Arcbiometria a Covid 19 védekezésben napjainkban! – Kicsit szélesebb kitekintés

Az iparág továbbra is alkalmazza a biometrikus arcfelismerést a hőmérséklet detektáló rendszerekkel, hogy segítse a globális „nyitáshoz” kapcsolódó biztonsági követelményeket világszerte. A maszkfelismerés hozzáadódik az arcbiometriai rendszerekhez, és az algoritmusok frissítésre kerülnek a maszkok által elzárt arcok azonosításához. De mennyire megbízható a működésük?

Forrás: biometricupdate

Forrás: biometricupdate

A kérdés továbbra is nyitott, nézzük az aktuális fejlesztéseket

Japán cégek új technológiákkal jelentkeztek a COVID-19 fertőzöttek szűrésére, elszigetelésére, ideértve olyan érintésmentes arcfelismerést is, amely maszkokkal is működik – számol be a South China Morning Post. A technológiát a Glory Corporation. fejlesztette ki és azt tervezi, hogy egy hozzáférés-ellenőrző termék részeként kínálja.

Amerikai fejlesztések

Az eConnect új hőérzékelő készüléket fejlesztett arcfelismeréssel, érintés nélküli hőmérsékleti ellenőrzéshez a kaszinókban és más üzletekben. Az új technika integrálható az alkalmazottak adatbázisaiba az idő és a jelenlét követéséhez és szükség esetén felszerelhető vagy telepíthető állványra az alkalmazottak vagy a vendég bejáratokhoz. A rendszer valós idejű összesített számlálást végez a belépő és távozó emberekről, és figyelmeztetést ad a VIP vagy tiltott ügyfelek felismerésére, még akkor is, ha maszkot viselnek. A társaság szándéka rugalmas szolgáltatásokkal segíteni a járvány alatt a vállalati élet szigorúbb biztonsági követelményeit.

A Parsons Corporation egy integrált megoldáscsomagot fejlesztett az érintés nélküli valós idejű egészségügyi megfigyeléshez a nyilvános területeken. A biometria és a testhőmérséklet-felismerés mellett a DetectWise kioszk szív- és légzési sebesség mérést is tartalmaz.

A csomag moduláris tesztelési és fertőtlenítési létesítményeket is tartalmaz és nagy forgalmú területeken, például repülőterek, bevásárlóközpontok, vállalati épületek és stadionok számára készült. A társaság bejelentése szerint az érintésmentes, mobil egészségügyi szűrőrendszert várhatóan USA egész területén bevezetik a következő hetekben. A társaság szerint a moduláris létesítmények felbecsülhetetlen fontosságúak lesznek, mivel a tesztelési képességekre a hagyományos egészségügyi körülményeken kívül is szükség van.

Az IN Depth Corporation bemutatta új kameráját, amely fejlett AI és jelenet analitikát alkalmaz az emelkedő testhőmérséklet észlelésére és felmérésére valós időben, az arcfelismerés funkció mellett.

A rendszer hőkamerája látható érzékelőkkel másodpercenként akár 30 embert képes mérni, maximum 0,3 fokos hőmérsékleti pontosság eltéréssel. Az arcfelismerő adatbázis akár 20 000 arcot is képes tárolni a valós idejű azonosításhoz, és a maszkok viselése és eltávolítása szintén kimutatható. A megoldás AI algoritmusai az arc karakterisztikájának elemzését is elvégzik a nemek, életkor és arckifejezés elemzéshez.

E technológiák új képességeit független teszt fórumok és a legtöbb esetben még a potenciális ügyfelek sem tesztelték még, így a szervezetek számára nem kis feladat a tényleg megfelelő technológiák kiválasztása az egyébként igencsak széles kínálatból. Patrick Grother, az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézetének (NIST) biometrikus tesztelési vezetője csak nemrégiben nyilatkozta, hogy a közeljövőben tervezik az új maszkos arcfelismerő rendszerek tesztelését.

A kormányok, kórházak és vállalkozások már vezettek be új rendszereket, amelyeket a fizikai távolságtartási követelmények megsértésének észlelésére fejlesztettek. A Trueface szintetikus arcképeket használt egy adatbázis létrehozására az újonnan kifejlesztett maszkos arcfelismerési képesség értékelésére, ám a cég vezérigazgatója, Shaun Moore nemrégiben nyilatkozta, hogy valójában csak azt fogja tudni, hogy a technológia milyen hatékonyan működik a helyszínen az maszkos arcok azonosítása érdekében. az új képességek telepítése után.

Számos beléptető rendszert lehetne tovább fejleszteni a fenti minták szerint további új kínálatot teremtve a piacon, de a magasabb szintű biztonsági igényű alkalmazások esetében a biztonság megbízhatósági szintjének bármilyen kompromisszuma a maszkhasználat folyamatossága mellett problémás lehet.

Összességében elmondható, egyelőre változatlan kihívás, hogyan tudják a bevált biometrikus technológiákat az új képességekkel kiegészítve széleskörűen bevezetni. Kiválasztani, ajánlani az élő műveletek során még tesztelésre kerülő rendszerek közül azokat, amelyek az üzleti életbe való visszatérésre készülő legkülönbözőbb szervezetek számára a legoptimálisabb.

Forrás: biometricupdate.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások