Biometriával erősít a Mastercard

A Mastercard ez év április 20-án mutatta be a hagyományos chip technológia előnyeit az ujjlenyomat biztonságával  egyesítő új generációjú biometrikus kártyáját Dél-Afrika piacán a Pick n Pay vezető áruházláncnak és a Barclays Africa  fiókvállalatának az Absa Banknak a  közreműködésével tesztelték  először az új technológiát. Az új kártya autentikálása az ujjlenyomat leolvasására épül, ami sokkal megbízhatóbb a négyjegyű PIN kódnál.

Biometriával erősít a Mastercard Forrás: wirod.com

„Ügyfeleink egyre inkább megtapasztalják a biometria kényelmét és biztonságát ”-nyilatkozott  a teszt eredményéről Ajay Bhalla  a Mastercart  vállalkozási kockázat és biztonság  részleg elnöke.” Ez nem csak egy megvehető, vagy lemásolható valami, hanem egy olyan eszköz, amely segít a kártyabirtokosainknak kifizetéseiket biztonságban tudni”.

Hogyan  működik?

A  számlatulajdonos egy regisztráció eljárás ellenében kiváltja a kártyáját a megfelelő pénzintézetben. A regisztráció során ujjlenyomat mintát vesznek, amely digitalizálva a kártyára rögzített adatok közé kerül. Tranzakció esetén, mivel az elterjedt EMV kártyaolvasók fogadják az új kártyákat és a kártyahordozó ujjlenyomatát, nincs akadálya a kódolt és a valódi ujjlenyomat összehasonlításának. Ha a két minta egyezik, a birtokos sikeresen azonosította magát és a tranzakció a szokásos módon folytatható azzal a kártyával, amelyet tulajdonosának ki sem kellett adnia a kezéből.

Előnyök

  • A biometrikus azonosítás kétséget kizáró módon bizonyítja, hogy a kártyahordozó az igazi tulajdonos-e
  • Az EMV olvasókkal való kompatibilitás okán, nincs szükség új hardverre, vagy szoftvercserére.
  • A kibocsátók számára a technológia segít a csalások feltárásában és megelőzésében, javítja az elfogadási arányt és fokozza az ügyfelek lojalitását.

20170505_biometriaval erosit a mastercard 2

 

Próbaüzemek

Jelenleg  sikeresen zárult a  próbaüzem a  Pick n Pay  és az Absa Bank alkalmazottjaival. A későbbiekben további próbákat terveznek Európában és Ázsiában is. A jövőben érintésmentes változatot is szándékoznak bevezetni, ami tovább egyszerűsíti és kényelmesebbé teszi a folyamatot.
Mi igen büszkék vagyunk arra, hogy elsők lehettünk Afrikában akik éles helyzetben tesztelhették az egyérintéses hitelesítési technológiát. A teszt periódus lezárásával hozzáférhetővé tesszük ügyfeleinknek ezt a megfizethető, megbízható, kényelmes és mindenek felett biztonságos fizetési módot ” – nyilatkozta  Geoff Lee az Absa Retail and Bussiness Banking vezetője.

Forrás.http://newsroom.mastercard.com/press-releases/thumbs-up-mastercard-unveils-next-generation-biometric-card/

Fordította: Ecsedi Ákos

Kapcsolódó cikkek:
Ha ellopják a bankkártyaszámom?
Vedd elő a jobbik arcod bankkártyás vásárláshoz!
Cél: a biztonságosabb az elektronikus vásárlás

Hozzászólások