Az előrejelzések szerint a drónelhárítás piac 2027-re megnégyszereződik

A Marketsandmarkets prognózisa szerint a drónellenes piac a 2022-es 0,9 milliárd dollárról 2027-re 3,8 milliárd dollárra nő; 2022 és 2027 között várhatóan 27,7%-os CAGR -el fog növekedni.

Forrás: autoszektor

Az elemzők megállapították, hogy a piac növekedését elősegítő kulcstényezők közé tartozik a biztonsági incidensek gyakoriságának növekedése, a drónok növekvő használata a terrorizmus elleni küzdelemben és a tiltott tevékenységek megelőzésében, valamint a drónok távérzékelési célú elterjedt alkalmazása.

A belbiztonsági területen várható a legnagyobb növekedési vertikum

A belbiztonság magában foglalja a helyi rendőrségi szerveket, amelyek drónellenes rendszereket használnak a kormányhivatalok, börtönök, repülőterek, vasútállomások és bíróságok védelmére. A kutatás szerint a drónok magánterület feletti repülése szabályozására még mindig nem kielégítő a törvényi szabályozás. Ez a helyzet számos olyan panasznak ad teret, mint például a drónok zavaró hatása vagy a meggondolatlan repülés. A törvényhozók, a jogvédők és a polgárok a magánélet és a biztonság kérdésével küzdenek, miközben igyekeznek egyensúlyba hozni az UAV-k kereskedelmi vagy magáncélú felhasználásának lehetséges előnyeit. Néhány alapvető drónészlelő termék segíthet megoldani ezeket az aggodalmakat, és ezáltal lehetőséget biztosít a magánhasználatra szánt drónellenes rendszerek számára. Ezek leginkább elektronikus rendszerek, például radarok, rádiófrekvenciás detektorok, EO/IR kamerák, rádiófrekvenciás zavaró készülékek.

Katonai és védelmi ágazatban a lézeres drónelhárító rendszerek bizonyulnak a legnépszerűbbnek

A lézerfegyvereket egyre gyakrabban használják UAV-k megsemmisítésére vagy elégetésére. A lézerrendszer hatékonysága a célszerkezettől, az anyagtól és a hatótávolságtól függ. Katonai szakértők szerint a lézereknek kiemelkedően nagy teljesítményre van szükségük az eredményes elhárításhoz, ugyanakkor a lézersugarak hatékonyságát viszont jelentően csökkentheti a por, a vízgőz stb. A cégek technológiailag fejlett lézeralapú anti-drónokat próbálnak kifejleszteni, hogy növeljék a drónelhárító rendszerek célzási és találati képességét. A Lockheed Martin Corporation (USA), a Rheinmetall AG (Németország) és a Raytheon Technologies Corporation (USA) lézeralapú drónellenes rendszereket fejleszt. A lézerrendszereket nagy sebességük, rugalmasságuk, pontosságuk és alacsony lövésköltségük miatt többnyire a katonai és védelmi ágazatban alkalmazzák.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások