OPTEX érzékelők Genetec RSA felügyeleti modullal a repterek kerület védelme hatékonyságának növelése érdekében

A repülőtér biztonságának egyik legfontosabb problémája a kerület puszta mérete, és számos biztonsági esemény valójában a repülőtérre való illetéktelen belépéshez kapcsolódik, akár kifutópályákra, akár olyan helyekre, ahol repülőgépeket rakodnak vagy tankolnak, ami kiemelkedő biztonsági kockázatot jelent. A Genetec rendszerintegrációja képes a több érzékelő forrásból származó adatokat egyesíteni és értelmezni.

A legtöbb repülőtér több érzékelős technológiát kell kombináljon a ténylegesen hatékony kerítés védelem érdekében, sőt a perem részeken túl is, hogy figyelmeztessen a lehetséges veszélyekre.

Forrás: soucesecutity.com

Forrás: soucesecutity.com

OPTEX LiDAR szenzor integráció az RSA modullal

Egyes repülőterek meglehetősen problémásnak találták a perem biztonsági rendszereik által generált információk mennyiségét, és csökkenteni akarták az események számát, hogy az üzemeltetők csak a kritikus kérdésekre koncentrálhassanak.

A Genetec reptéri biztonsággal foglalkozó fejlesztő csapata integrálta az OPTEX LiDAR érzékelőt a Korlátozott Biztonsági Terület (RSA) felügyeleti moduljába, amely a Genetec Biztonsági Központ platform kiterjesztése azzal a céllal, hogy egyesítse az érzékelőkből és a kamerákból származó adatokat, hogy értelmezhetőbb információkat nyújtson az üzemeltetőknek. 

RSA modul

Az RSA modult kifejezetten a széles területvédelem biztosítására tervezték A modult kifejezetten azzal a céllal tervezték, hogy széles körű védelmet nyújtson, és integrálva legyen a széles körű megfigyelési technológiával, beleértve a radart, az optikai és lézeres érzékelő eszközöket. A megoldás lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy meghatározza az egyes területek veszélyeztetettségét, feltérképezze azokat, és az OPTEX technológiák segítségével gyorsan és pontosan lokalizálja a behatolási helyeket.

Például száloptikás kerítésérzékelővel a zónák 100–200 méter hosszúak lehetnek, és azonosítják azokat a személyeket akik átvágnak a kerítésen, átmásznak alatta, vagy felette. Az újabb szálas technológiák mutatják a behatolási pontok elhelyezkedését. A behatolás pontos helymeghatározásának másik módja az OPTEX LiDAR technológia, vagy a Radar.

Forrás: milestonesys.com

Forrás: milestonesys.com

Az adatok egyesítése egyetlen eseménybe

A rendszer különösen is intelligens jellemzője, hogy képes több forrásból származó adatokat „egyesíteni” (más néven „célfúzió”), és egy eseményt egyetlen (azaz ugyanazon) tevékenységként, nem pedig többszörös fenyegetésként megerősíteni.

Ilyenkor pl. az OPTEX REDSCAN érzékelők által biztosított koordináták segítségével az RSA lehetővé teszi a betolakodók vagy a mozgó járművek útjának pontos feltérképezését, egy eseménynek mutatva egyesíti a kameraképeken rögzített behatolási útvonalakat és pontosan követi a térképen.

Intelligens követés és az események kategorizálása

A megoldás áttekinthetőbb értelmezhetőbb képet ad a kezelő számára, egységesen és intelligens módon mutatva be az eseményeket, ami segíti a biztonsági csapat munkáját a helyes döntések meghozatalában. Az OPTEX technológiáinak mélyebb integrálása a Genetec RSA platformjába a biztonsági események intelligens követését és kategorizálását teszi lehetővé, ezáltal pontos és hasznos biztonsági rendszer a repülőterek számára.

Forrás: sourcesecurity.com

Hozzászólások