A globális VMS-piac 2027-re eléri a 31 milliárd dollárt – Dinamikus fejlődés az intelligens video streaming előtt

Az amerikai Marketsandmarkets új jelentése szerint a videókezelő rendszerek globális piaca a 2022-es 10,9 milliárd dollárról 2027-re dinamikus tempóban 31 milliárdra nő, 23,1%-os CAGR mellett.

Forrás: Marketsandmarket

A legnagyobb növekedés az intelligens streaming területén

A technológiák és a felhőalapú számítástechnika fejlődésével a videomegfigyelő rendszerek a VMS-rendszerek legfontosabb elemeivé váltak. A végfelhasználók rugalmasabb és intelligensebb videómegoldásokat keresnek, amelyek segítségével hatékonyabban használhatják fel a videoadatokat a fejlettebb elemzéshez. Az intelligens streaming megoldások, amelyek a streaming videó és a VMS platform kombinációján alapulnak, integrációs sémát kínálnak a videó adatok rögzítésére. Videó streaming esetén a végfelhasználóknak nem kell letölteniük a videót; ehelyett megtekinthetik online a webböngészőben, vagy mobilalkalmazásban. Számos cég kínál különféle szolgáltatásokat az intelligens streaming megoldásokban, mint például a videórögzítés, a képernyő elrendezés, a videofal, az automatikus tárgy és mozgásfelismerés, a feladatátvétel és az adattömörítés, a multi-streaming, az élő és rögzített videomegtekintés, a gyors hozzáférés az élő és rögzített videókhoz. A fejlett funkciók közé tartozik a zoom funkció élő és rögzített videóban, az objektum-navigátor és a grafikus idővonal.

A kiskereskedelmi szegmensben élénk növekedés várható

A kiskereskedelemben a videó megfigyelő rendszer nagyon hasznosnak bizonyulnak. A szegmensbe a bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi üzletek és nagy forgalmú területeken működő bevásárlókomplexumok tartoznak. Az állandó vásárlói jelenlét okán a videó megfigyelés kritikus eleme a kiskereskedelem területének, ahol rendkívül magas a lopások és csalások kockázata. Az alkalmazotti és a vásárlói lopások, a leggyakoribb bűnelkövetések. A videó megfigyelő szoftver nemcsak biztonságos környezetet biztosít a tulajdonosok, az ügyfelek és alkalmazottak számára, hanem segíti az érdekelt feleket POS- és ATM-rendszereik VMS-platformmal való integrálásában, hogy magasabb minőségi szintet érjenek el az üzleti folyamatokban.

A technológiai átvétel szintje és a rendelkezésre álló infrastruktúra a videókezelő szoftverek globális piacát Észak-Amerika uralja. A kritikus infrastruktúrák és a nemzeti határok védelmével, a terrorizmussal és a növekvő belbiztonsági kockázatokkal kapcsolatos aggodalmak fokozták a kormányzati beavatkozásokat az elmúlt években. A konkrét költségvetési előirányzatok, mint például a belbiztonsági és a kötelező biztonsági politikák várhatóan Észak-Amerikát a legjövedelmezőbb piactá teszik a különféle vertikumok szállítói számára a jövőben is. A kritikus infrastruktúrák védelme a legkomolyabb gazdasági és nemzetbiztonsági kihívás a térség országai kormányainak a számára. Az Egyesült Államok és a kanadai kormányok folyamatosan együttműködnek a bűnüldöző szervekkel, hogy megakadályozzák az erőszakos szélsőségességet és a terrorizmus elleni incidenseket saját országukban.

A legfontosabb VMS-szállítók

A piackutatás szerint a videókezelő rendszerek piacának kulcsfontosságú és innovatív szállítói a következők: Bosch, Hanwha Techwin, Honeywell, Schneider, Axis Communications, Johnson Conrols, Hikvision, Netapp, Dahua, Kedacom, Verint, Mindtree, Axxonsoft, Avigilon, Panasonic, I-Pro Sensing Solutions, Panopto, Eagle Eye, Rhombus, Sighthound, Camcloud, Pelco, Genetec, Verkada, Milestone Systems, Identity, March Networks, Indigovision, Qognify, Senstar, Exacq, American Dynamics.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: