A biometrikus piac dinamikus növekedése várható 2027-ig egy amerikai felmérés szerint

A globális biometrikus technológiai piac 2019-ben 23 311,5 millió dollárra becsülhető és az előrejelzések szerint a 2019–2027-es időszakban az átlagos növekedési ütem (CAGR) évi 20,8% -os lesz, az amerikai Coherent Market Insights által közzétett legfrissebb jelentés szerint. Olvassunk az okokról.

Forrás: biometrikus

Forrás: biometrikus

Növekvő kormányzati igény

Az olyan proaktív kormányzati kezdeményezések, mint a nemzeti határellenőrzési projektek, amelyek tartalmazzák az e-útleveleket / biometrikus útleveleket és a nemzeti egyedi azonosító biometrikus technológiák (lásd az Aadhart Indiában) egyre elterjedtebb alkalmazása figyelhető meg. Például az indiai kormány új e-útlevél-rendszere egy RFID-chipet tartalmaz az útlevél elülső borítójában, amelyet az egyedi biometrikus ujjlenyomat-információk és az útlevél birtokosa digitális fényképének tárolására terveztek. Ezenkívül az e-útlevelek számos biztonsági réteget tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a lopások ellen.

A biometria új területei jövedelmező növekedési lehetőségeket kínálnak

A piac legfontosabb vállalatai az innovatív biometrikus technológiák bevezetésére összpontosítanak a termékportfólió bővítése és a versenyelőny megszerzése érdekében. Ezek az innovatív technológiák magukban foglalják a DNS-felismerést, a szagminta a körömágy, az ajakmozgás felismerését, az arc termográfiájának felismerését stb. A fő piaci szereplők kiaknázhatják ezeket a lehetőségeket és fokozott piaci jelenlétet szerezhetnek.

Technológiai problémák

Egyes új biometrikus technológiák lassú reakció ideje azonban várhatóan akadályozhatja a globális piac növekedését az előrejelzési időszakban. Egyes megoldások hosszabb válaszidővel dolgoznak az engedélyezett felhasználók azonosításához, ezáltal lelassítva a folyamatot. Így az alkalmazók ilyenkor szívesebben fordulnak a hagyományosabb jelkódok – technológiák felé. Azaz a válaszidők gyorsítása (a technológiák megbízhatósága mellett) kulcskérdés lesz a jövőben

Földrajzi elterjedés

A régiók közül az előrejelzési periódusban Észak-Amerikában dinamikus várható, mint ahogy az már napjainkban is tapasztalható. növekedés tapasztalható. Ennek döntő oka a kulcsfontosságú piaci szereplők domináns jelenléte az egész régióban. A biometrikus technológiák fejlődési üteme várhatóan Európában is jelentős lesz, leginkább a kormányzati helyszíneken történő növekvő elfogadás és az egész régió határellenőrzésének szigorítása és az ebből adódó várható fejlesztése okán.

A globális biometrikus technológiai piacon működő kulcsfontosságú szereplők, a Coherent Market Insights által a jelentésben megnevezettek között: Accu-Time Systems, Inc., Daon, Inc., Bio-Key International, Inc., Irisguard, Inc., Fujitsu Limited, Lumidigm, Inc., Idteck, Suprema, Inc., 3M Cogent, Inc., RCG Holdings, Ltd. és NEC Corporation.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások