Megújult az Optex lézer érzékelő kínálata

Megérkezett a teljesen átépített RLS-3060V, illetve megnövelt érzékelési távolságra hangolva, a vadonatúj RLS-50100V lézer érzékelő. A kimagasló prémium kategóriás érzékelőket gyártó Optex most is a tőle várható minőségben kopogtat a Biztonságtechnikai piac ajtaján. A gyártó a jól bevált 3060 érzékelőt átdolgozta, kiegészítve további hasznos szolgáltatásokkal.

Az új érzékelő sorozat beépített kamerával rendelkezik, amely segíti az érzékelő által lefedett terület pontos beállítását, valamint rögzítheti a riasztási eseményeket, és elmentheti a naplófájlba. Események előtti fényképek és videók jól használhatók a riasztást kiváltó esemény felülvizsgálatához.

Forrás: Optex

Forrás: Optex

Az RLS 3060V és RLS50100V LiDAR érzékelő az ONVIF profil S -kompatibilis REDSCAN Pro sorozat része, amely nagyon pontosan érzékeli a betolakodókat és a mozgó tárgyakat 30 x 60 m illetve 50 x 100 méteres tartományon belül, rések nélkül, mindezt úgy, hogy ugyanazt az észlelési felbontást tartja a közelben és a távolban is. Az OPTEX legfejlettebb technológiájával felszerelve kiváló érzékelési teljesítményt nyújt a változó megvilágítás, a hőmérséklet, vagy a környezeti változások figyelmen kívül hagyásával.

Az RLS 3060V 30 x 60 méter, míg az RLS-50100 50 x 100 méter 190 fokos érzékelést tesz lehetővé. Az észlelési terület legfeljebb 8 független zónára osztható, és mindegyikhez testre szabható az objektum cél mérete, érzékenysége. A rugalmas beállításnak köszönhetően a zónák eltérő módon érzékelhetnek. Például az egyik érzékelési zóna beállítható az emberek észlelésére, míg a másik a járművekére.

Intelligens és időjárástűrő eszköz

A fedélzeti LiDAR analitika segítségével a REDSCAN Pro elemezheti a mozgó tárgyak méretét, sebességét és távolságát, valamint pontérzékelést biztosít az X – Y koordináták követésével. A LiDAR technológia további előnye, hogy az érzékelési teljesítmény bármikor stabil, anélkül, hogy a fény vagy a hőmérséklet befolyásolná.

Forrás: Optex

Forrás: Optex

Mindkét érzékelő időjárásvédett funkcióval rendelkezik, hogy csökkentse a hamis riasztásokat az olyan zord körülmények miatt, mint az erős köd vagy hó. Az automatikus területbeállítás funkció lehetővé teszi a REDSCAN Pro számára, hogy folyamatosan szabályozza az érzékelési területet, figyelembe véve a talajon bekövetkező változásokat, például a hó vagy a levelek halmozódását. Az érzékelő működési tartománya –20 / +60 fok, azonban a lencse fűtés bekapcsolása esetén akár -40 fokosra növelheti működési hőmérsékletét.

Illeszthetőség és kompatibilitás

Az ONVIF S profilnak megfelelően az érzékelő lehetővé teszi, hogy riasztási üzeneteket küldjön az ONVIF protokollon keresztül, bármely ONVIF -kompatibilis hálózati videorendszerhez, vagy IP hálózati eszközhöz. A segédkamera videófolyama az ONVIF RTSP protokollon keresztül a Video Management Software platformra is eljuttatható. A biztonságos hálózati kommunikáció érdekében a REDSCAN Pro kompatibilis a HTTPS, SNMPv3, IEEE802.1X protokollokkal.

Egyszerű telepítés és karbantartás

A REDSCAN Pro beépített segédkamerával szerelt, amely leegyszerűsíti a telepítést és a sétatesztet. A kamera nézetén található látható lézervonal nagyon hasznos vizuális útmutatást nyújt arról, hogy hol van az érzékelési terület. Ezzel lehetővé téve az érzékelő észlelési szögének beállítását. Ezenkívül az RLS érzékelő házában egy beépített beállító konzol található, amely lehetővé teszi az 5 és 95 fok közötti dőlést, és az oldalsó beállítást / 5 fokot. Vízszintes, függőleges és döntött rögzítési lehetőségek érhetők el további konzol nélkül. A konfigurációs beállítások webböngészőn keresztül történnek, amely lehetővé teszi a könnyű távoli elérést. A beállítások átmásolhatók egyik eszközről a másikra, feltéve, hogy ugyanaz a modell (pl. egyik RLS 3060V -ról egy másik RLS 3060V -ra).

Forrás: Optex

Forrás: Optex

Alkalmazási javaslatok:

  • Épület felületvédelem
  • Határvonal / kerítésvonal védelem
  • Közelítés érzékelés
  • Tető / mennyezet védelme

Lényeges tulajdonságok:

  • A LIDAR analitika felismeri a mozgó objektum méretét, sebességét és távolságát
  • 30x60m és 50x100méteres vízszintes és függőlegesen testreszabható érzékelési terület
  • Beépített kamera, amely segíti a beállítást és a riasztási események vizsgálatát
  • 8 egymástól független, egyénileg konfigurálható zóna (tárgyméret, érzékenység, kimenet)
  • Onvif kompatibilis

Forrás: Rác Géza Modern Alarm Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások