A Milestone két új terméket mutat be június elején Forrás: Milestone

A Milestone két új terméket mutat be június elején

2017. június 8-án két új terméket mutat be a Milestone:   XProtect Express+ és XProtect Professional+.  A  termékek  kiegészítik  a meglévő VMS portfóliót, és az XProtect Express+ és XProtect Professional+ sorozat tagjait bővítik. (tovább…)

Axis – Milestone Open Day Forrás: Aspectis Kft.

Axis – Milestone Open Day

Az Aspectis Kft  hagyományaihoz híven 2017 június 14-én  tarja  Open Day rendezvényét,. Az érdeklődőket és partnereiket Budapesten a Spoon hajón várják,  a szakma élvonalát jelentő  változatos programokra. (tovább…)

Robbanásbiztos új Axis hőkamerák Forrás: Axis communications

Robbanásbiztos új Axis hőkamerák

Új, robbanásvédett hőmérsékleti riasztó kamerák és hálózati hőkamerák segítik az ipari létesítmények, gyártelepek üzemeltetőit a megközelíthetetlen vagy érzékeny területek távoli megfigyelésében az Axis kínálatában. (tovább…)

Amikor nem a kamera által rögzített kép az érdekes: videoanalitikai és statisztikai módszerek a kiskereskedelemben. Forrás: Aspectis Kft

Amikor nem a kamera által rögzített kép az érdekes: videoanalitikai és statisztikai módszerek a kiskereskedelemben.

Az IP kamerák megjelenésével az informatika végérvényesen „betette a lábát” erre a területre. Az első IP kamera 20 évvel ezelőtti megjelenése óta ez a technológia összehasonlíthatatlanul többet fejlődött, mint az azt megelőző 50 évben. A kamerák egyfajta „adatfeldolgozókká” váltak, ahol a felhasználó dönti el, hogy mire van szüksége. (tovább…)

Spórolás Zipstream technológiával három példán keresztül Forrás bsw

Spórolás Zipstream technológiával három példán keresztül

A video-megfigyelő rendszerek mindegyike esetében a tárolás jelenti a költségek jelentős részét. A teljes bekerülési költséget vizsgáló tanulmányok szerint a tárolás költségei a kezdeti befektetés 20–25%-át is kitehetik. Ez azt jelenti, hogy a tárolási igényeket csökkentő műszaki megoldások nagy mértékben befolyásolják a rendszer teljes költségvetését. (tovább…)

A Zipstream technológia - költségcsökkentés a nyomozati szempontból fontos részletek megőrzése mellett. Forrás. www.aspectis.hu

A Zipstream technológia – költségcsökkentés a nyomozati szempontból fontos részletek megőrzése mellett.

A videomegfigyelő rendszerek mindegyike esetében a tárolás jelenti a költségek jelentős részét. A teljes üzemeltetési költséget vizsgáló tanulmányok szerint a tárolás költségei a kezdeti befektetés 20–25%-át is kitehetik. Ez azt jelenti, hogy a tárolási szükségleteket csökkentő műszaki megoldások nagymértékben befolyásolják a rendszer teljes költségét.

(tovább…)

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja Forrás: Aspectis Kft

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja

Az Axis Communications 2016. október 13-án tartja szokásos éves Open Day rendezvényét Budapesten, amely egyedülálló alkalmat kínál, hogy partnereink megismerjék a társaság legújabb hálózati fejlesztéseit és innovációit. Idén a rendezvény fókuszában az Axis megoldásai és a teljes bekerülési költségek (TCO) (tovább…)

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára Forrás: Aspectis Kft

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára

Az Axis Communications három új modellel bővítette M10-es sorozatát, melyeket kisebb kereskedelmi egységeknek, irodáknak számára ideális felhasználásra. A kamerák HDTV 1080p felbontással, vezeték nélküli Ethernet kapcsolattal, memóriakártya-foglalattal rendelkeznek, támogatják a végponton történő tárolást, valamint az IR LED-del történő hatékony megvilágítást éjjel-nappal egyaránt.
(tovább…)

