IP alapon: tűzjelzés és vészhangosítás

Tűz esetén az épület adott részének vagy egészének biztonságos kiürítése a legfontosabb szempont. A Bosch 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző panel legújabb változata mostantól egy IP-kommunikációs felülettel bővült, rugalmas és időtálló kapcsolatot teremtve a Praesideo épület- és vészhangosítási rendszerrel.

Ha a tűz evakuálási területet vagy épületet érint, akkor mindig az első helyen a kiürítés áll. Emiatt fontos, hogy a tűzjelző- és a vészhangosító rendszert megbízható és kétirányú kapcsolattal kössék össze. A Bosch5000- as sorozatú moduláris tűzjelző központja már rendelkezik egy IP-kommunikációs felülettel, amely biztosítja a megbízható kapcsolatot a Praesideo épület- és vészhangosítási rendszerrel.

 

A tűzjelző rendszer és az evakuációs rendszer Ethernettel csatlakozik egymáshoz. Ennek előnye, hogy felesleges további hardvermodulokat telepíteni, nincs szükség bonyolult kábelezésre. Mindezekkel időt és költségeket lehet megtakarítani, és elhárul az esetleges rossz telepítés, kábelezés okozta kár is. További előny, hogy – hála a kiterjedt diagnosztikai funkcióknak – a rendszerek közti kapcsolat állapotát folyamatosan és gyorsan ellenőrzi a központ. Ha pedig fejleszteni kívánják a meglévő rendszert, akkor lényegesen egyszerűbb, mint amikor még nem Ethernet kapcsolat állt fönn az elemek között.

Az új tűzjelző központ nagyobb rugalmasságot biztosít a projekttervezés során is, mert lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyedi és teljes kiürítési szabályokat programozzanak be. Az interfész megfelel az EN 54 szabványnak, és a rendszer csatlakoztatható egy, már meglévő külső épületfelügyeleti rendszerhez is.

Bosch 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző panel és Praesideo épület- és vészhangosítási rendszer

 Forrás: Bosch

 

Vélemény, hozzászólás?