Elismert piaci helyen az Astal Security Technologies Kft – Mányi János ügyvezető igazgatóval beszélgetünk a cég jelenéről, céljairól

„Négy év alatt elértük a POLON ALFA brend stabilizálódását, elismertségét azaz kijelenthetjük, hogy a piaci megjelenésünk megtörtént”.

Mányi János

Mányi János

Kedves János!

Az utóbbi periódusban olvasóink színvonalas cikkek keretében ismerkedhettek meg cégükkel és részletesebben a POLON ALFA tűzvédelem technikai portfólióval, mint a cég fő tevékenység profiljával. Hogyan értékeli jelenlegi piaci helyzetüket?

Ahogy az immár olvasóik számára is tudott az Astal Security Technologies Kft., mint a lengyel AAT Holding cégcsoport tagja 2014 – ben indította magyarországi képviseletét és elmondhatjuk, hogy az idei évre már számos referencia jelzi a POLON ALFA termékek hazai sikerét elfogadottságát. Az út bizony nem könnyű, hiszen egy olyan piacon kellett egy addig teljesen ismeretlen márkával megjelenni és teret hódítani, ahol olyan világszínvonalú brendek vannak jelen, mint pl. a Siemens, a Schrack, vagy a Bosch. Azaz négy év alatt elértük a POLON ALFA brend stabilizálódását, elismertségét és azt, hogy fenti márkák versenytársaiként kezdenek számon tartani minket, azaz kijelenthetjük, hogy a piaci megjelenésünk megtörtént. Az utóbbi években ennek megfelelően forgalmunk is exponenciális ütemben nőtt.

Ez bizony nem kis teljesítmény és nyilván rengeteg munkát takar. Kérem beszéljen egy kicsit a csapatról.

Csapatunk létszáma általában 10-12 fő. Az érdemi szakmai munkát az ügyvezetés, adminisztráció pénzügy és marketing mellett, kitűnő felkészültségű három értékesítő és négy projekt mérnök kolléga végzi. Az idei évben nyitottunk egy projektirodát Debrecenben, így a térségben lévő partnereink még kedvezőbb kiszolgálásban részesülhetnek.

Önök kereskedőcég, a projektek kapcsán stabil, megbízható telepítő cégekkel kell az eredményes munka érdekében együttműködjenek.

Ez így van, a nagy projektek esetében (500 feletti érzékelős rendszerek telepítése) 8- 10 céggel állunk szoros munkakapcsolatban. Folyamatosan segítjük munkájukat, hiszen új termékekről van szó kevés a rutin, bővíteni kell az ismereteket. Gyakoriak a tréningek, indokolt esetben a helyszíni bejárásokon és tanácsadáson túlmenően, a telepítéseken is részt vesznek projektmérnök kollégáink. A felmerülő szerviz igények vonatkozásában is rendelkezésre tudunk állni.

Áttekintve a cég termékportfólióját látjuk, hogy a tűzjelző területen túl, videórendszerekkel, beléptetés technikával és behatolás védelemmel is foglalkoznak, ezekről nem esett szó cikkeinkben. Beszéljünk erről is röviden. Hogyan néz ki tehát a teljes termékkínálat?

Igen, – az igények elé menve – igyekszünk további irányokban is bővíteni tevékenységünket, persze a tűzvédelem változatlan dominanciája mellett. Videótechnikában a 3év garanciával rendelkező NOVUS eszközeit és ingyenes videómenedzsment szoftverét forgalmazzuk. Egyszerű AHD rendszertől a többszáz IP kamerát számláló videórendszerig széles skálát biztosítunk telepítőpartnereink számára. Beléptetési területen a szintén lengyel fejlesztésű KaDe beléptetőrendszerrel dolgozunk, amelyik az egyajtós vezérlőktől a hálózatokig a szükséges kiegészítőkkel és felügyeleti szoftver háttérrel tud széleskörű igényeket kielégíteni. Behatolásvédelemben a hazai piacon már magas színvonalon bevált Texecom és Optex portfólió szerepel a kínálatunkban. A tűzjelzőrendszerek területen a már bemutatott, 60 éves múlttal rendelkező POLON ALFA kiváló minőségű lengyel fejlesztésű és gyártású termékportfólióval dolgozunk öt év garanciát vállalva, sikeres piaci térfoglalás mellett.

Érzékelhető a piacon a rendszerintegráció irányába történő elmozdulás. A több lábon állás, az önök esetében is ezt a célt szolgálja?

Ez olyannyira így van, hogy a szintén lengyel fejlesztésű VENO integrációs szoftver fontos része termékkínálatunknak. Ezzel gyakorlatilag a lakossági, közszolgálati, üzleti, ipari , de akár katonai büntésvégrehajtási – határvédelmi vonatkozásokban is tudunk rendszerintegrációs igényeknek megfelelni a sorompó és kapu vezérléstől, az intelligens képtartalom elemzésen át a tűzjelzésig stb.,. Rendszerintegrációs tevékenységünk kiemelt eredménye egy budapesti kollégium, ahol egy ezer érzékelős Polon-Alfa tűzjelző rendszert, egy Texecom riasztórendszert és több mint száz Novus IP kamerát tudunk a VENO szoftverrel egy felületen menedzselni.

Mely területeken látják a továbblépés lehetőségét?

Az általunk kínált széles portfóliónak, a remek ár/érték aránynak, a partnereinknek nyújtott szolgáltatásainknak és nem utolsó sorban felkészültségünknek köszönhetően a következő évek szép sikereket tartogatnak számunkra. Szeretnénk még több elégedett végfelhasználót, hiszen telepítőpartnereink az ő rendszereiket, az ő biztonságukat építik.

Hozzászólások