Vezeték nélküli Polon-Alfa tűzjelző rendszerek

„Ahol a kihívások jönnek, mi ott élünk igazán” – így szól a Polon-Alfa Magyarország Kft. vezérelve, amelyet jól igazolnak a cég által forgalmazott vezeték nélküli megoldások is.

A Polon-Alfa vezeték nélküli tűzjelző rendszerei megoldást kínálnak olyan körülmények között is, amelyek kizárják a vezetékes eszközök telepítésének lehetőségét.

Ilyen lehet, amikor a tűzjelző rendszerre azután mutatkozik igény, hogy egy ingatlan átadás előtt áll és a kábelezés technikai okokból már kivitelezhetetlen, ugyanakkor tűzjelző nélkül nem veszik át az épületet.

Forrás: Polon-Alfa Magyarország Kft

Forrás: Polon-Alfa Magyarország Kft

Ilyen eset mellett a Polon-Alfa vezeték nélküli tűzjelzőrendszere arra a kihívásra is megoldást jelentett a közelmúltban, amikor egy műemlékvédelem alatt álló épület tűzbiztonságáról kellett gondoskodni. Ezért döntött a Polon-Alfa vezeték nélküli tűzjelző rendszere mellett egy magyarországi érsekség. A rendszer megbízhatóságát jellemzi, hogy a rádiójelek továbbítása teljesen üzembiztos a méteres vastagságú ódon falak mellett is. Ebben az esetben ráadásul arra is oda kellett figyelni, hogy a freskóknál szerelt modulok „rejtőszínt” kapjanak, vagyis beleolvadjanak a többszáz éves falfestmények látképébe.

Egy budapesti rendezvényhajó vasból készült elválasztó falai ugyancsak próbára tették a Polon-Alfa vezetéknélküli rendszerét, de az itt, a rádiójelek terjedése szempontjából nehezített pályán is jól vizsgázott.

Teszt – szett az ügyfeleknek

A Polon-Alfa adóvevők és érzékelők között 100 méterig garantált a jeltovábbítás, azonban a fent említett extra kihívások befolyásolhatják ezt a távolságot, ezért a Polon-Alfa Magyarország Kft. teszt-szettet biztosít ügyfeleinek, akik így a végleges telepítés előtt győződhetnek meg arról, hogy a cég által forgalmazott vezeték nélküli tűzjelzőrendszer megbízhatóan működik. Érdemes megjegyezni, hogy a teszt-szett vevőegységének antennája feleakkora, mint a véglegesé, vagyis, ha azzal működik a rendszer, akkor az „éles” eszköz üzembiztonsága 100 %-osan garantált.

A Polon-Alfa vezeték nélküli rendszerének adóvevő egysége 16 tűzjelzővel kommunikál egyszerre, melyek elemei 3 éves üzemidőt biztosítanak. A vezeték nélküli kézi jelzésadó teszi teljessé a csomagot, amelynek minden eleme beépített izolátorral, illetve szoftveres címzéssel rendelkezik.

Az 5 éves garanciával kínált tűzjelző rendszer technikai előnyei és nagyon kedvező árérték aránya helyezi előkelő helyre a piacon, ahogyan jó választás a Polon-Alfa azért is, mert a naprakész raktárkészlet jóvoltából gyakorlatilag azonnal ki tudják szolgálni a projekteket.

POLON-ALFA-terméklogók-(1)

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások