Heras mikrofonos kerítésvédelmi rendszer

A kerítésre szerelve észleli az illetéktelen behatolási kísérleteket, növelve ezzel egy ingatlan vagy telephely határának biztonságát. A rendszer különféle típusú kerítésekkel és szárnyas kapukkal használható, és bármikor a változó igényekhez igazítható. Utólag is felszerelhető a meglévő kerítésrendszerekre.

Forrás: heras.de

Az oldalvágókkal vagy fűrészekkel történő biztonsági kerítések áthatolása bizonyos hangfrekvenciát generál, ugyanez vonatkozik a kerítésen való átmászásra vagy a kerítés aláásására tett kísérletekre is. A kerítésérzékelő rendszer úgy van beállítva, hogy felismerje ezeket a frekvenciákat, és betörés esetén riasztójelzést adjon.

Az észlelőrendszer elemzési algoritmusai lehetővé teszik a fenyegetések intelligens kategorizálását. Az egyedi konfigurációs lehetőségeknek köszönhetően a rendszer a helyszíni helyzethez igazítható a téves és nem kívánt riasztások (pl. időjáráshoz kapcsolódó) csökkentése érdekében. A kiterjedt kommunikációs és integrációs lehetőségek lehetővé teszik, hogy más biztonsági intézkedésekkel kombinálva is használható legyen ugyanolyan pontossággal és információminőséggel.

A GeoMic technológia alkalmazása növeli a kerítésrendszeren és a vállalati telephelyen belüli betörések vagy manipulációk észlelésének lehetőségeit. A kerítésekhez szilárdan rögzített GeoMic érzékelőkábelek (alfa), a mikrofonhoz hasonlóan fogják fel a behatolás hangjait, majd ezeket elektromos jelekké alakítva továbbítják az analizátorhoz. Ha a jelzés megfelel a beállított riasztási kritériumoknak, akkor riasztási jelzés kerül továbbításra egy riasztóközpontba, vagy egy integrált szoftverkezelő rendszerbe, lehetővé téve a biztonsági személyzet gyors beavatkozását.

A rendszernek nincs szüksége áramellátásra a kerítésnél, így áramkimaradás esetén is véd. Gyorsan és egyszerűen felszerelhető meglévő kerítésrendszerekre is, a nagy érzékelő hatótávnak és az akár 200 méteres érzékelési tartománynak köszönhetően nagy zónaterületetek lefedésére képes. A GeoMic acél és nagy biztonságú hálós kerítésekkel, szárnyas kapukkal és elülső hálós kerítésekkel szerelt formában kerülhet alkalmazásra.

Forrás: heras.de, GitSicherheit