Aspectis Samsung Nyílt Nap

Aspectis Samsung Nyílt Nap

Az Aspectis Kft 2016. október 5. én rendezi Nyílt Napját, melynek témája a Samsung Techwin CCTV újdonságai. Helyszín: Port11 Rendezvényház (a Kopaszi gát végén). A cég szeretettel várja partnereit és az érdeklődő szakmai közönséget. (tovább…)

Milestone XProtect 2016 R2 kiadás

Milestone XProtect 2016 R2 kiadás – Fókuszban a teljesítmény és a Milestone partneri hálózata

A Milestone Systems, a hálózati videokezelő szoftver (VMS) gyártója piacra dobta a piacvezető XProtect VMS legújabb verzióját partnerei és vásárlói számára. Az R2 verzió 6 hónappal az első XProtect 2016 kiadása után érkezik. Ekkor jelentette be a cég, hogy egy évben többször is meg fog jelenni frissítésekkel. Valamennyi frissítés a Milestone partner hálózatának igényeihez, valamint a felgyorsult piaci változásokhoz alkalmazkodik
(tovább…)

Erősítsd meg kameráid védelmét! A nyitott kamera keresőmotorok felől érkező fenyegetések

Erősítsd meg kameráid védelmét! A nyitott kamera keresőmotorok felől érkező fenyegetések

Az Interneten számos olyan keresőmotor van, amelyik beazonosítja és listázza a nyíltan hozzáférhető hálózati kamerákat. A különböző szenzációhajhász riportokban gyakran lehet hallani arról, hogy a kamerákat „meghekkelték”, miközben valójában a kameráknak egyszerűen csak nem megfelelően állították be a védelmét. Nézzünk meg három fő okot és keressünk válaszokat az internetes biztonság kérdéseire.

(tovább…)

Axis magyarországi nyílt nap

Axis magyarországi nyílt nap

Az Aspectis Kft az Axis magyarországi nyílt napját, 2015 november 12-én rendezi az Aquaworld Resort Budapest konferencia központjában. A rendezvény keretében teljes áttekintést adnak a legújabb fejlesztésekről és hálózati videó megfigyelési megoldásokról. A rendezvény középpontjában a rohamos ütemben fejlődő KKV Üzleti lehetőségek lesznek.

(tovább…)

NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák

A NETAVIS iCAT a NETAVIS videó analitikai terméksorozata. Magába foglalja a NETAVIS Software saját fejlesztéseit és harmadik fél algoritmusait speciális felhasználási területekre. Az észrevétlenül integrált videó analitikai csomagot minden egyes NETAVIS Observer termék tartalmazza, amit bármikor lehet licenc kulcs segítségével aktiválni. Nem kell hozzá külön szerver, külön szoftver, vagy külön licenc.

 

 

A Basic licenctől az Enterprise licencig, egyszerveres telepítéstől egészen a komplex, nagyobb rendszerekig mindenki számára elérhető a professzionális videó analitika. Több opcionális iCAT modul közül lehet választani, ami rugalmassá és minden egyes ügyfélre személyre szabhatóvá teszi.

Kerítésvédelem, emberszámlálás

A NETAVIS iCAT videó analitika egy dinamikus, könnyen konfigurálható modul olyan fejlett videó alkalmazásokra, mint kerítésvédelem és emberszámlálás. Tartalmaz tárgyérzékelést, követési mechanizmusokat is és statisztikai modult, ami a NETAVIS Observer esemény kezelő rendszerével integrált.

Smart Tripwire (Vonalátlépés)
Statisztikai számításokat végez, amikor valamilyen mozgó tárgy átlépi a képzeletbeli vonalat. Komplex algoritmusok segítségével kiküszöböli, hogy egy személyt duplán számoljunk, és felismeri a mozgó tárgy irányát is. Ezzel a technológiával emberszámlálást, kerületvédelmet is végezhetünk.

NETAVIS iCAT videó analitikák
Vizuális statisztika
A NETAVIS iCAT tud generálni statisztikákat olyan észlelésekből pl., mint elmozdított tárgyak, mozgó tárgyak sebessége és a kamera látószögében megállt tárgyak száma. A Vizuális Statisztikával ezek a eredmények hőtérképen megjeleníthetők az online monitoron. A hőtérkép a kamera képére kerül rá, így gyorsan azonosítható a nagyobb aktivitású terület.

 

NETAVIS iCAT videó analitikák

Stopped Object Detection (megálló tárgy észlelése)
Észleli azokat a mozgó tárgyakat, amelyek egy videó stream meghatározott területén állnak meg. Az észleléssel riasztást küldhetünk sms vagy email formájában a további teendők eldöntését elősegítve.

Perimeter Security (Kerítésvédelem)
Perimetrikus védelemmel meghatározhatunk tiltott területeket, ahonnan mozgásérzékelés esetén riasztást küld a rendszer. Riasztást adott kritériumok felállításával lehet kiváltani (pl. más iCAT definíciókat lehet megállapítani hétköznapra és hétvégére).

NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Sabotage Detection (Szabotázs érzékelés)
A NETAVIS iCAT Szabotázs érzékelés háromféle kamera szabotázst tud megkülönböztetni: a kamera fókuszának elállítása, kamera letakarása és kamera elmozdítása. Mindhárom esetben riasztást küld a rendszer és értesítést küld a felhasználónak.

NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Face Detection (Arcérzékelés)
A NETAVIS iCAT Arcérzékelés észleli és megszámolja az arcokat egy adott videófolyamban. Ezen felül életkor és nem alapján becslést ad minden arcról. A keletkezett adatok rendelkezésre állnak a rendszerben további folyamatok és elemzések elvégzésére.
NETAVIS iCAT videó analitikák
iCAT Number Plate Recognition – Carreader (Rendszámfelismerés)
Járművek európai rendszámtábláit észleli egy videófolyamban, amit aztán különböző alkalmazásokban lehet felhasználni, pl.: parkolóházakban. A rendszámfelismerést több funkcióval is lehet ötvözni, mint mozgásérzékelés, vagy integrálni lehet más külső rendszerekkel mint sorompó vagy transponder chip megoldások.
NETAVIS iCAT videó analitikákiCAT Traffic (Forgalom figyelés)
Az iCAT Traffic egy olyan innovatív modul, ami kiterjeszti a NETAVIS iCAT videoelemző megoldását  forgalomfigyelésre. Észleli, ha változás történik a forgalomban, érzékeli, ha megáll egy jármű, vagy ellenirányból történik felhajtás (autóutakra, autópályára), ezen felül öntanuló algoritmussal is rendelkezik. A megbízható elemző algoritmus és a könnyen használható kezelőfelület együtt, egy hatékony kombinációt nyújtanak a forgalom elemzésére és a veszélyes szituációk észlelésére.
NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák

NETAVIS iCAT videó analitikák
Retail Dashboard (Kereskedelmi alkalmazás)
A NETAVIS Retail Dashboard egy olyan eszköz, amivel növelni tudja értékesítéseit azáltal, hogy hozzáadott értéket teremt a meglévő video megfigyelő infrastruktúra használatával. A böngésző alapú dashboard segít abban, hogy jobban megértsük a vásárlói szegmentációkat, vásárlási gyakoriságot, ezzel pedig tiszta képet kaphatunk a vásárlói potenciálokról. Ezen felül a videó analitikus adatok és az értékesítési adatok összevetésével, igazi üzleti értéket teremthetünk.

