Radar a kültéri védelemben

A földi radarrendszereket hagyományosan a katonai alkalmazásokkal kapcsoljuk össze, azonban az Utah-i SpotterRF az Asis 2012-n bemutatta a radarrendszerek magánbiztonsági alkalmazását.

A radarrendszer ideális nagyobb területek kültéri védelmének kiegészítésére, ahol is a Spotter C40 légtérellenőrző radarrendszer 350 méteres hatótávolságban 90 fokos látómezőt figyelhet, ez körülbelül 20 hektáros lefedettséget jelent. A földi radarrendszer nem helyettesíti a kamerarendszereket, hanem sokkal hatékonyabbá teszi azokat, segítve a behatoló követésében és azonosításában.
A radar előnye még, hogy rossz látási viszonyok között is, mint hó, köd, por vagy akár sötétben is nyomon tud követni, akár több célt is nagy területeken. A SpotterRF radarok zökkenőmentes beépíthetők a már meglévő vagy új biztonsági rendszerbe.

Logan Harris, a SpotterRF vezérigazgatója

Logan Harris, a SpotterRF vezérigazgatója elmondása szerint a Spotter C40 névre hallgató kicsi és könnyű radarrendszert mindössze 12 ezer dolláros áron forgalmazzák.
Harris szerint sok helyen alkalmazható a radarrendszer, például kis- és közepes méretű repülőtereken, létfontosságú infrastruktúrák, olaj- és gázipari létesítmények, valamint kikötők és gátak védelmére. Sőt nagy területű üzemek, gyárak kültéri védelme is támogatható vele.

SpotterRF

A Spotter C40 légtérellenőrző radarrendszert bemutató videó

Forrás: www.securityinfowatch.com, http://spotterrf.com/

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?