Az 5G dinamikus bővülést mutat globálisan a nemzetbiztonsági és védelmi piacokon

A Marketsandmarkets legfrissebb kutatása szerint a globális 5G védelmi piac mérete 2027-re várhatóan eléri a 2487 millió USD-t, ami 2022 és 2027 között 30,2%-os CAGR-növekedést jelent. Az olyan tényezők, mint a nagyobb hálózati sebesség és az 5G alacsonyabb késleltetése, valamint az autonóm és csatlakoztatott eszközök növekvő elterjedése segítik az 5G növekedését a védelmi piacon.

Forrás: Thaiger

Az a tény, hogy az 5G védelmi piacot több nemzetközi, világcég dominálja, mint például az Ericsson, a Huawei, a Nokia OYJ, a Samsung, a NEC, a Thales, az L3Harris Technologies, a Raytheon Technologies, a Ligado Networks és a Wind River Systems. a szektor felhajtóerejének mutatója. Fentiek jelentős fejlesztésekkel és üzleti részesedésekkel rendelkeznek világszerte, beleértve Észak-Amerikát, Európát, Ázsia-csendes-óceáni térséget, Közel-Keletet, Afrikát és Dél-Amerikát.

A kis cellás szegmens dominálja a kommunikációs infrastruktúra fejlesztéseket

Az 5G hálózatüzemeltetői jelentős mértékben alkalmazzák a kiscellás telepítéseket Az 5G hálózat további bevezetésével az adatkapcsolati sebesség várhatóan jelentősen megnő. Mivel a kis cellák elősegíthetik az 5G kiépítését, várhatóan kulcsszerepet játszanak majd az 5G kommunikációs infrastruktúra piacán.

A légi alkalmazási szegmens húzza a piacot

Platformonként a Marketsandmarkets elemzői előrejelzése szerint a légi szegmens a legmagasabb CAGR-t regisztrálja az előrejelzési időszakban. Az 5G technológia fejlődésével a légi alkalmazások (például a drónok) és a kritikus fontosságú kommunikáció nagyobb hatékonysággal tudnak majd működni.

Észak-Amerika áll az élen

A becslések szerint az USA jelentős befektetései okán Észak-Amerika vezeti az 5G-t a védelmi piacon az előrejelzési időszakban. Várhatóan az Egyesült Államok lesz az 5G technológia legnagyobb fejlesztője és üzemeltetője világszerte, ami az észak-amerikai régió nagy részesedését eredményezi a globális piacon. Az 5G technológia a védelemben segít javítani az ISR (intelligencia, felügyelet és felderítés) rendszerek feldolgozását és működését, új irányítási rendszereket tesz lehetővé, javítja a kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazásokat, modernizálja a karbantartási folyamatokat, és javítja a logisztikai ellátás hatékonyságát olyan technológiák segítségével, mint például a blokklánc. Az IoT-n keresztüli összekapcsolt rendszerek növekvő felhasználásával megnőtt az igény az alacsony késleltetésű kommunikációs technológiára.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások