Wisenet P-szériás 2MP AI kamerák az Aspectisnél

A Wisenet AI kamerái mesterséges intelligencián alapuló algoritmusokkal kiszűrik az irreleváns, környezeti változásból fakadó mozgásokat, ilyenek lehetnek a lengedező lombok, árnyékok, állatok. Amíg a hagyományos kamerák pixel változáson alapuló mozgásérzékelése rengeteg érdektelen eseményt generál, addig a Wisenet AI sorozata csak a kívánt objektumokra (emberek, járművek) reagál, csökkentve a hamis riasztások számát, ezzel megkönnyítve a hatékony működést.

Legfőbb előnyök

  • A kamerát nem kell felülnézeti pozícióba elhelyezni a pontos emberszámláláshoz
  • Könnyen és gyorsan kereshetünk objektumokra, úgy, mint emberek, járművek, arcok vagy rendszámok
  • Tovább finomíthatjuk a keresést további tulajdonságok azonosításával, mint például korosztály, nem, ruhaszín vagy akár egy jármű típusa és színe
  • A BestShot funkcióval optimalizálhatjuk a tárhelyet, mivel csak a legjobb képek kerülnek tárolásra
  • Rajta tarthatjuk a szemünket és közelebbről szemlélhetjük a fontosabb eseményeket az auto-tracking funkció segítségével egy másodlagos videófolyamon, miközben ezzel egyidőben az egész látómezőt figyelhetjük

Mélytanuláson alapuló technológia

A kamerák retail oldali felhasználásra is ideálisak, ugyanis a hagyományos kamerákat felülnézetben kell elhelyezni, hogy felismerje az embereket, így azonban maga a videó használhatatlan az operátorok számára, hiszen a kamerákon nem látható az emberek arca. Ezzel szemben az AI kamerák a még pontosabb számlálás mellett a videó biztonságtechnikai felhasználását is lehetővé teszik.

Forrás: Wisenet

Forrás: Wisenet

Egyedi tulajdonságok és BestShot a hatékony keresésért

Az egyedi tulajdonságokat is tartalmazó metaadat elküldésre kerül a háttérszerverre, a kinyert információk segítségével pedig specifikusan kereshetünk, ezzel tetemesen csökkentve a teljes videó keresésének idejét. A BestShot funkció pedig segít az újbóli azonosításhoz, amely biztosítja, hogy a minősített objektumokról csak a legmegfelelőbb képek kerüljenek a szerverre.

Forrás: Wisenet

Forrás: Wisenet

A Wisenet AI kamerái és funkciói már elérhetőek a Milestone Expert és Corporate verzióiban, illetve A Wisenet Wave VMS szoftverben is!

Elérhető modellek:

  • PNB-A6001 – 2MP AI Box Kamera
  • PNO-A6081R -2MP Csőkamera
  • PND-A6081RV – 2MP Dómkamera
  • PND-A6081RF – 2MP Dómkamera
  • PNV-A6081R – 2MP Vandálbiztos Dómkamera
Forrás: Wisenet

Forrás: Wisenet

További információk a hazai forgalmazó Aspectis Kft-nél

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások