Bosch IP kamerák, átfogó felügyeleti rendszer okos megoldásokkal

A Bosch bemutatja IP 3000i kameráit. A megszokott Bosch előnyökkel bíró kiváló minőségű, 24/7 üzemre tervezett kamerák számos lehetőséget nyújtanak a felhasználók számára, emellett telepíthetőségük is egyszerűbbé vált.

Forrás: Robert Bosch Kft

Forrás: Robert Bosch Kft

Az IP 3000i sorozat olyat kínál árkategóriájában, amilyenre korábban még nem volt példa a Bosch portfolióban és ez az alapfelszereltségként beépített Essential Video Analytics (EVA) képtartalom elemzés. A technológia az IoT alkalmazásának teljesen új lehetőségeit tárja fel és az intelligens adatrögzítés segítségével jóval túlmutat a biztonságon. Olyan költséghatékony megoldásokat tesz ezáltal elérhetővé, amelyre a felhasználók már régóta várnak.

Professzionális megfigyelés mindenki számára

A Bosch IP 3000i portfóliója négyféle kivitelt tartalmaz, amelyek megfizethetőek az olyan ügyfelek számára is, akik csupán egyszerű és kisméretű biztonsági rendszert igényelnek. Az új kamerák egyedülálló egységként is megállják a helyüket kisebb üzlethelyiségekben, de nagyobb kereskedelmi egységek és irodaházak megbízható és állandó megfigyelői is lehetnek.

A legújabb portfolió elemei a következők:

  • FLEXIDOME IP micro 3000i, egy rögzített mini dómkamera beltéri használatra tervezve;
  • FLEXIDOME IP 3000i IR, egy kisméretű AVF dómkamera kültéri használatra;
  • DINION IP 3000i IR, egy szintén kültéri használatra szánt csőkamera;
  • FLEXIDOME IP turret, rögzített beltéri kamera – egy teljesen új megoldás, amely a csőkamerával együtt 2020 első negyedévében válik elérhetővé.
FLEXIDOME IP 3000i IR

FLEXIDOME IP 3000i IR

FLEXIDOME IP  turret, 3000i IR

FLEXIDOME IP turret, 3000i IR

DINION IP 3000i IR

DINION IP 3000i IR

Az összes Bosch IP 3000i kültéri modell IK10 minősítéssel rendelkezik az ütésállóságának köszönhetően, emellett IP66 minősítést is kaptak, így a zord időjárási körülmények sem okoznak akadályt.

A személyeket, tulajdont vagy éppen területet védő legáltalánosabb biztonsági megoldások is a kiváló képminőségre támaszkodnak. Ennek megfelelően az IP 3000i kamerák felbontása 1080p-től kezdve egészen 5MP-ig elérhető, 30 fps és 120 dB széles dinamikatartomány mellett. A kültéri modellek, illetve a FLEXIDOME IP turret kamerák beépített infravörös technológiával rendelkeznek, amely hozzájárul a legjobb képminőséghez még teljes sötétségben is.

Beépített intelligencia már a belépő szinten is

Az új sorozat legnagyobb értéke azonban a beépített intelligencia már ebben az árkategóriában is. A technológia korábban csak a 4000-es, vagy afölötti kategóriákban volt elérhető, de a Bosch filozófiájához hűen mindenki számára elérhetővé teszik az intelligens megoldásokat. A kamerák segítségével a biztonságon túlmutató felhasználási módokra is lehetőséget teremtenek és ellátják felhasználókat az üzletfejlesztéshez feltétlen szükséges értékes adatokkal.

Az Essential Video Analytics technológia tökéletesen illeszkedik a kisméretű biztonsági alkalmazások kihívásaihoz, ugyanis fejlett behatolásjelző funkciókat is képes ellátni – érzékeli az elhagyott tárgyakat, az előre meghatározott területbe lépő személyeket, vagy éppen a gyanús magatartást. Mindemellett az eltorlaszolt vészkijáratokat is azonnal jelzi és a viselkedés elemzésére is képes, melynek segítségével növelheti a vásárlói elégedettséget. A megfizethető ár mellett tehát az IP3000i kamerák tovább növelik üzletének értékét.

Csökkentett bitarány és kiemelt adatbiztonság

A Bosch IP 3000i kamerák intelligens dinamikus zajszint csökkentéssel és stream tartalommal ötvözik a H.265 tömörítési lehetőséget. A kép tartalmától függően kameráink akár 80%-kal is csökkenthetik a felhasznált sávszélességet, ezáltal könnyebben kezelhetővé válnak az adatok, valamint jelentősen csökken a hálózati terhelés és a szükséges tárhely – mindezt anélkül, hogy veszélyeztetné a rögzített felvételek minőségét. Csakúgy, mint minden más Bosch hálózati kamerát, az IP 3000i portfoliót is különféle hardver és szoftver megoldásokkal tervezték a videoadatok biztonságának megőrzése érdekében, ideértve a beépített Trusted Platform Module-t a titkosítási kulcsok védelmére.

Egyszerűbb telepítés

A Bosch biztonsági kamerák egyik legnagyobb előnye az egyszerű telepítés. Ez alól az IP 3000i sorozat sem kivétel. A felszerelés és kábelezés csupán három egyszerű lépésből áll, így többé már nem kell a kamerával, a szerszámokkal és a kábelrengeteggel bajlódni. Kisméretű dóm és turret kamerákat tartólemezzel kínálják, a csőkamerák alapja eredetileg is tartóként funkcionál, a micro-dóm pedig közvetlenül felületre szerelhető. A FLEXIDOME IP 3000i IR még a moduláris kiegészítőkkel is kompatibilis.

Mindemellett a „pigtail”-t felváltotta a rendezett kábelvezetés, amely lehetővé teszi az egyszerű és átlátható telepítést egy kisebb, tömítőgyűrűvel ellátott furaton keresztül, így nagyobb védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben. Az RJ45 csatlakozót a gyűrűn keresztül lehet befűzni egy, a kamerák mellé csomagolt speciális szerszámmal, ezáltal nem szükséges a szerelés közben kivezetni az RJ45 kábelt.

Végezetül, amennyiben egy átfogó videobiztonsági megoldásra merül fel igény, az IP 3000i kamerák egyszerűen társíthatók a DIVAR hibrid és hálózati egységekkel – csupán csatlakoztatni szükséges és már működik is, a telepítés nem is lehetne egyszerűbb.

A Bosch új IP 3000i kamerái a beépített Essential Video Analytics technológia segítségével számos felhasználási lehetőséget, magas képminőséget és könnyű telepítést kínálnak a piacon rendkívűl kedvező árkategóriában is – átfogó és költséghatékony videofelügyeleti megoldásokat már a belépő szinten is.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások