Európai Kültéri Védelmi Konferencia 2014 október 28-29. Nürnberg

Az Umirs Europe Kft és az Umirs Germany GmbH második alkalommal rendezi meg az Európai Kültéri Védelmi Konferenciát Németországban, Nürnbergben október végén. A hagyományteremtő igényű eseményre az idei évben is számos nemzetközi előadó és kiállító érkezik, bemutatva az újdonságaikat, segítve az ezzel a dinamikus fejlődésben lévő területtel foglalkozó szakemberek munkáját.  A rendezvényen magyar előadók is szerepelnek.

Biztonságpolitika és kültéri védelem

A konferencia sajnos igencsak aktuális figyelembe véve a világban zajló olyan eseményeket, amelyek akár a legbrutálisabb módon veszélyeztetnek létesítményeket  és ezáltal emberi életeket. A felismert veszélyre immár a politika is felfigyelt és érzékelhetően felértékeli azokat a törekvéseket, amelyek lehetőleg még idejekorán, kültérben megakadályozzák, nehezítik a létesítmények közvetlen megközelítését.  A téma fontosságára való tekintettel – és biztonságtechnikai rendezvényen nyilván rendhagyó módon – egy biztonságpolitikával foglalkozó szakember helyzetértékelésére is sor kerül.

A cél tehát  a szükségleteknek megfelelő védelmi rendszerek kiépítése kell legyen a katonai létesítményektől a családi házunkig bezárólag.  A konferencia, e megoldások széleskörű bemutatására vállalkozik, ahol az előadók sok esetben egyedi megközelítésben világítanak rá a legkülönfélébb biztonságtechnikai eszközök fontosságára.

A publikum az innovatív elektromos eszközöket fejlesztő cégek bemutatói mellett különböző mechanikai védelmi rendszereket gyártókat is láthat, illetve egy komplex felügyeleti szoftver is bemutatásra kerül majd. Hazánkat előadóként az Umirs Magyarország, illetve a Molaris Kft képviseli.

A 12 előadás mellett a látogatók egy élő demót is megtekinthetnek, melynek során egy pénzfelvevő automatát próbálnak feltörni, tesztelve az ennek megakadályozására kifejlesztett biztonságtechnikai berendezést.

Európai Kültéri Védelmi Konferencia  2014 október 28-29. Nürnberg

A konferencia díszvendége Dr. Günther Beckstein korábbi bajor miniszterelnök, aki október 28-án – a rendezvény német nyelvű napján – a nyitóbeszédet tartja. A rendezvény második napján, október 29-én (melyet a magyar szakmai közönség számára is javasolnak a szervezők) Max Müller olimpiai bajnok, CSU-politikus köszönti a vendégeket.

Időpont:

2014.október 28-29. (kedd-szerda)

Helyszín: Hotel Holiday Inn Nürnberg City Centre, Németország
A magyar szakemberek számára külön busz járat indul 28-án, a szervezők szállást és részleges ellátást biztosító, költségtérítéses csomagokat kínálnak.

Bővebb információ a konferenciáról és az előadásokról a rendezvény hivatalos weboldalán találhatnak az érdeklődők: www.perimeterschutz.de

Az érdeklődők magyar nyelven is tájékoztatást kapnak Madlena Erikától az info@umirs.de e-mail címen és a (1) 280-8397-es telefonszám 116-os mellékén.

Kapcsolódó cikkek:

Radar a kültéri védelemben
A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem
Objektumok külső gyűrűje védelmének megszervezése

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?