NETAVIS iCAT videó analitikák

Míg a professzionális videó menedzsment szoftver – a NETAVIS Observer – biztosítja az egyedülálló videó megfigyelést és a veszteség minimalizálást, az egyszerűen integrálható NETAVIS iCAT videó analitikai modul pontos eredményeket ad emberszámlálás területén, kor és nemek szerinti megosztás becslésével. Ezt a videó analitikai metaadatot egy külön adatbázisból számítja ki és ötvözi olyan releváns ezzel összefüggő információval, mint értékesítési adatok vagy időjárási információk. Így a NETAVIS Retail Dashboard intuitív grafikonokat képes gyártani, amelyek fontosak lehetnek a menedzsment számára.

NETAVIS iCAT videó analitikák

Bővebb információért a termékkel kapcsolatban kérjük, forduljon az Aspectis Kft. értékesítőihez.

kapcsolódó cikkek:

A Milestone bemutatta az XProtect LPR 2015 rendszámfelismerő szoftverét

Együttműködés: VMS és IP-kamera 

AXIS P1428-E hálózati kamera

Már kapható az Axis első 4K felbontású hálózati kamerája

Az AXIS P1428-E hálózati kamera az AXIS P14 sorozat legújabb kamerája. A 4K technológiával rendelkező kamera a HDTV standard legújabb generációjának tagja, négyszer nagyobb felbontással bír, mint a HDTV 1080p felbontással rendelkező társai. Az új kamera ideálisan használható nagy területek megfigyelésére, mint parkolók, nyilvános terek, ugyanakkor a nagy felbontásnak köszönhetően alkalmas az apróbb részletek megtekintésére is.
 
A 4K felbontás paramétereit az International Telecommunication Union (UTI) határozta meg és hagyta jóvá. Ennek a szabványnak eleget téve az AXIS P1428-E bullet típusú, kültéri hálózati kamera 16:9 képaránnyal 3840 x 2160 pixeles videó felbontást biztosít 30 fps képsebesség mellett.

Az új kamera az AXIS P14 sorozat csúcskamerája és kültérre vagy beltéri zordabb környezetbe egyaránt kiváló választás. A sorozat hét modelből áll, melyek a HDTV 1080p-től egészen a 4K felbontásig kínálnak megoldást. A vásárló saját maga választhatja ki az adott szituációnak és költségvetésnek megfelelő típusú kamerát. Az AXIS P1428-E számos extra tulajdonsággal is rendelkezik, mint távoli zoom- és fókuszállítás, beépített SD/SDHC/SDXC memóriakártya-foglalat és külső eszközök vezérlésére alkalmas I/O port.
A kamera támogatja az AXIS Digital Autotracking funkciót, mellyel lehetővé válik nagy terület átlátása egyetlen kamera segítségével. Az alkalmazás automatikusan érzékeli, ráközelít és követi a mozgó tárgyakat.

A 4K felbontás a mozgóképek és a fogyasztói felhasználásra szánt termékek piacán egyaránt egy ismert fogalom. Az Axis elképzelése az volt, hogy az első naptól egy olyan terméket kínáljon, ami praktikusan használható a biztonságtechnikában. Hamarosan a legtöbb megfigyeléshez HDTV monitorokat fognak a felhasználók használni. A 4K technológia előnye ekkor mutatkozik meg igazán, mert a képernyő teljes felülete használható adatvesztés nélkül. Bűncselekmények felderítésében pedig nagyon nagy szerepe van a részletgazdag éles képnek.
Ide kattintva megnézheti, hogy mit is tud az AXIS P1428-E: http://youtu.be/XdWWmcIwDQY.

Az Axis az elsők között mutatta be a megfigyelő piacon a HDTV hálózati kamerákat. A 4K technológia ennek a folyamatnak a következő lépése és természetes válasza a fogyasztói igényeknek.

Forrás: Aspectis

Kapcsolódó cikkek:

Hatalmas tudás egyetlen kamerában – AXIS Q1615/-E

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switch-ek

Tenyérnyi Axis kamera optimalizált IR technológiával

Hatalmas tudás egyetlen kamerában

Hatalmas tudás egyetlen kamerában – AXIS Q1615/-E

Az Axis Communications új hálózati kamerái, a beltéri AXIS Q1615 és a kültérre tervezett AXIS Q1615-E a legváltozatosabb és kihívásokkal teli környezetbe helyezve is tartós megoldásnak bizonyulnak. Egyedülálló képminőséget biztosítanak éjjel és nappal is. A nagy sikerű AXIS Q16 termékcsalád legújabb két tagja újabb funkciókkal bővült: WDR-Forensic Capture, Lightfinder technológia, HDTV 1080p felbontás, elektronikus képstabilizáló funkció és ütésállóság.

Repterek, vasúti állomások, kormányzati épületek csak néhány példák azokra a helyszínekre, ahol a képminőség kritikus szempont bűncselekmények felgöngyölítésénél és a biztonság fenntartásánál, még akkor is, ha a fényviszonyok kihívás elé állítják a kamerákat.

A két új kamera nem csak full HD felbontással bír, hanem automatikusan átáll WDR-ről Lightfinder üzemmódba, ha a körülmények ezt igénylik, így egyidőben tudja rögzíteni a sötét és világos területen zajló eseményeket. A HDTV 1080p felbontás melletti 60 fps képfrissítési sebesség a szokásos képfrissítési sebesség kétszeresét jelenti, amivel folyamatos, akadozásmentes videót tud készíteni mozgó emberekről, tárgyakról. Ide kattintva megtekintheti a termékek bemutatójáról szóló videót:

http://youtu.be/Z_tbrgUt9g8

Az Axis WDR-Forensic Capture technológiája – lehetővé teszi, hogy a kamerák kezelni tudják a nagy kontraszttal rendelkező, komplex helyszíneket, mint amikor a napfény nagyon fényes és nagyon sötét részeket hoz létre. Az új funkció ezen felül egy speciális algoritmus segítségével optimalizálja a képminőséget, és olyan képességgel rendelkezik, amivel észrevétlenül át tud váltani WDR üzemmódból Lightfinder üzemmódba.

Az elektronikus képstabilizáló segítségével nagyban tudod javítani a képminőséget olyan szituációkban, ahol a kamera vibrációnak, rázkódásnak van kitéve. A rögzített videót az elektronikus képstabilizáló nélkül nehéz lenne megnézni. Használatával egy folyamatos, rázkódásmentes videót kaphat. Ide kattintva megtekintheti, mire képes ez a funkció:

http://youtu.be/-01dcNboMcg.

Mindkét kamerában megtalálható az innovatív telepítési funkció, amivel csökkenthető a telepítési idő és biztosíthatjuk az optimális kamera beállítást. Az új vízszintező funkcióban például egy sípoló hang és villogó fény segíti a telepítőt a kamera megfelelő horizontális szintbe állításában. Ez különösen hasznos abban az esetben, amikor a telepítő bizonytalan abban, hogy a konzol egyenesen áll vagy sem. Az AXIS Q1615/-E kamerák az első olyan Axis kamerák, amelyek állítható hiperérzékeny ütésérzékelő funkcióval vannak ellátva, ami automatikusan küldi a riasztást, ha a kamerát ütés éri. Ez a funkció vandalizmusnak kitett helyeken különösen hasznos, és segíti a kezelőt a gyors reagálásban.

A kültéri kamerában megtalálható Arctic Temperature Control lényege nem csak abban rejlik, hogy a kamera -40°C és +50°C között üzemképes, hanem abban, hogy még egy esetleges áramkimaradás esetén is, akár -40°C-on újrainduljon. További információért kérjük keresse az Aspectis Kft. értékesítőit.

Az AXIS Q1615 főbb jellemzői összefoglalva:

 • HDTV felbontás
 • 1080p 60 fps képsebesség mellett
 • WDR- Forensic Capture
 • Lightfinder technológia
 • Elektronikus képstabilizáló
 • Vízszintező funkció
 • AXIS Corridor Format támogatás
 • Ütésérzékelő, fókusz segítő, távoli hátsó fókusz és pixel számláló funkció
 • PoE tápellátás
 • Kétirányú audió támogatás
 • Beépített SD/SDHC foglalat
 • 2 db I/O port, max. 12V DC
Hatalmas tudás egyetlen kamerában

AXIS Q1615-E

Az AXIS Q1615-E főbb jellemzői összefoglalva:

 • Az AXIS Q1615 fent vázolt összes jellemzője érvényes a kültéri kivitelre is.
 • Kültéri, Arctic Temperature Control funkcióval
 • IP66 és NEMA 4X védettség
 • 4M3 vibrációs szabvány és IK10 besorolású
 • Vandálbiztos kivitel
 • -40°C és +50°C közötti működési hőmérséklet
 • Éjjel/nappali működés
 • A kamera és a ház üvegének közvetlen fűtése
 • AXIS Corridor Format támogatás
 • Ütésérzékelő, fókusz segítő, távoli hátsó fókusz és pixel számláló funkció
 • Dual Shell technológia támogatása

Forrás: Aspectis

Kapcsolódó cikkek:

Tenyérnyi Axis kamera optimalizált IR technológiával

Éjszaka is színes a kép a D-Link új HD hálózati kamerájával

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switch-ek

Új NVR termékcsalád

 

