Arcfelismerő okosszemüveg?

A rendőrök és biztonságiak munkáját segítő iFalcon okosszemüveg egy másodperc alatt elvégzi az azonosítást, és kiszúrja a tömegben a keresett arcot. A technológia működése egy 8 megapixeles kamerára épül, amelyet a szemüvegkeretbe építettek be.

Forrás: computerworld

Forrás: computerworld

A új területekre terjesztheti ki a technológia alkalmazását. A szemüveget a Vuzix gyártja, az arcfelismerő algoritmus pedig az NNTC-é és ő gondoskodik a termék forgalmazásáról is vasútállomásoktól a koncerttermeken és a sportpályákon át a repterekig egyre több helyen használják az arcfelismerést. Egy új eszköz, az arcfelismerésre kifejlesztett okosszemüveg azonban most.

A iFalcon Face Control Mobile nevű technológia működése egy 8 megapixeles kamerára épül, amelyet a szemüvegkeretbe építettek be. Az eszköz használata roppant egyszerű: ahogy a szemüveg viselője tekintetével végigpásztáz a tömegen, a kamerában megjelenő arcokat a rendszer egy egymilliós adatbázissal veti össze, és ha egyezést talál, az üvegre vetítve jelzi.

Az NNTC szerint az algoritmus az Egyesült Államok hivatalos tesztjén pontosság tekintetében a legjobb háromban végzett, és kevesebb, mint egy másodperc alatt képes azonosítani a képadatbázisban szereplő személyeket.

A gyártó idáig ötven szemüveget készített, és az eszközöket már a gyakorlatban is használják a Közel-Keleten különböző biztonsági szervek.

Forrás: computerworld.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások