Kültéri védelem – A Lidar technológia védelmet nyújt szűk helyeken

A behatolásjelző rendszerek számára az egyik legnagyobb kihívás egy szűk külső térben rejlő fenyegetés pontos észlelése. Ezek a területek leginkább a sikátorok, a járdák és az épületek közötti részek, általában két egymáshoz nagyon közeli épület, a kerítésvonalak közelében burjánzó növényzet vagy egy fal melletti épület. Az Optex szerint a 2D Lidar érzékelők bizonyultak a leghatékonyabb megoldásnak erre a problémára.

Forrás: vbeveiligingNieuws

A szűk külső terek védelmének kihívásai

Ezeknek a tereknek a hatékony védelme sok rendszer számára nehéz feladat, mivel néha csak néhány lábnyi területük nyílik az érzékelésre és elzáródhatnak a látómezők pl. a video megfigyelő kamerák elől is. Előfordulhat, hogy több eszközt is be kell szerelni annak biztosítására, hogy ezek a terek megfelelően védettek legyenek, ami költséges és nem hatékony.

Ezen túlmenően, mivel az észlelési területek – sávok nagyon szűkek, az érzékelőknek és kameraanalitikáknak egyszerűen nincs elég ideje egy olyan cél észlelésére, amely gyorsan mozog az észlelési területen. A probléma megoldásának leggyakoribb módja az eszközök érzékenységének növelése. Ez azonban megnövelheti a vadon élő állatok, vagy a mozgó növényzet által kiváltott téves riasztások számát.

Miért az Optex Redscan a megoldás?

Az Optex vállalat Redscan érzékelői a 2D Lidar technológiát használják, hogy mindössze 100 ezredmásodperc alatt pontos érzékelést biztosítsanak. Az eszközök úgy helyezhetők el, hogy optimális védelmet ígérjenek, és szükségtelenné váljon több, különböző rendszer alkalmazása.

Az érzékelők felszerelhetők az ingatlan határvonalához és úgy programozhatók, hogy függőleges, vagy ferde lézersíkot állítsanak elő, amely megbízhatóan érzékeli az áthaladásokat. A megoldás akár virtuális kerítést is létrehozhat sérülékeny rések nélkül még olyan helyeken is ahol nincs tényleges kerítés. Több érzékelési zóna definiálható akár 20×20 cm-es (7,9×7,9 hüvelyk) pontossággal, és konfigurálható úgy, hogy figyelmeztessen különböző kritériumokra, mint például a célméret, a talajtól való távolság és a lézeres expozíció ideje.

Forrás: Securityworld market

Az eszköz intelligenciája lehetővé teszi, hogy csak azokat a célpontokat észlelje, amelyek megfelelnek a beállított kritériumoknak, riasztva a rendszert a valódi behatolásokról, miközben figyelmen kívül hagyja a mozgó vadvilág, vagy növényzet által kiváltott téves riasztásokat. A tényleges riasztások szinte azonnal érkeznek és lehetővé teszik az időben történő biztonsági reagálást például hang, vagy fény riasztásokat, esetenként rendőrök, biztonsági őrök kiküldését.

A Redscan rendszerek függőlegesen is felszerelhetők az eszközök alatt és mindkét oldalon lévő tárgyak észlelésére, ami azt jelenti, hogy nincs szükség további érzékelőkre a holtterek lefedéséhez. A Redscan sorozat az összes fő VMS-platformba integrálva van, lehetővé téve a helyzet vizuális ellenőrzését a válasz kezdeményezése előtt.

Forrás: Securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások