optext-cover

Korszerű kültéri védelem – OPTEX WXS-DAM-X5

A jó kültéri védelem kialakítása kihívások elé állítja a szak-embereket. Olyan eszközöket kell alkalmazni, amelyekkel megbízhatóan azonosíthatók a mozgásesemények, ugyanakkor törekedni kell arra, hogy a téves riasztásokat minimalizáljuk. (tovább…)

ldsz-szimpozium-2-cover

LDSZ Szimpózium 2020 – Fókuszban a funkcionalitás II. A kültéri védelemtől a Jablotronig

2020. január 31-én, kétszáznál is több biztonságtechnikai szakember és tervezőmérnök érdeklődése mellett, kilencedik alkalommal került megrendezésre az LDSZ Kft. budapesti szimpóziuma, melyet – immár tavaly óta – A Magyar Mérnök Kamara szakmai képzéssé akkreditált. Tekintettel a témák sokrétűségére az elhangzottakat két részben tárgyaljuk. (tovább…)

peremvedelem-cover

A biztonsági piac peremvédelmi trendjei

A biztonsági megoldások iparágán belül a peremvédelmi rendszerek sajnálatosan alárendelt szerepet játszanak.  Számos vásárló a peremvédelem koncepcióját a videofelügyeleti megoldások és a beléptető rendszerek után sorolja.  Tény ezzel szemben, hogy a nagy kockázatú helyszínek, mint pl. a kritikus infrastruktúrák, esetében a peremvédelmi biztonsági megoldások használata elkerülhetetlen. (tovább…)

Meghúzom a vonalat!

Meghúzom a vonalat! A hálózati videó a rugalmas és „sokszínű” kerítésvédelemért

Ha nem tudjuk, hogy  mi történik az ingatlanunkon amíg távol vagyunk, az aggodalmunk akár jogos is lehet. A távfelügyeletekre kapcsolt riasztó rendszerek  útján érzékeljük az illetéktelen behatolást, a tényleges történéseket ugyanakkor nem tudjuk lekövetni. A hálózati videó megfigyelés többféle  módjára nyújt lehetőséget a kültéri védelemnek. (tovább…)

botlózsinórtól a mikrohullámig

A „ botlózsinórtól a mikrohullámig ” kültéri védelmi nap a Modern Alarmnál

2014. október 20-án rendezte partnereinek a Modern Alarm Kft és olasz partnere a CIAS ELECTONICA a kültéri védelem korszerű eszközeit bemutató szakmai napját. Ahogy a felvezetőn elhangzott a program célja, a kültéri védelemmel kapcsolatos és tagadhatatlan averziók eloszlatása volt.  Melyek ezek?  Az alkalmazható technikák és telepítési módszerek hiányos ismeretéből eredő félelmek, egyáltalán az eszközök megbízható használatának kérdései és persze az ár problematika (a szakmai közvélekedés szerint az eszközök nagyon drágák).

A környezeti tényezők, zavaró hatásai

Természetesen a behatolás védelem összetettebb, olyan területéről van szó, amelynek hatékony működését számtalan olyan külső körülmény is befolyásolja, amely a belső behatolás jelző eszközöknél értelemszerűen fel sem merülhet problémaként. Ilyenek a környezeti tényezők, pl. a domborzat, az időjárás (szél, köd, fagy, hő, csapadék), vagy a kisállat- és növényzetmozgások, de fontos szempont a tényleges riasztás szempontjából indifferens humán mozgások kiszűrése is és teljesen más nézőpontból vetődnek fel a lefedettség kérdései is.

(Az időjáráshoz talán még egy rövid megjegyzés. Vélhetően a globális klímaváltozás közvetett eredményeként a Kárpát –medence közismert tompító hatása egyre kevésbé érvényesül, hiszen nem ritkák pl. az egy napon belüli tapasztalható akár 25 fokos hőmérséklet különbségek, egyre gyakrabban élünk meg közel orkán erejű viharokat, nem ritkán közel 160 km/h erejű szelekkel. Jelentősek tehát a kültéri védelmi szakma előtt álló kihívások.)

Kültérvédelmi eszköztár

cias ermo 482 xpro mikrohullamu soromp

Mikrohullámú sorompó

A szervezők – nyilván döntően a fentiek okán- indokoltnak tartották a kültéren egyáltalán ismert és alkalmazott védelmi rendszerek ismertetését, mégpedig a faltól kifelé haladó logikával. Így jutottunk el a házfalra szerelhető hő érzékelő passzív infráktól (PIR) a mikrohullámos és kombinált (ultrahangos, kapacitív, rezgés elvű, optikai) kerítésvédelmi rendszerekig.  Áttekintve egyúttal vázlatosan az érzékelési technológiákat is (a legyező irányú érzékeléstől a vonali érzékelésen keresztül a teljes térkitöltést lehetővé tevő és a zavaró hatásokat teljesen kiküszöbölő doppler elven működő mikrohullámig).  Bemutatva a technológiák előnyeit és korlátait.  Hangsúlyozták, hogy a video technikáknak, itt is döntően a hőkameráknak ezen a területen is növekvő szerep jut, de elsősorban a riasztás megerősítés és felderítés területén és főként a kiemelt zónáknál, objektumok esetében (széleskörű alkalmazásukat a magas ár is nehezíti).

