A HID és az Assa Abloy új fejlesztése a reptéri beléptetést segítve

A HID és Assa Abloy együttműködött egy innovatív projektben, ami a beszálló kapuk és a fejlett arcfelismerő technológia párosítása a biztonságos utas élmények korszerűsítése érdekében.

Az új beszálló kapu a HID U.Are.U kamerás azonosító rendszeréből – fejlett arcfelismerő technológiával – és az Assa Abloy Speed ​​Gate-ből áll, amely biztonságos és zökkenőmentes utasazonosító ellenőrzést tesz lehetővé a bourding során. Egyetlen pillantással az utazók könnyedén áthaladhatnak a biometrikus adatokkal ellátott beszálló kapun, amely segít lerövidíteni a várakozási időt és csökkenti a légitársaságok személyzetének leterheltségét.

Forrás: HID Global

Az arcfelismerés egyre elterjedtebb

Az arcfelismerés egyre inkább az érintésmentes személy hitelesítés kedvelt módszerévé válik nagy forgalmú, fokozott biztonságú környezetekben. Az fejlett rendszerek, mint például a HID U.Are.U kameraazonosító rendszer, gyors, pontos illeszkedést és megbízható passzív élet érzékelést kínálnak a hamisítás megakadályozása érdekében – ez kritikus követelmény az olyan forgalmas területeken, mint például a több azonosító ellenőrző ponttal rendelkező repülőtereken.

Az ultra-moduláris felépítésű Assa Abloy gyorskapu egyszerűen felszerelhető, és számos színben és méretben kapható, hogy szinte bármilyen bejáratot kiegészítsen. A gyorsasági kapuk számos biztonsági intézkedéssel is rendelkeznek, mint például a visszacsapás, a visszahúzás és a rossz irányba való áthaladás elleni védelem, és képesek kezelni a nagy forgalmat a nyilvános területeken is.

A két megoldás innovatív kombinációja együttesen enyhíti a légi utazással kapcsolatos sok gondot és frusztrációt: hosszú sorokat, emberi hibákat, gyors személyazonosság-ellenőrzéssel a beszálláskor.

Forrás: passenger terminal today

Egyszerű és hatékony használat

Az utazás a biztonságos mobil bejelentkezéssel kezdődik, amikor az egyén hitelesíti személyazonosító okmányát, például útlevelét, majd egy szelfit párosít az igazolvány fényképével, hogy létrehozza a mobil utazási hitelesítő adatait. Az utas ezután egyetlen tokenként használja az arcát, hogy áthaladjon a különböző repülőtéri azonosító ellenőrző pontokon – a poggyászledobástól és a biztonsági átvizsgálástól a vámmentes vásárlásig, a VIP lounge hozzáférésig, stb.

Gyors megoldás még nehéz körülmények között is

A HID mesterséges intelligenciával működő arcfelismerő kamerája minden személyazonosító ellenőrző ponton az utas arcát a személyazonosság-ellenőrzéshez a bejelentkezéskor létrehozott utazási hitelesítő adatokkal egyezteti. A folyamat másodpercek alatt végrehajtható. A kamera – amely a kihívást jelentő fényviszonyok között is megbízható- – kiválóan teljesít a repülőtéri beállításokban is, ahol a humán háttér elfoglalt, és vitathatatlan személyazonosítás szükséges.

Forrás: HID Global.

Kapcsolódó cikkek: