Tűzjelzőrendszer-tervező szoftver minden, a tervezésben érintett félnek

A tűzjelzőrendszerek tervezése nagy kihívást jelent, mert szükséges hozzá a projektben érintett, ám a különböző tervezési szinteken lévő felek munkájának egyesítésére.

 

A tűzjelzőrendszerek tervezése során gyakran gyors válaszokat kell adni, például, amikor a kezdeti költségvetésre és kalkulációra kerül sor. A legutóbbi változattal a Bosch frissítette a tűzjelzőrendszerek már kipróbált, az összes érintett fél – azaz építészek, tervezők, konzulensek és rendszerintegrátorok – számára átfogó megoldást nyújtó tervezési szoftverét. A 4.1-e verzió már tartalmazza a Fire System Designer (FSD) funkcionalitását, és ezáltal az integrátorok számára egységes felületet kínál.

Ez az egyszerűen használható tűzjelzőrendszer-tervező szoftver 4.1 a teljes tűzvédelmi tender létrehozásában és a költségek kiszámításában támogatja a felhasználóit. Továbbá lehetővé teszi még a tűzjelzőrendszer pontos megtervezését, beleértve a perifériáknak különböző ciklusokon való elkülönítését, az aktuális tipológiának megfelelően, miközben a teljes ellenőrzés biztosítja, hogy minden projektrészletet figyelembe vegyenek. Általános terminológiájának és intuitív navigációjának köszönhetően gyakorlatilag képzés nélkül használható, ezért is kifejezetten népszerű a szoftver.
A 4.1-es tűzjelzőrendszer-tervező szoftver egységes, adatveszteség nélküli dokumentációt kínál a projektpartnerek közötti egyszerű információátadáshoz. Emellett elég rugalmas ahhoz, hogy egyéni követelményeknek is megfeleljen, mint például a projekt- és országspecifikus termékek vagy cégspecifikus információ, beleértve a saját logókat és cégadatokat, vagy specifikus tenderpéldányokat.

Emellett a projekt kalkulálását nagyban leegyszerűsíti az integrált energiafogyasztási és anyagköltség-kalkulátor, amelynek része egy, a rendszer-integrátorok termékrendelési számain (SAP) alapuló részletes árkalkuláció.

„Tűzjelzőrendszer-tervező szoftverünk 4.1-es verziójával magasabb szintre emeltük a tűzjelző projekttervezés folyamatát,” – magyarázza Johannes Stauber, a Bosch Security Systems termékmenedzsere. „A tűzjelzőrendszer-tervező szoftver 4.1-es változat bevonja a projektben érintett valamennyi felet. A szoftver önmagában alkalmas a tűzjelzőrendszerek alapos és mégis egyszerű megtervezéséhez és a kalkuláció elkészítéséhez.”

A Windows-alapú szoftver felügyeli az EN-szabályoknak, úgymint az EN54-13 és VdS 3536-nak való megfelelést, továbbá 16 nyelven áll rendelkezésre a globális bevezetés és nemzetközi projektekben történő felhasználás céljából.

A tűzjelzőrendszer-tervező 4.1 szoftver ingyenesen letölthető.

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?