A CIAS ELECTRONICA a szakma élvonalában

botlózsinórtól a mikrohullámig

Antonella Scuderi európai területi menedzser, Francesco e Gasperi mérnök tanácsadó CIAS ELECTRONICA.

A CIAS ELECTRONIKÁt Antonella Scuderi a cég európai területi menedzsere mutatta be. A milánói székhelyű cég több mint negyven éve foglalkozik mikrohullámú rendszerekkel a biztonságtechnika területén, ezt megelőzően antennák fejlesztése, gyártása volt a cég fő profilja.  Napjainkra a piac számottevő szereplői, elsősorban a mikrohullámú érzékelési megoldások és kapcsolódó szolgáltatások (szoftverek, távfelügyeleti technológiák) vonatkozásában, jelentős gyártó és kutatásfejlesztő tevékenységgel.

Kültéri doppler

Kültéri doppler

Ügyfeleik a lakosságtól egészen a honvédelemig terjedő kört ölelnek fel. Önálló irodával képviseltetik magukat Európában, Lengyelországban, az USA-ban, de Dél-Afrikában is. Két elképesztő adat: mikrohullámú sorompóból eddig 16 000 km, kerítésvédelmi rendszerekből 200 km hatótávolságú eszközöket gyártottak és telepítettek eddig világszerte, partnereikkel együttműködve. Kiemelkedő szakmai kihívásoknak is megfelelve, Magyarországon pl. négy börtön külső védelmi rendszerét is CIAS megoldások biztosították, de a lakossági igények felé is fordulva egyre nagyobb számba értékesítenek mikrohullámú dopplereket is.

Mobil kerítésvédelem

Mobil kerítésvédelem

Kapcsolódó cikkek:

Kültéri LED-es lámpák beépített IP – kamerával
Radar a kültéri védelemben
A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem
Objektumok külső gyűrűje védelmének  megszervezése

Európai Kültéri Védelmi Konferencia 2014 október 28-29. Nürnberg

Európai Kültéri Védelmi Konferencia 2014 október 28-29. Nürnberg

Az Umirs Europe Kft és az Umirs Germany GmbH második alkalommal rendezi meg az Európai Kültéri Védelmi Konferenciát Németországban, Nürnbergben október végén. A hagyományteremtő igényű eseményre az idei évben is számos nemzetközi előadó és kiállító érkezik, bemutatva az újdonságaikat, segítve az ezzel a dinamikus fejlődésben lévő területtel foglalkozó szakemberek munkáját.  A rendezvényen magyar előadók is szerepelnek.

Biztonságpolitika és kültéri védelem

A konferencia sajnos igencsak aktuális figyelembe véve a világban zajló olyan eseményeket, amelyek akár a legbrutálisabb módon veszélyeztetnek létesítményeket  és ezáltal emberi életeket. A felismert veszélyre immár a politika is felfigyelt és érzékelhetően felértékeli azokat a törekvéseket, amelyek lehetőleg még idejekorán, kültérben megakadályozzák, nehezítik a létesítmények közvetlen megközelítését.  A téma fontosságára való tekintettel – és biztonságtechnikai rendezvényen nyilván rendhagyó módon – egy biztonságpolitikával foglalkozó szakember helyzetértékelésére is sor kerül.

A cél tehát  a szükségleteknek megfelelő védelmi rendszerek kiépítése kell legyen a katonai létesítményektől a családi házunkig bezárólag.  A konferencia, e megoldások széleskörű bemutatására vállalkozik, ahol az előadók sok esetben egyedi megközelítésben világítanak rá a legkülönfélébb biztonságtechnikai eszközök fontosságára.

A publikum az innovatív elektromos eszközöket fejlesztő cégek bemutatói mellett különböző mechanikai védelmi rendszereket gyártókat is láthat, illetve egy komplex felügyeleti szoftver is bemutatásra kerül majd. Hazánkat előadóként az Umirs Magyarország, illetve a Molaris Kft képviseli.

A 12 előadás mellett a látogatók egy élő demót is megtekinthetnek, melynek során egy pénzfelvevő automatát próbálnak feltörni, tesztelve az ennek megakadályozására kifejlesztett biztonságtechnikai berendezést.

Európai Kültéri Védelmi Konferencia  2014 október 28-29. Nürnberg

A konferencia díszvendége Dr. Günther Beckstein korábbi bajor miniszterelnök, aki október 28-án – a rendezvény német nyelvű napján – a nyitóbeszédet tartja. A rendezvény második napján, október 29-én (melyet a magyar szakmai közönség számára is javasolnak a szervezők) Max Müller olimpiai bajnok, CSU-politikus köszönti a vendégeket.

Időpont:

2014.október 28-29. (kedd-szerda)

Helyszín: Hotel Holiday Inn Nürnberg City Centre, Németország
A magyar szakemberek számára külön busz járat indul 28-án, a szervezők szállást és részleges ellátást biztosító, költségtérítéses csomagokat kínálnak.

Bővebb információ a konferenciáról és az előadásokról a rendezvény hivatalos weboldalán találhatnak az érdeklődők: www.perimeterschutz.de

Az érdeklődők magyar nyelven is tájékoztatást kapnak Madlena Erikától az info@umirs.de e-mail címen és a (1) 280-8397-es telefonszám 116-os mellékén.

Kapcsolódó cikkek:

Radar a kültéri védelemben
A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem
Objektumok külső gyűrűje védelmének megszervezése

 

Lap teteje