A siker záloga, avagy hogyan korszerűsítsük távfelügyeletünket

A biztonság iránti igény, minden korban meghatározó szempont volt. Napjainkban a
korszerű elektronikai vagyonvédelmi jelzőrendszerek már megbízható módon, téves riasztások réme nélkül képesek tulajdonunk védelmére, és a nem kívánt események bekövetkeztéről közvetlen értesítést tudnak küldeni a felhasználónak/távfelügyeletnek.

A felhasználó számára azonban ez legfeljebb félsiker, és a kérdés az, hogy ekkor mi következik?

Ha abban bízunk, hogy majd a Felhasználó a kezébe veszi az irányítást, és értesíti a rendőrséget és/vagy a szomszéd Juli nénit, akik majd a helyszínen beavatkoznak, könnyedén csalódhatunk, ha a helyi körzeti megbízott éppen akkor eligazításon van és nem veszi fel telefonját, Juli néni meg kiment a hátsó kertbe, ahová nem hallatszik el a telefon csörgése. Ekkor fogalmazódik meg a gondolat, hogy de jó is lenne ilyenkor, ha valaki a helyszínen teremne…

A mai korszerű védelmi rendszerek alapvető része a felhasználó értesítése mellett a Riasztás Fogadó (közismert nevén – Távfelügyeleti) Központba történő jelentés lehetősége.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

A Távfelügyeleti szolgáltatás mára kiterjedt tevékenységgé vált, mely messzemenően alkalmazkodik a felhasználók igényeihez. Lehetőség van csak értesítésre, értesítésre és kivonulásra, amikor a védett objektumot a kivonuló szolgálat járőre körbejárja.

Ez jelenti azt a garanciát a felhasználó számára, hogy miután a szakszerűen telepített, műszakilag kifogástalanul működő riasztórendszer jelezte a behatolás tényét, a kivonuló járőr visszatartsa a nem kívánt vendéget, illetve csupán rövid időtartamban korlátozza a benntartózkodást.
Hallunk híreket arról, hogy egyes területeken pusztán a Távfelügyeletet ellátó szolgáltató logójának kihelyezése is elégséges az „érdeklődők” elrettentésére.

Kiemelve a legkorszerűbb szolgáltatásokkal felszerelt JABLOTRON hibrid riasztórendszert, melyet már 93 országban forgalmaznak, azt láthatjuk, hogy Horvátországban, ahol a JABLOTRON új forgalmazója most kezdett széleskörű értékesítési kampányba, elsősorban is a Távfelügyeleteket keresték meg ajánlataikkal. Ennek eredményeképpen ott mára országos szinten a távfelügyeleti szolgáltatók fele képes a JABLOTRON központok jelzéseinek fogadására.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

Magyarországon a JABLOTRON 100 rendszer jelentéseinek közvetlen vételére alkalmas felügyeletek száma is örvendetesen növekszik. A Pilisvörösvári illetőségű Pilis Security Kft, az Oroszlányban tevékenykedő Alhambra Plus Kft. után az LDSZ Kft. felügyeletére is telepítésre került az ehhez szükséges interfész. Tárgyalunk több olyan hazai Távfelügyelettel is, akik meglátták az ebben rejlő üzleti lehetőséget.

Ráadásul az LDSZ Kft. üzletpolitikájának köszönhetően, mely az élni és élni hagyni elvén alapul, a JABLOTRON jelentések vételéhez szükséges eszközök (MOXA interfészek) beszerzésével kapcsolatos befektetésbe ők is hozzájárulnak, elősegítve ezzel, hogy minél több Távfelügyelet számára legyenek elérhetőek a JABLOTRON ingyenes szolgáltatásai.

Az LDSZ hozzáadott ajánlatai a Felügyeletek számára:

  • A 2 db MOXA vevő interfacet 250 €-ért adjuk (fél áron, mert a JABLOTRON a 2 db-ért 500 €-t kér)
  • személyesen segítünk a helyszíni telepítésben 
  • ha a Távfelügyeletnek speciális GPRS kommunikátora van, melyet továbbra is használni szeretne, a kommunikátor csatlakoztatásához szükséges PSTN kommunikátort 7.000 Ft + ÁFÁ-ért hozzáférhetővé tesszük
  • A JA-100K(R) riasztóközponthoz 16.000 Ft + ÁFÁ-ért adjuk a GPRS kommunikátort
  • ( a JA-101KR és JA-106KR központokban beépített GPRS kommunikátor van )
  • saját médiafelületünkön közzétesszük a Távfelügyelet nevét, mint a JABLOTRON eszközök fogadására alkalmas szolgáltató nevét – PR cikkekben, a weblapon, Email kampányokban
  • kérésre a kívánt példányszámban adunk JABLOTRON prospektust kinyomtatva, benne a Távfelügyelet neve, címe, telefonszáma – ingyen
  • marketing ötleteket, érveket, oktatásokat, termékbemutatókat adunk – ingyen

Ehhez várjuk minden olyan Távfelügyeleti szolgáltató partner érdeklődését, aki úgy érzi, hogy szeretne részesülni a JABLOTRON termékek sikeréből.

A rendszer felépítése technikailag igen egyszerű, amint azt az alábbi ábra is mutatja.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

A központi egység a JABLOTRON Felhő alapú adatbázisába továbbítja a jelentéseket GPRS vagy a beépített LAN kommunikátorán keresztül, ahonnan azok részben a Távfelügyeleti szolgáltatóhoz, részint a Felhasználó mobil eszközére kerülnek továbbításra.

A Felhasználó, a Telepítő és a Távfelügyelet saját hozzáférési jogosultságának megfelelően kezelheti a rendszert. Amennyiben erről részletesen kíván tájékozódni, szeretettel várjuk bármely meghirdetett JABLOTRON oktatásunkon, melyeken a részvétel szintén ingyenes – bár regisztrációhoz kötött.

A Távfelügyelet oldalán mindössze egy (a megfelelő redundancia biztosításához kettő) fix IP cím, és a JABLOTRON által szolgáltatott MOXA interfészek szükségesek. Az LDSZ szakemberei személyesen működnek közre a rendszer telepítése és üzembe állítása folyamán, és gondoskodnak a kulcsrakész átadásról.

A JABLOTRON 100 rendszer használatának további előnye a Távfelügyelet számára, hogy a központhoz vizuális riasztáshitelesítő eszközök, PIR mozgásérzékelőbe épített fényképezőgépek és a Hikvision céggel közösen fejlesztett videókamerák is illeszthetők.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

Visszatérve tehát az eszmefuttatás elején említett problémára : a hagyományos felépítésű riasztórendszerek használata esetén a Felhasználó csak abban bízhat, hogy a szomszéd vagy a kivonuló járőr ellenőrzi, hogy tényleg behatolás történt-e az ingatlanban. Ezzel szemben a JABLOTRON rendszer használatakor a Felhasználó és/vagy a Távfelügyelet a helyszíni kamerák által készített fénykép és videófelvételek alapján azonnal megállapíthatja, hogy csak a macska ugrott fel a zongorára, vagy valaki áll a nappali közepén…

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

Ráadásul a Távfelügyeletnek egy olyan további lehetősége is van, hogy betekinthet a videókamerák által az eseményt megelőzően két órával készült felvételekbe annak megállapítása céljából, hogy az elkövetők korábban is megfordultak-e a helyszínen a környezet felmérése céljából. Ez az eljárás nagy segítséget jelent a későbbi behatolók azonosításában.

További versenyelőnyt jelentenek a Távfelügyeletek számára a JABLOTRON által a „vashoz” adott INGYENES szolgáltatások. Nem csak a Felhasználók, hanem a Telepítők is saját ingyenes applikációval csatlakozhatnak a központhoz számítógépükről vagy okostelefonjukról. Így a rendszer élesítése, az akár 32 db programozható kimenet vezérlése és a vizuális riasztáshitelesítő eszközök fényképeinek vagy élőképeinek megtekintése az Internet bármely távoli pontjáról is lehetséges. Kedvenc példám, hogy az egyik JABLOTRON felhasználó, akit munkája folyamatosan Tenerifére szólít, a tengerpartról vezérli Budapest környéki házának elektromos redőnyeit és öntöző rendszerét, hogy szeretett virágai ne szenvedjék meg távollétét. Mondanom sem kell, milyen megnyugvást jelent számára, hogy ténylegesen szemmel tarthatja (konkrétan a kamera képén keresztül látja) a redőnyök és az öntözőrendszer működését. Abban a valószínűtlen esetben pedig, ha a rendszer működésében valamely hiba állna be, a telepítő távolról is beavatkozhat a rendszer működésébe, hogy a következő karbantartásig a hibás részt áthidalja, vagy esetleg más, már beépített eszközzel kiváltsa.

Összefoglalva a fentieket, reméljük, hogy sikerült felhívnunk a figyelmet arra, hogy a JABLOTRON nem csak egy „újabb riasztóközpont”, hanem integrált behatolás-jelző, video megfigyelő, beléptető, házvezérlő rendszer, mely egyidejűleg gondoskodik biztonságáról, kényelméről és információk iránti igényének kielégítéséről, ezáltal kiemelve szolgáltatásait az átlagos elektronikai vagyonvédelmi rendszerek sorából.

A siker záloga, hogy a legkorszerűbb fejlesztéseket nyújtsuk mielőbb a felhasználóknak. A JABLOTRON a XXI. század videos riasztáshitelesítéssel integrált mobil applikációs szolgáltatását nyújtja a vásárlói számára.

Várjuk a Távfelügyeletek jelentkezését, hogy részesülhessenek a JABLOTRON termékek sikeréből.

Jelentkezzen még ma oktatásaink valamelyikére, vagy vegye fel a kapcsolatot az LDSZ Kft. JABLOTRON termékmenedzserével Matkó Csabával a +36 (20) 3578138 telefonszámon vagy a matko.csaba@ldsz.hu e-mail címen.

Forrás: LDSZ Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások