01-kep-cover

A GeoVision 2019- es újdonságai

A GeoVision Taiwan-i anyavállalatának a fejlesztői mindent megtesznek annak érdekében, hogy termékeik megbízható, naprakész partnerei legyenek megrendelőiknek. Nézzünk néhány újdonságot!

secure-redact-cover

A Secure Redact AI platform képes a felismerhető arcok anonimizálására

A Pimloc AI képfeldolgozó szoftverfejlesztő cég kifejlesztett egy platformot a videofelvételekben rögzített és tárolt arcok anonimizálására a CCTV rendszereket üzemeletető szervezetek számára így lényegesen könnyebbé téve a személyiségi jogok védelemét előíró GDPR szabályoknak való megfelelést.

Forrás: MASCO Kft

OSSIA – Intelligens video keresés és lejátszás

Megdöbbentő az ütem, ahogy napjainkban az intelligens video analitikák terjednek a piacon. Igaz csodálkozni való ezen nemigen van, inkább csodálni való, hiszen egyre több a szimpla videomegfigyelésen túlmutató alkalmazást szolgáló fejlesztés. Ezen az úton jár a PROVISION-ISR is a DVR / NVR vezérlő legújabb OSSIA operációs rendszerével.

samsung-arcfekismeres-cover

Meghekkelhető a Samsung Galaxy S10 arcfelismerő rendszere

Nem az arcfelismerés a legerősebb képessége a Samsung Galaxy S10-nek. A tesztek szerint amennyiben egy videót játszunk le (mondjuk egy másik okostelefonon), akkor azzal simán átverhetjük a Samsung Galaxy S10 arcfelismerő rendszerét.

androidos-arcfelismeres-cover

Androidos alapfelszereltség lesz az arcfelismerés?

2017-ben, az iPhone X premierjén mutatta be az Apple a saját maga által kifejlesztett Face ID nevű arcfelismerő képernyőzárat. A következő mobilevolúciós lépés az lehet, hogy a közeljövőben már nem kell a gyártóknak saját maguknak ilyen arcfelismerő funkciót fejleszteni, az androidos telefonok az operációs rendszerbe építve megkapják azt. Ugyanakkor adatvédelmi aggályok is felmerülnek.

sydney-repter-borito

A Sydney repülőtéren is tesztelik az arcfelismerős becsekkolást

A technológia elvileg teljesen kiváltaná a kártyák és okmányok lobogtatását, bár érdemi eredményekre még nem holnap reggelre kell számítani. A Sydney repülőtéren a Qantas légitársaság közreműködésével tesztelik azt az arcfelismerő rendszert, amely a várakozások szerint jelentősen felgyorsíthatja és egyszerűbbé teheti a nemzetközi járatokon a becsekkolást.

atm-csalasok-cover

Felügyeleti megoldások az ATM – csalások ellen

Az ATM pénzkiadó automaták a kényelmünkért vannak, de gyakran a bűnözők célpontjává válnak. Számtalan módon lehet megtámadni az automatákat Míg a fizikai támadások is aggodalomra adnak okot, manapság a kártya lehúzás és a csalás sokkal több kárt okoz. Nézzük a videotechnika védekezési lehetőségeit.

arcfelismeres-korlatai-cover.

Az arcfelismerés korlátai – Gondban a brit rendőrség (is)

Akár az esetek 98 százalékában is tévedhet a rendőrségek által használt arcfelismerő technika. „ A ránk ömlő információtengerben hajlamosak vagyunk fejlettebbnek hinni a technológiákat annál, mint amire valóban képesek. Márpedig a biometriai azonosításnak vannak korlátai.”

Sokmillió kamerás okos megfigyelőrendszer Kínában

Sokmillió kamerás okos megfigyelőrendszer Kínában

A brit Daily Mail helyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a kínai kormány egy olyan, több mint húszmillió kamerára épülő megfigyelési rendszert vezetett be, amely az intelligens megoldások okán  különösen hatékony és óriási mennyiségű információval látja el a hatóságokat.

Mutasd az arcod, megmondom ki vagy! Vagy még sem….? Forrás. https://www.ifsecglobal.com/a-window-to-more-than-the-soul-ai-research-raises-troubling-questions-about-privacy-profiling-and-wrongful-arrest/

Mutasd az arcod, megmondom ki vagy! Vagy még sem….?

