköznapi ember is megengedheti magának a berendezés megvásárlását.

Forrás: Novosec

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?