Hatan a JABLOTRON-nál az LDSZ-től

A jövőben már 4 mérnök és 2 értékesítő válaszolhat a JABLOTRON után érdeklődők kérdéseire. Szakmai tapasztalatcsere a cég csehországi gyárában.

A JABLOTRON riasztórendszer vásárlók minél szakszerűbb kiszolgálásának biztosítása az LDSZ üzletpolitikájának kiemelt fontosságú projektje. Ennek keretében március közepén az LDSZ Kft-től 3 mérnök, 1 műszaki egyetemi hallgató, és 2 fő értékesítő látogatott el 2 napra a JABLOTRON csehországi gyárába.

Forrás: LDSZ KFt.

Forrás: LDSZ KFt.

A látogatás célja a közelmúltban megjelent új termékek, megoldások alapos megismerése, a személyes kapcsolatok kiépítése és a hivatalos oktatásokon meg nem szerezhető első kézből származó információk begyűjtése volt.

Az egész napos műszaki képzésen a műszaki segítséget, tervezést támogató mérnökök megismerkedtek a JABLOTRON távfelügyeleti megoldásaival, a különböző átviteli csatornák és a felhő összefüggéseivel, a cseh gyár IoT alapú megoldásaival. Különös figyelmet szenteltek a cseh gyártó felhő alapú megoldásait védelmező IT biztonsági kérdések áttekintésének. Jó alkalom nyílt arra, hogy a JABLOTRON termékek műszaki, kereskedelmi támogatását végző 6 LDSZ-es kolléga személyesen is megismerhesse a gyár különböző területekkel foglalkozó specialistáit.

A mérnökök átfogó ismereteket kaptak az F-LINK programozó szoftver használatáról, mellyel akár távolról is programozható a JA-100 sorozat minden tagja, köztük az új, 32 zónás, 4 partíciós SMART HOME funkciókat, mobil applikációt is nyújtó riasztó központ.

A vendéglátók megosztották új kollégáikkal a videos riasztáshitelesítéshez használható IP kamerák beállításával kapcsolatos műhelytitkokat, használatukkal kapcsolatos csehországi tapasztalataikat, valamint áttekintették a JABLOTRON 100 rendszer azon eszközeit, melyek a szakmában úgyszólván egyedülálló szolgáltatásokat tesznek lehetővé. Ilyen például az ablak vagy ajtókeretbe szerelhető rejtett vezeték nélküli nyitásérzékelő, mely a nyilvánvaló vagyonvédelmi felhasználásán kívül információt szolgáltat a biztonsági rendszer által vezérelt fűtés/klíma rendszernek, és lehetővé teszi a fűtés/klíma leállítását azokban a helyiségekben, ahol az ajtó vagy ablak nyitva van. Megismerhették az ablakok bezárását biztosító kilincsvezérlő motort, mely lehetővé teszi, hogy az említett ablakok ténylegesen lezárt állapotba kerüljenek a hozzájuk tartozó partíció élesítésekor. Így térül meg a Dolgok Internetes összekötése.

Elsősorban a mérnököket fogta meg, de az értékesítők számára is maradandó élményt nyújtott a 3 automatizált gépsorból álló gyár meglátogatása. A küldöttség betekintést nyert a gyártás 100%-ára kiterjedő minőség ellenőrzés technológiájába. Ez, valamint a komponensek gondos kiválasztása, dokumentálása biztosítja azt, hogy a készülékek meghibásodási aránya 1% alatt van a JABLOTRON termékeinél.

A JABLOTRON gyártó részlegében antisztatikus védőöltözetbenForrás: LDSZ KFt.

A JABLOTRON gyártó részlegében antisztatikus védőöltözetben
Forrás: LDSZ KFt.

Mivel a JABLOTRON értékesítő szakértőinek állítása szerint a rendszerek 75-80%-át nem maguk a készülékek, hanem a hozzájuk tartozó ingyenes szoftveres szolgáltatások adják el, nem maradhatott el az eszközök távoli elérését biztosító MyJABLOTRON és MyCOMPANY alkalmazások bemutatója sem.

A gyár lehetőséget biztosított arra is, hogy az LDSZ küldöttsége meglátogassa Prágában a 60 ezer objektum jelzéseit fogadó távfelügyeleti állomását, és megismerje annak kulissza titkait.

Az LDSZ Kft. 2018. január óta a JABLOTRON ALARMS a.s. teljes jogú disztribútora. Távfelügyeleti rendszerét felkészítette a JABLOTRON eszközöktől érkező jelentések fogadására. A látogatás alatt az ezzel kapcsolatos utolsó simításokat is elvégezték, így mostantól az LDSZ Kft. nem csak az eszközöket, hanem azok távfelügyeletét is biztosítani tudja partnereinek.

Forrás: LDSZ Kft.

Forrás: LDSZ Kft.

Forrás: LDSZ Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások