Problémavadászat magasfokon! Néhány szó a PKE AG-ről

Amikor a sablon megoldások már nem elégségesek, akkor lép színre az osztrák PKE AG. Sok évtizedes nemzetközi tapasztalatára építve ott is teljeskörű megoldást kínálhat, ahol eddig csak falakba ütközött.

Olybá tűnik, hogy a Philips számos, nagysikerű vállalkozás/márka keltetője volt. Most, más márkákat figyelmen kívül hagyva, essen néhány szó, a Philips egykori leányvállalatáról, az 1979-ben alapított PKE-ről!

Őszintén megvallva, a PK nem új szereplő a magyar piacon. Már a rendszerváltást követő időszakban aktív piaci tevékenységet indított nálunk. 2000-ben Philips átszervezte céges és termék portfolióját, melynek keretében számos leányvállalatát értékesítette. A PKE akkori menedzsmentje döntést hozott, melynek értelmében felvásárolta a céget (management buy-out), mely innentől kezdve PKE AG (zártkörű részvénytársaság) néven, 100%-ban magántulajdonú vállalkozásként folytatta útját.

Az elmúlt évek céltudatos munkájának eredményeként a PKE AG egy 1100 főt foglalkoztató, évi 220M EUR árbevételű közepes vállalkozássá nőtt; megalapozva piacvezető pozícióját beléptetőrendszerek és börtön-menedzsment megoldások területén az osztrák piacon.

A cég világszerte rendelkezik szakértő partnerekkel és számos év projekt-tapasztalat áll mögötte. Mind ezeknek köszönhetően mélyreható ismeretekre tett szert úgy a hazai és regionális, mint a globális piacon, s mára globális játékossá nőtte ki magát, a portfolióját érintő szolgáltatások piacán. Magyarországon – hosszabb kihagyást követően – 2017-óta képviselteti magát a cég a DSP-Security Kft-n keresztül.

Tekintve, hogy a Cég egyike a piacvezető vállalkozásoknak a teljeskörű biztonságtechnikai és parkolási rendszerek területén is, a PKE (saját termékeire és szolgáltatásaira támaszkodva) képes szakmai tanácsot és támogatást nyújtani potenciális ügyfeleinek, egy adott projekt minden fázisában, segítve megbízható megoldások kialakítását. Mindezeken felül, a PKE AG ügyféligényekhez igazított szolgáltatások széles tárházával áll partnerei rendelkezésére, beleértve a kivitelezést követő üzemeltetést (after-project management) és a finanszírozást (ideértve a lízing és a bérlés lehetőségeit).

Az AVASYS® rendszermenedzsment szoftver

A PKE egyik nagyágyúja a cég széleskörű tapasztalatai alapján fejlesztett, moduláris felépítésű AVASYS® biztonságtechnikai rendszermenedzsment szoftver. Az AVASYS® lehetővé teszi számos megoldás – a vagyonvédelmi rendszerektől kezdve (ideértve a tűzvédelmet), épületvezérlő és kommunikációs rendszereken át, a forgalom-/parkolásmenedzsmentig – egyetlen (közös) menedzsment platformra hozatalát, jelentősen megkönnyítve a felhasználók munkáját.

Egyetlen példát kiragadva, egy alagút esetében az AVASYS® kezelheti a biztonsági rendszert (CCTV, behatolásjelzés, beléptetés, tűzjelzés), forgalomirányítási elektronikát (kijelzők, lámpák, esetleg sorompók, stb.) és egyéb kiszolgáló rendszereket (pl. szellőztetés, hangosítás). Magától értetődően, a magas hatékonyságú videotartalom-elemző megoldás is része a AVASYS®-nek, mely jelezheti, ha tűz keletkezik, a forgalommal szemben halad egy jármű, váratlan esemény (pl. baleset) történik, illetve felügyeli a felhasználó által tiltott területként meghatározott zónákat. Ennek köszönhetően, automatizált reakciók biztosítják egy kialakult helyzet gyors megoldását.

Mivel az AVASYS®-t a PKE folyamatosan fejleszti, a szoftver konfigurálható egyedi ügyféligényekhez is. Ennek köszönhetően a felhasználók mindennapjait a szoftvertechnológia élvonalába tartozó megoldások/applikációk teszik hatékonyabbá.

Egy kiragadott lehetőség a sok közül, a PKE AVASYS® objektumkövető megoldása, mely tökéletes megoldást kínál közterületeket érintő veszélyes szituációk esetén is. Mivel a példaként kiemelt, a megrendelő igényeire szabható szolgáltatás képes egy objektum, vagy csomag nyomon-követésére nem csak vonalkód, de méret / forma / tömeg / RFID alapon is, remek megoldás lehet olyan közintézményekben, mint a Ferihegyi (Liszt Ferenc) Repülőtér.

A PKE szolgáltatáscsomag talán legfigyelemreméltóbb aspektusa, hogy nem kötelező rögvest egy „hatalmas” rendszerrel elindulni. Mivel „építőkockákból” áll a kínált megoldásportfólió, így a partnernek lehetősége van egy kisebb projekttel kezdve, fokozatosan fejleszteni az adott rendszert; kihasználva PKE lízing / bérleti szolgáltatásait, amennyiben az szükséges. A PKE AG-vel közösen – egy hosszútávú együttműködés keretében – olyan nagy rendszer építhető ki, mely tökéletes választ nyújt az Ön szervezetének igényeire. A PKE talán nem a legolcsóbb, ha a közvetlen költségeket vesszük alapul; ellenben, a rendszer tulajdonlásának költségeit (TCO) vizsgálva, a piacvezetők közé tartozik.

Ollári Viktor

PKE_Inserat_Avasys_180_57_x4

Forrás: www.pke.at

További információk: office@dspsecurity.hu

company_title_DSP

Hozzászólások