Az Optex bemutatta a föld feletti járműszenzorai új generációját

Az Optex piacra dobta új járműérzékelő szenzorsorozatát, amelyet nagy megbízhatóságra és egyszerű telepítésre terveztek, európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) vásárlói számára.

Az új OVS-02GT érzékelők rendkívül pontos mikrohullámú technológiát tartalmaznak rövid és hosszú hatótávolságú érzékelési logikával, segítve a járművek észlelését a kapu- és sorompóautomatizáláshoz számos kereskedelmi, lakossági és ipari telephelyen.

Forrás: Optex

A föld feletti érzékelők ideális megoldást nyújtanak minden olyan helyen vagy környezetben, ahol nem lehet földhurkot telepíteni, például olyan helyeken, ahol tilos vagy nem lehet ásni, az útfelület sérült vagy tömítetlen, vagy olyan területeken, amely esetleg árvizeknek kitett. Az eszközök szükségtelenné teszik a környezetet zavaró és rendkívül költséges mélyépítési vagy földi mérnöki munkákat, és egyszerűen szerelhetők egy oszlopra vagy falra, akár 96 fokos széles szögben is.

Az OVS-02GT érzékelők bármilyen színű vagy kompozit anyagú járműveket képesek érzékelni, mozgó és álló helyzetben egyaránt, akár nyolc méteres állítható érzékelési tartományon belül, miközben figyelmen kívül hagyják a gyalogos forgalmat is. Érzékelhetik a 35 km/h-s sebességgel haladó járműveket, és működésüket a változó időjárási körülmények, sem befolyásolják, így egész évben egyenletes beltéri vagy kültéri teljesítményt nyújtanak.

Toshiyasu Matsuyama, az Optex Japan üzletfejlesztési menedzsere nyilatkozta „A hagyományos földi hurkok valódi kihívást jelenthetnek, amely gyakran megköveteli rendkívül költséges és bomlasztó mérnöki munkákat egyaránt. Az OVS-02GT egyszerű felszerelése, valamint a dedikált mobilalkalmazáson keresztüli egyszerű beállítások megadása segíthet az ügyfeleknek harmadára csökkenteni a telepítési időt a hagyományos földhurok telepítéséhez képest.”

Forrás OPTEX, securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: