Az Axis Communications legújabb tanulmányában a kerületvédelem újbóli hangsúlyait emeli ki

Az Axis „Perimeter védelem” dolgozata szerint a globális fenyegetettségek folyamatos növekedésével új és változatos módszerekkel törik fel a szervezetek fizikai és virtuális akadályait. Ellenőrizhető, valós riasztásokra és pontos helyadatokra képes fejlett kerületvédelmi módszerek széleskörű alkalmazására van szükség, amelyeket aztán az incidensek utáni nyomozáshoz sikeresen fel lehet használni, ezért az intelligens felügyelettel ellátott rendszereket szorgalmazza.

Forrás: ASmag.com

Forrás: ASmag.com

Kerületvédelem intelligens felügyeleti rendszerrel

Az új fenyegetések azonosításakor fontos, hogy folyamatosan elemezzük (kockázatértékeljük) a támadások típusait és az ebből fakadó szükséges védelmi intézkedéseket. A határok védelmére vonatkozó szigorúbb kormányzati és ipari előírások és szabványok, a munkaerőköltségek csökkentésének szüksége, valamint a különböző nagyságrendű terrorista fenyegetésekkel kapcsolatos növekvő tudatosság, mind a kerületvédelmi rendszerek hatékonysága emelését követeli meg.

Az tanulmány részletesen bemutatja az érzékelők lehetőségeit és alkalmazásait, kiemelve a legfontosabb szempontokat, amelyeket minden iparágban figyelembe kell venni egy ilyen megoldás kiválasztásakor és megvalósításakor. Kritikus infrastruktúrájú helyszínek esetén a behatolásoknak katasztrofális következménye is lehet, akár életeket is veszélyeztetve. Emellett a fizikai támadás gyakran egybeeshet egy kibertámadással is, a személyzet megzavarására és a kulcsfontosságú eszközök sebezhetővé tételére.

Forrás: ASmag.com

Forrás: ASmag.com

Noha sok szervezet már végrehajtja a hatékony kiberbiztonsági stratégiákat, a nem megfelelően őrzött kerület bizonyulhat a gyenge láncszemnek, lehetővé téve a bűnözők számára, hogy hozzáférjenek a helyiségekhez és kárt okozhassanak a kulcsfontosságú eszközökben, vagy jól irányított támadást indítsanak. Az intelligens fizikai biztonsági megoldások, tehát létfontosságú szerepet játszhatnak a létesítmények biztonságában. Az automatikus behatolás-felderítő technológia telepítése jelenti a védelem alapját a fenyegetésekkel szemben.

A hálózati kamerák kiváló minőségű videomegfigyelést kínálnak a helyszíneken, olyan opciókkal, mint – egyebek mellett – a hőkép észlelése. A korszerű technikákkal és analitikákkal a folyamatban lévő fizikai támadás valós idejű bizonyítékainak rögzítésére is mód nyílik, meghaladva az utólagos törvényszéki videók alkalmazását, amelyet általában a régi rendszerek kínálnak. A hálózat digitális hangszóróiból álló IP audiorendszerek hang riasztásokra is, vagy (és) előre rögzített szóbeli figyelmeztetések kiadására is használhatók hasznosan egészítve ki videomegfigyelés képességeit.

Az Axis webes szemináriumot is szervez a kerületvédelem témakörében, az IFSEC Global Live Events sorozatának részeként. Az eseményekre ingyenes a regisztráció, és a szakemberekből álló testület megvizsgálja, hogy a résztvevők létesítményei számára mit jelenthet konkrétan egy hatékony kerületvédelem kialakítása és hogyan játszhat szerepet ebben az intelligens videoelemzés.

Itt regisztrálhat az ingyenes Perimeter Protection webináriumra.

Lucas Young, az Axis Communications hálózatfelügyeleti, közlekedési és kritikus infrastruktúrájának üzletfejlesztési menedzsere nyilatkozza: „A fenyegetések növekedésével és az ellenintézkedések fejlődésével párhuzamosan a védekezés egyik kritikus szempontja állandó marad: a kerület integritása és átfogó védelme a munkavállalók, a látogatók és a nyilvánosság megnyugtató biztonságát garantálva…. “

Axis tanulmány részleteiben a következő területeket fedi le:

  • Kerületvédelmi megoldások – Fizikai megoldások és behatolás-észlelés
  • Videóalapú megoldások – Kamerák, termográfiai és látható fény lehetőségek alkalmazása
  • Modern fejlesztések – Feldolgozási sebesség, mély tanulás, mesterséges intelligencia és elemzés
  • Költségértékelés – A teljes tulajdonlási költség (TCO) megállapítása és a megtérülés mérése
  • Axis javaslata – Összefoglalva az Axis saját megközelítését az integrált kerületi védelemről

A tanulmány itt tölthető le.

Forrás: ifsecglobal.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások