A Google adatközpontjai írisz-felismeréssel növelik létesítményeik biztonságát

A szigorú kiválasztási folyamatot követően az írisz-felismerés a Google 6 rétegű biztonsági protokolljának döntő részévé vált. Az első szakasz az érintés nélküli hitelesítés céljából az Icam4000 írisz-szkenner bevezetését jelentette a cég magas szintű védett területei adatközpontjaiban Mountain View-ban, Iowában, Dallasban és New York-ban.

Forrás: Google

Forrás: Google

Az adatközpont üzembe helyezési folyamata az elmúlt években folytatódott és egyes helyeken a telepítések még mindig folyamatban vannak. Az adatközpontok már korábban is alkalmazták az Iris Identification termékek és különböző integrátorok néhány generációját, a Siemens, a Tyco és a Northland, az ADT és az MC Dean között.

Iris Access

Az Aditech szerint a technológia kevesebb hamis elutasítást eredményez, és a rögzítéshez egy felvétel elegendő. Ezen előrejelzés alapján a technológiát elsősorban az 1. szintű adatközpontokban valósították meg világszerte, költséghatékony megoldásként. Az Iris Access szolgáltatást eddig az Egyesült Államok, Írország, Finnország, Belgium és Ázsia adatközpontjaiban használták.

Az adatközpontok több biztonsági réteggel vannak védve, hogy megakadályozzák az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést. A Google biztonságos kerületvédelmi rendszereket, átfogó kamerafedettséget, írisz alapú biometrikus hitelesítést és 24 órás őrszemélyzetet alkalmaz. Ezen túlmenően a szervezet szigorú hozzáférési és biztonsági politikát követ adatközpontjaiban. A személyzet képzése során is kiemelt hangsúlyt fektet a biztonsági szempontokra.

Helyi és regionális biztonsági műveleti központokkal is rendelkeznek, amelyek lefedik a teljes adatközpont-flottát. Ezek a SOC-k figyelik és reagálnak a riasztásokra a Google összes szolgáltatásában, és folyamatosan nyomon követik azokat a helyi és globális eseményeket, amelyek hatással lehetnek az adatközpontok működésére. A biztonsági csapatok egész évben tesztelnek, hogy a vállalat mindig felkészült legyen minden helyzetre. A rutin tesztelések mellett robusztus vállalati kockázatkezelési programot futtatnak az adatközpontokat fenyegető veszélyek proaktív felmérésére és mérséklésére.

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások