Lenyűgöző növekedést jósolnak a drónelhárítás piacának

Legfrissebb kutatásuk szerint a drónelleni védekezés piacát a Marketsandmarkets 0,6 milliárd dollárra értékelte 2020-ban, és az előrejelzések szerint 2025-re eléri a 2,4 milliárd dollárt; 2020-tól 2025-ig ez várhatóan 32,2% -os CAGR-növekedést mutat. A piac növekedését ösztönző fő tényezők: a drónok növekvő használata, a terrorizmus és az illegális tevékenységek világszerte, valamint az azonosítatlan drónok által elkövetett biztonsági incidensek növekvő előfordulása.

Forrás: droneshield

Forrás: droneshield

A jelentés azt sugallja, hogy az észlelési és blokkolási alkalmazások a drónellenes piac nagyobb részét foglalják el, 2025-ig.

Jelentős csodálkozni való ezen nincs, hiszen világszerte a dróntechnológiák robbanás szerű fejlődésének éveit éljük, amelyek persze problémákat is szülnek.. A növekedésért felelős kulcsfontosságú tényezők közé tartozik az olcsó drónok fokozott térhódítása a piacon. A drónok katonai eredetükön túlnőve hatalmas üzleti eszközökké válnak. Már megtették az ugrást a fogyasztói piacra és most kereskedelmi alkalmazásokban, például a tűzoltásban, a bányászatban, a földmérésben és a földművelésben alkalmazzák őket. Azaz vitathatatlanok a technológia hasznai.

Ugyanakkor dinamikus tempóban növekednek az illegális és ártó drón használatok is. A legnagyobb veszélyt a terrorista csoportok megnövekedett száma jelenti, amelyek sokféle drónt, ideértve fegyveres rendszereket is képesek működtetni bevetni. Az elhárítás területén a felderítő és zavaró rendszerek főbb alkalmazási területei a katonai és védelmi, valamint a belbiztonsági területek, ahol az illetéktelen drónok belépését észlelik egy ország tiltott területein, majd a drón mozgását a helyszínen zavarják, indokolt esetben blokkolják.

Területi bontásban az előrejelzési időszakban a globális drónellenes piac jelentős része Amerikára helyeződik. A piac növekedését katalizáló tényezők közé tartozik az azonosítatlan drónok által elkövetett biztonsági incidensek növekvő előfordulása, kiemelve itt különösen az Egyesült Államokban az erősödő terrorizmust. A drón balesetek és -események drámai növekedése alapvető kérdéseket vet fel a nemzetbiztonsággal, a közbiztonsággal és az adatvédelmi szabályozással kapcsolatban. Ez arra kényszerítette az amerikai kormányt, hogy drónellenes rendszereket telepítsen az illegális drónok elleni biztonságos védekezés érdekében.

Az üzletág növekedése számos kulcsszereplő jelenlétének tudható be ebben a régióban, mint például az SRC, Inc., a Raytheon Technologies Corp, a Lockheed Martin Corp, a Boeing Co és a Detect, Inc. Ezen cégek mellett az elemzők által a nemzetközi drónellenes piacon kiemelkedő szereplők közé tartozik a Thales, a Blighter Surveillance Systems Ltd, az Israel Aerospace Industries Ltd, a Leonardo SpA, a Rafael Advanced Defense Systems Ltd, a Droneshield Ltd, a Liteye Systems, Inc., Dedrone, Northrop Grumman Corp, MBDA, Battelle Memorial Institute, Saab AB és CACI International.

Forrás: securityworldmarket.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások