Inteox: a Bosch új nyitott kameraplatformja jelentős előrelépést jelent a biztonsági ipar számára

Az Inteox platformmal a Bosch kiaknázza az IoT szinte korlátlan lehetőségeit. A megoldás biztonságosan ötvözi a Bosch intelligens videoelemzését (IVA) egy közös nyílt operációs rendszerrel (OS) és a szoftveralkalmazások (alkalmazások) szükség szerinti hozzáadásának lehetőségével.

Forrás: Bosch Security

Forrás: Bosch Security

A biztonsági ipar jövőjét szolgálva

A platform támogatja a legújabb technológiákat, például az ideghálózatokon alapuló adatelemzést – a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia alkalmazásának következő lépését. Az Inteox lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztőknek és az integrációs partnereknek, hogy szoftveralkalmazásokat fejlesszenek ki egy közös programozási nyelv alapján és a beépített intelligencia segítségével. Ugyanakkor a rendszerintegrátorok szükség szerint adaptálhatják biztonsági megoldásaikat az egyedi és változó vásárlói igényekhez, alkalmazásokat adva az Inteox kamerákhoz.

„Mint nagyteljesítményű érzékelők, amelyekbe integrált intelligens videoelemzés tartozik, az Inteox kamerák értékes adatokat szolgáltatnak, amelyeket különféle új módszerekkel lehet értékelni. Ez számos innovatív alkalmazást eredményez a biztonsági ipar számára, beleértve azokat is, amelyeket jelenleg elképzelni sem tudunk. Az adatbiztonság és az adatvédelem tekintetében a platform a Bosch magas követelményeinek felel meg. Ugyanakkor kiváló minőséget és könnyű használatot nyújt ”- nyilatkozta Michael Seiter, a Bosch Building Technologies videórendszerek és megoldások üzletágáért felelős alelnöke.

Nyílt platformok a biztonság iparban is

A nyílt platformok már bizonyítottak a számítógép- és okostelefon-iparban Az alkalmazások és a szoftveralkalmazások itt nélkülözhetetlenné váltak. Például lehetővé teszik az azonnali hozzáférést az információkhoz, azonnali és gyors kommunikációt, valamint javítják a munka termelékenységét és megkönnyítik a mindennapi feladatokat. Ezek az előnyök átvihetők a biztonsági kamerákra is. A nyílt platformhoz való hozzáféréssel a fejlesztők és az integrátorok együtt dolgozhatnak, hogy ügyfeleiknek az igényeikhez szabott megoldásokat biztosítsanak.

Inteox kameraplatform

“Az Inteox kameraplatform a Mic, Autodome, Flexidome és Dinion sorozat rögzített és mozgatható kameráinak egy teljesen új generációja alapját képezi, amelyet egy nyílt IoT infrastruktúra támogat.” – mondja Tanja Rückert, a Bosch Building Technologies vezérigazgatója.

Forrás: Bosch Security

Forrás: Bosch Security

A Bosch IoT-infrastruktúra pillérei

  • Az Android nyílt forráskódú projekten alapuló nyílt operációs rendszer (OS), amelyet kiterjedt biztonsági technológiák erősítenek
  • App Store, hozzáféréssel a vonatkozó alkalmazási információkhoz, az összes szabadon elérhető alkalmazás áttekintésével, valamint azzal a lehetőséggel, hogy más, már kifejlesztett alkalmazásokat vásároljon az összes Inteox kamera számára
  • Online portál alkalmazásfejlesztőknek és tervezőknek, hozzáféréssel az adatokhoz és eszközökhöz az új alkalmazások fejlesztéséhez és teszteléséhez
  • Eszközkezelési portál, amely aktuális adatokat szolgáltat az eszköz állapotáról, és lehetővé teszi az alkalmazások egyszerű kezelését.

Az IoT infrastruktúra alapján az Inteox kamerák támogatják az alkalmazásfejlesztőket, a rendszerintegrátorokat, az integrációs partnereket és a biztonsági ipar többi szakértőjét saját ügyfélspecifikus alkalmazásuk fejlesztésében és beépítésében az Inteox kamerákba. „Az Inteox olyan szinten fogja ösztönözni az innovációt, amelyet ma egyetlen vállalat sem tud elérni. Ennek a nyílt kameraplatformnak a bevezetése felgyorsítja az egész biztonsági iparág jövőbeni növekedését ”- zárja véleményét Michael Seiter.

A legfontosabb tények
  • Az Inteox egyesíti a Bosch beépített mesterséges intelligenciáját (intelligens videoelemzés) egy általánosan használt, nyílt operációs rendszerrel (OS)
  • Innovatív és személyre szabott biztonsági megoldások válnak lehetővé az alkalmazások, szoftverek és szolgáltatások szükség szerinti hozzáadásával

Forrás: git-sicherheit.de

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások