Elsőként a biztonságtechnikai rendezvények sorában: az LDSZ és az Ó.E. szakmai eseménye mérnök kamarai akkreditációt kapott

A már tradíciónak tekinthető időpontban – február elején, a megszokott helyen (Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar) megrendezésre kerülő LDSZ Biztonságtechnikai Szimpózium; valamint a vele párhuzamosan zajló Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok Nemzetközi Tudományos Konferencia együttese olyan szakmai nívót vetített előre, mely a Mérnöki Kamara elismerését is kivívta.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

Mint azt a szakma és a Mérnöki Kamara hiteles ismerői kifejtették, egyértelműen ez az első alkalom, hogy egy kifejezetten vagyonvédelmi-biztonságtechnikai témájú képzés megkapja a Kamara akkreditációját. Mivel az idén, az előadások fontosságára tekintettel, a rendezvény közel egész napossá vált, a Mérnök Kamarai tagok számára kötelező 6 órás továbbképzés akár már 2019. február 8-án megvalósítható.

Az idei szimpózium fókuszában az okos városok biztonságát érintő kérdések állnak. Ennek keretében bemutatkoznak az LDSZ Kft kínálatában megjelenő, legkorszerűbb integrált megoldások, első sorban a gyártók hazai és külföldi fejlesztési vezetőinek tolmácsolásában.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a biztonságtechnika területén egy újabb forradalom küszöbén állunk. A technológia fejlesztések felpörgő üteme, azok követése komoly kihívások elé állítják a biztonságtechnikai szakma egészét. Ami 2018-ban még csak vízió volt (és az LDSZ Szimpóziumon már szó volt róla), 2019-re valósággá vált. A megvalósult fejlesztéseken túl a jövő víziói is megismerhetővé válnak február 8-án. Egyetemi kutatók és nemzetközi cégek vezetői ismertetik elméleti kutatásaik eredményeit, a fejlődés lehetséges irányait, valamint a már most is elérhető újdonságokat.

Akár a biztonságtechnikát, akár az Okos Városok témakörét vesszük górcső alá, a technológia mellett, 2018. május 25-e óta a jog még kiemeltebb szerepet játszik. Már a tervezés időszakában is kiemelt szerepe van a lassan 1 éve hatályba lépő GDPR-nak. A jogászok mellett a tervezőmérnökök számára is többlet feladatot jelent, hogy a megvalósítani kívánt rendszer harmonizáljon az adatvédelmi előírásokkal. Az idei szimpóziumon az egyik leghitelesebb forrásból (Dr. Kulcsár Zoltán) kaphatnak segítséget a rendezvény résztvevői.

2019. február 8-a minden, a jövő iránt fogékony szakember számára emlékezetes dátum maradhat!

Részletes program és jelentkezés (pdf)

Hozzászólások