Az Artifical Intelligence ( AI ) kutatások vastag problémákat vetnek fel a profilalkotások megbízhatósága, alkalmazhatósága során, de egyúttal személyiségi jogi, adatvédelmi, kérdések sora is felmerül.

Forrás: Finy Petra

Arcfelismerő használata a Duna Arénás beléptetésnél?

A Duna Arénába történő beléptetés kapcsán természetesen biztonsági kamerákat is használnak és arcfelismeréses adatbázist, nem igazán átlátható jogosítványok alapján, amin aztán átmenetileg fennakadt Finy Petra újságíró.

Bemutatkozott a MorphoFACE, a Safran új arcfelismerő megoldása Forrás: Safran Identity & Security

Bemutatkozott a MorphoFACE, a Safran új arcfelismerő megoldása

A Safran Identity & Security bemutatta új, kifejezetten a nagy forgalmú repülőterek, esetleg egyéb tömegközlekedési csomópontok, határátkelők számára javasolt, 3D képtartalomelemzés alapú, stabil működést garantáló (99.8%-os rendelkezésre állás) arcfelismerő megoldását.

Nvidia - AI CO PILOT

Vigyázz a szádra vezetés közben, mert az Nvidia olvas róla!

Eleddig az Nvidia „csak” úgy élt az emberek (zömének) képzeletében, mint videokártya gyártó. Természetesen tudható volt, hogy másban is érdekelt, de arra kevesen gondoltak, hogy olyan AI megoldásokat is fejleszt, melyre már most vevő pl. a Mercedes, Audi, Tesla és a Toyota.

NEC Neoface arcfelismerő - F&S díjazás

Díjazták a NEC NeoFace arcfelismerő megoldását

A Frost & Sullivan piackutató cég Best Practice („bevált gyakorlat”) díjjal jutalmazta az NEC amerikai leányvállalatát a NeoFace arcfelismerő megoldásáért. Az indoklások közt szerepel…

Így vágjuk át az arcfelismerő rendszereket? Forrás: https://www.cs.cmu.edu/~sbhagava/papers/face-rec-ccs16.pdf

Így vágjuk át az arcfelismerő rendszereket?

Számtalan kérdésem merült fel a tanulmány olvasása során. Kell, hogy nyilvános legyen egy ilyen vizsgálat és annak eredménye? Különösen az elmúlt év eseményeinek tükrében?

Májustól arcfelismerő kamera a párizsi reptereken Forrás: tickair.hu

Májustól arcfelismerő kamera a párizsi reptereken

Az élet villámgyorsan igazolta a minap megjelentetett cikkünket a Facewatch jellegű video technológiák térhódításáról a biztonsági megoldások kapcsán. Az MTI arról számol be, hogy a párizsi reptereken májustól kísérleti jelleggel arcfelismerő rendszert helyeznek üzembe.

Több mint egy arc, avagy arcfelismerés a videó megfigyelésben

Több mint egy arc, avagy arcfelismerés a videó megfigyelésben

Az arcfelismerő megoldások már nem csak korszerű alkalmazások a magas biztonsági szintű helyszíneken, mint pl. a reptereken és kormányzati épületeknél, de újabb üzleti lehetőségeket kínálnak, hiszen további vásárlói igényeket generál, legyen az fejlett üzleti intelligencia egy kereskedelmi egységbe, vagy valamilyen VIP szolgáltatás egy kaszinó számára stb.

Képfeldolgozás elosztott informatikai hálózatokban

Képfeldolgozás elosztott informatikai hálózatokban

A mindent elérő és behálózó hálózat, az olcsó és nagy teljesítményű eszközök, szenzorok, valamint a felhő megteremtik az alapokat napjaink egyik nagy forradalmának, a dolgok internetének (Internet ofThings). Ez tulajdonképpen a klasszikus mérés/vezérlés paradigmát valósítja meg korlátok és kompromisszumok nélkül.   A videó megfigyelés a dolgok internetének egy olyan speciális területe, ahol a helyi intelligencia, a lokális kollaboráció szükséges ahhoz, hogy gyakorlatban is alkalmazható, jó minőségű megoldások szülessenek.

Lap teteje