A továbbfejlesztett forgalomirányítás iránti kereslet vezérli az ITS-piacot

A Grand View Research, Inc. új jelentései szerint az intelligens közlekedési rendszerek globális piaca 2023 és 2030 között jelentős, 8,5%-os CAGR-rel nő. Az eredmények azt mutatják, hogy a szállítás folyamatos fejlődése a hálózati technológiák felgyorsították a hatékony közlekedési rendszerek iránti keresletet.

Forrás: openaccessgovernment.com

A fokozott biztonság és biztonság érdekében mesterséges intelligenciával (AI) és virtuális valósággal (VR) felszerelt valós idejű forgalmi információk bemutatásának növekvő igénye pedig fellendíti az intelligens közlekedési rendszerek (ITS) piacának növekedését.

A legújabb technológiák, mint például az elektronikus útdíjszedés, a következő generációs légi/földi kommunikáció (NEXCOM), a drónok forgalomirányítása és a holttér-érzékelés, fokozott elvárásokat támasztanak a hatékony közlekedési és közlekedési hálózatokkal szemben.

A telekommunikációs technológiák növekvő elterjedése és az informatikai rendszerek fejlődése várhatóan elősegíti a forgalmi torlódások és a levegőszennyezés csökkentését. Ezen túlmenően a valós idejű adathasználatot hangsúlyozó, és a hatáskritériumokat egyidejűleg figyelembe vevő Advanced Traffic Management System (ATMS) bevezetése pozitív piaci kilátásokat teremt az ITS-re vonatkozóan.

Forrás: securityworldmarket.com

Kapcsolódó cikkek: