Az drónok globális piaca az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 163 milliárd dollárt

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális drónpiac 2024 és 2030 között 14,5%-os CAGR-rel nő.

Forrás: agrotrend

A fejlődő szabályozások, amelyek megkönnyítik a drónok légtérbe való integrálását és működését, valamint a technológiai fejlesztések amelyek meghosszabbítják a repülési időt és javítják az akkumulátoros drónok működési képességeit, várhatóan ösztönzik a piac növekedését.

Az eredmények azt is mutatják, hogy az olyan területeken végrehajtott innovációk, mint a meghajtási rendszerek, az akkumulátor-élettartam, az érzékelők és az autonómia, javítják a drónok képességeit és funkcionalitását. Például a könnyű anyagokkal és a hatékonyabb akkumulátorokkal kapcsolatos innovációk meghosszabbították a repülési időt és a hasznos terhelési korlátokat, lehetővé téve a drónok számára, hogy a feladatok szélesebb körét hajtsák végre. Ezek a technológiai fejlesztések javítják a drónok teljesítményét, megbízhatóságát és biztonságát, növelik vonzerejüket a különböző iparágakban és alkalmazásokban és ösztönzik a piac növekedését.

Néhány fontos kiemelés a megállapításokból:

  • 2023-ban a hardverszegmens adta a legnagyobb, 59,1%-os bevételi részesedést a továbbfejlesztett funkciókkal, például nagy felbontású kamerákkal és nagy hatótávolságú csatlakoztathatósággal rendelkező, fejlett drónok iránti növekvő kereslet miatt.
  • A hibrid szegmens várhatóan a leggyorsabb növekedést fogja nyújtani az előrejelzési időszakban, köszönhetően a hibrid drónok növekvő alkalmazkodóképességének a különböző üzemméretekben a kiegyensúlyozott termésfelügyelet biztosítása érdekében.
  • A távirányítású UAV-k adták a legnagyobb bevételi részesedést 2023-ban a drónok felügyeleti és biztonsági alkalmazásokban való növekvő elterjedésének köszönhetően.
  • A drónok közbiztonsági és katasztrófaelhárítási célokra való növekvő használata okán az előrejelzési időszakban a 2–19 kg-os szegmens várhatóan a leggyorsabb növekedést fogja produkálni.
  • Az akkumulátorral hajtott drónok adták a legnagyobb bevételi részesedést 2023-ban az energiasűrűség, a töltési/kisütési arány és az akkumulátor általános teljesítményének javulása miatt.
  • A katonai vertikum adta a legnagyobb bevételi részesedést 2023-ban, köszönhetően a katonai drónoknak, más néven pilóta nélküli légijárműveknek (UAV) a védelmi erők által világszerte nyomozásra, hírszerzésre, megfigyelésre, célpontszerzésre és harci műveletekre.
  • A piacot – Észak-Amerika uralta 2023-ban a drónok növekvő elterjedésével különféle kereskedelmi alkalmazásokban, különösen a mezőgazdaságban, az építőiparban, valamint az olaj- és gáziparban, más iparágak és ipari vertikumok mellett.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: