Az USA Belbiztonsági Minisztérium lépése az eredményesebb maszkos arcfelismerés felé

A COVID a beléptetéskontroll kényszere okán eredményesen katalizálta világszerte a biometria iparágát, ugyanakkor a maszkos arcfelismeréses beléptetés komoly kihívásokat jelent folyamatosan a szakma számára. Az USA DHS most ezen a területen is áttörést tervez.

Forrás: bitport.hu

Forrás: bitport.hu

A modern rendszerek ugyan egyre jobbak az arcmaszkot viselő emberek ellenőrzésében, de a DHS (Department of Homeland Security), az amerikai belbiztonsági minisztérium még jobbá akarja tenni őket.

A DHS bejelentette, hogy a biometrikus technológiák fejlesztői hamarosan lehetőséget kapnak legújabb fejlesztéseik bemutatására a kormányzati és ipari illetékeseknek. Az a cél, hogy hozzájáruljanak a minisztérium által vezetett kutatáshoz, amely a biztonsági ellenőrzőpontokon használt személyazonosító eszközöket korlátozó összetett problémák megoldását célozza.

A minisztérium közleménye szerint, most elsősorban a rendszereknek arra a képességére összpontosítanak, hogy megbízhatóan gyűjtsék vagy vessék össze az emberek képeit, beleértve az arcmaszkos felvételeket is. Leginkább, a technológiák alkalmasságát kivánják fokozni abban, hogy az áteresztő és beléptetőpontokon eredményesebben tudják a maszkot viselő embereket is azonosítani.

A DHS már tavaly úgy érezte, hogy közelednek ahhoz a ponthoz, amikor a biometrikus rendszerek, a kamerarendszerek és az egyeztető algoritmusok bizonyos kombinációi 10 emberből nyolcat képesek lennének azonosítani anélkül, hogy le kellene venniük a maszkjukat. A hivatal tovább vizsgálja, hogyan lehet javítani a képességeket a maszkot viselő személyek esetében. A világjárvány lecsengésével a cél az lesz hogy a biometriai rendszerek, akár kis csoportokban is képesek legyenek azonosítani az egyes személyeket.

Forrás: nextgov.com, dhs.gov.

Hozzászólások