<p>Az Axis  Communications új hálózati kamerái, a beltéri&nbsp;<strong>AXIS  Q1615</strong>&nbsp;és a kültérre tervezett<strong>&nbsp;</strong><strong>AXIS  Q1615-E</strong><strong>&nbsp;</strong>a legváltozatosabb és kihívásokkal teli környezetbe helyezve  is tartós megoldásnak bizonyulnak. Egyedülálló képminőséget biztosítanak éjjel  és nappal is.&nbsp;A nagy sikerű AXIS Q16 termékcsalád legújabb két tagja újabb  funkciókkal bővült: WDR-Forensic Capture, Lightfinder technológia, HDTV 1080p  felbontás, elektronikus képstabilizáló funkció és ütésállóság.<br>
  <br>
  Repterek, vasúti állomások, kormányzati épületek  csak néhány példák azokra a helyszínekre, ahol a képminőség kritikus szempont  bűncselekmények felgöngyölítésénél és a biztonság fenntartásánál, még akkor is,  ha a fényviszonyok kihívás elé állítják a kamerákat.<br>
  <br>
  A két új kamera nem csak full HD felbontással  bír, hanem automatikusan átáll WDR-ről Lightfinder üzemmódba, ha a körülmények  ezt igénylik, így egyidőben tudja rögzíteni a sötét és világos területen zajló  eseményeket. A&nbsp;<strong>HDTV 1080p felbontás melletti 60 fps  képfrissítési sebesség</strong>&nbsp;a  szokásos képfrissítési sebesség kétszeresét jelenti, amivel folyamatos,  akadozásmentes videót tud készíteni mozgó emberekről, tárgyakról. Ide kattintva  megtekintheti a termékek bemutatójáról szóló videót: <a href=”http://youtu.be/Z_tbrgUt9g8″>http://youtu.be/Z_tbrgUt9g8</a></p>
<p>Az  Axis&nbsp;<strong>WDR-Forensic Capture</strong>&nbsp;technológiája – lehetővé teszi, hogy a kamerák kezelni tudják  a nagy kontraszttal rendelkező, komplex helyszíneket, mint amikor a napfény  nagyon fényes és nagyon sötét részeket hoz létre. Az új funkció ezen felül egy  speciális algoritmus segítségével optimalizálja a képminőséget, és olyan  képességgel rendelkezik, amivel észrevétlenül át tud váltani WDR üzemmódból  Lightfinder üzemmódba.</p>
<p>Az&nbsp;<strong>elektronikus  képstabilizáló</strong>&nbsp;segítségével nagyban  tudod javítani a képminőséget olyan szituációkban, ahol a kamera vibrációnak,  rázkódásnak van kitéve. A rögzített videót az elektronikus képstabilizáló  nélkül nehéz lenne megnézni. Használatával egy folyamatos, rázkódásmentes  videót kaphat.&nbsp;Ide kattintva megtekintheti, mire képes ez a funkció: <a href=”http://youtu.be/-01dcNboMcg”>http://youtu.be/-01dcNboMcg</a>. </p>
<p>Mindkét  kamerában megtalálható az&nbsp;<strong>innovatív telepítési funkció</strong>, amivel csökkenthető a telepítési idő és biztosíthatjuk az  optimális kamera beállítást. Az&nbsp;<strong>új vízszintező funkció</strong>ban például egy sípoló hang és villogó fény segíti a  telepítőt a kamera megfelelő horizontális szintbe állításában. Ez különösen  hasznos abban az esetben, amikor a telepítő bizonytalan abban, hogy a konzol  egyenesen áll vagy sem. Az AXIS Q1615/-E kamerák az első olyan Axis kamerák,  amelyek állítható hiperérzékeny&nbsp;<strong>ütésérzékelő funkció</strong>val vannak ellátva, ami automatikusan küldi a riasztást, ha a  kamerát ütés éri. Ez a funkció vandalizmusnak kitett helyeken különösen  hasznos, és segíti a kezelőt a gyors reagálásban.<br>
  <br>
  A kültéri kamerában megtalálható&nbsp;<strong>Arctic  Temperature Control</strong>&nbsp;lényege  nem csak abban rejlik, hogy a kamera&nbsp;-40°C&nbsp;és +50°C&nbsp;között  üzemképes, hanem abban, hogy még egy esetleges áramkimaradás esetén is,  akár&nbsp;-40°C-on újrainduljon. További információért kérjük keresse az  Aspectis Kft. értékesítőit.</p>
<p><br>
  <strong>Az AXIS Q1615 főbb  jellemzői összefoglalva:</strong></p>
<ul type=”disc”>
  <li><strong>HDTV felbontás</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>1080p 60 fps képsebesség       mellett</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>WDR- Forensic Capture</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Lightfinder technológia</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Elektronikus képstabilizáló</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Vízszintező funkció</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>AXIS Corridor Format       támogatás</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Ütésérzékelő, fókusz segítő,       távoli hátsó fókusz és pixel számláló funkció</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>PoE tápellátás</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Kétirányú audió támogatás</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>Beépített SD/SDHC foglalat</strong><strong> </strong></li>
  <li><strong>2 db I/O port, max. 12V DC</strong><strong> </strong></li>
</ul>
<p><strong>Az AXIS Q1615-E főbb  jellemzői összefoglalva:</strong></p>
<ul type=”disc”>
  <li><strong>Az AXIS Q1615&nbsp;fent       vázolt összes jellemzője érvényes a kültéri kivitelre is.</strong></li>
  <li><strong>Kültéri, Arctic Temperature       Control funkcióval</strong></li>
  <li><strong>IP66 és NEMA 4X védettség</strong></li>
  <li><strong>4M3 vibrációs szabvány és       IK10 besorolású</strong></li>
  <li><strong>Vandálbiztos kivitel</strong></li>
  <li><strong>-40°C</strong>&nbsp;<strong>és +50°C</strong>&nbsp;<strong>közötti működési hőmérséklet</strong></li>
  <li><strong>Éjjel/nappali működés</strong></li>
  <li><strong>A kamera és a ház üvegének       közvetlen fűtése</strong></li>
  <li><strong>AXIS Corridor Format       támogatás</strong></li>
  <li><strong>Ütésérzékelő, fókusz segítő,       távoli hátsó fókusz és pixel számláló funkció</strong></li>
  <li><strong>Dual Shell technológia       támogatása</strong></li>
</ul>

 

 

Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője

Disztribútori megállapodás született a Samsung Techwin és az Aspectis között

 

Az Aspectis Kft. Magyarország vezető IP biztonságtechnikai disztribútora, amely 2003-as megalapítása óta az IP technológia legjelentősebb hazai képviselőjévé nőtte ki magát. A most kötött megállapodásnak köszönhetően az Aspectis április 1-től a Samsung Techwin, a világ egyik vezető biztonságtechnikai gyártójának új forgalmazójává vált. A Samsung Techwin célja az volt, hogy széles kapcsolatrendszerrel rendelkező, IP biztonságtechnika iránt elkötelezett partnerre tegyen szert hazánkban.

Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „Fontos számunkra, hogy a telepítő és integrátor partnereink az Aspectis-nél megtalálják a globális piacvezető gyártókat. Ezért a megállapodás a Samsung Techwinnel egy természetes lépés számunkra a „one-stop-shop” stratégiánk megvalósításában. Olyan innovatív megoldásokkal és fejlesztésekkel rendelkezik a Samsung Techwin, amelyek értéket nyújtanak a felhasználóknak. Nagy energiával fejleszti IP-alapú megfigyelő kínálatát és örülök, hogy mi segíthetünk ezeket megismertetni a magyar piacon.”

A Samsung Techwin magyar, cseh és szlovák piacokért felelős képviselője, MiroslavPtacek úgy fogalmazott: „Az Aspectis egy elismert, vezető szereplője a magyar IP biztonságtechnikai piacnak és rajtuk keresztül a Samsung Techwin növelni tudja jelenlétét a Magyarországon. Ezzel a magyar felhasználók nagyobb választási lehetőséget kapnak.”

Samsung Techwin megállapodás az Aspectis-szel

Miroslav Ptacek beszámolója a hálózati kamerák értékesítésének növekedéséről

Az IP-videó, beléptetőrendszerek, tárolás és hálózatok területén az Aspectis számos piacvezető gyártót képvisel Magyarországon. One-stop-shop megoldásként egyre több alternatívát képesnyújtani partnereinek, akik a cég segítségével első kézből valósíthatnak meg komplex IP-biztonságtechnikai projekteket. Az Aspectis – hagyományaihoz híven – a disztribútori tevékenységen túl a jövőben marketingtevékenységével, oktatásokkal és magas szintű műszaki tanácsadással támogatja aSamsung Techwinmegoldásait az értékesítés során. A SamsungTechwinnagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, és már 2015-ben várható a WiseNetIII kamerasorozat következő generációja, a WiseNetIV, amelynek hazai megismertetése vélhetően az Aspectismunkájának újabb izgalmas állomása lesz.

Forrás: Aspectis 

Kapcsolódó cikk:

10 éves az Aspectis

Új NVR termékcsalád

Új NVR termékcsalád

Helyszíni közvetlen megfigyelést biztosító új NVR termékcsaládot mutatott be a QNAP Security.

A QNAP Security új, professzionális termékcsaládot mutatott be: a 4-bay, 1U rack-kes VioStor NVR VS-4100U-RP Pro+ sorozatot, amely 8, 12 és 16 csatornás kivitelben kapható. A termékek Dual-core Intel processzorral és 4GB DDR3 memóriával rendelkeznek. 250 Mbps hálózati forgalmat képesek magukon átengedni, ezzel kiváló teljesítményt nyújtanak, és biztosítják a multi-megapixeles hálózati kamerákból érkező anyagok gördülékeny rögzítését. Sőt a HDMI-kimenet és a hardver dekóder olyan képességgel ruházza fel az eszközöket, amellyel a felhasználó akár 200 fps képsebességgel, full HD-ban, a helyszínen is nézheti monitoron az eseményeket.

A VS-4100U-RP Pro+ sorozat támogatja akár a 16 TB tárolási kapacitást, és H.264, MPEG-4, M-JPEG és MxPEG tömörítéssel is rögzíthetünk videókat. Ezek a tulajdonságok a kis- és közepes méretű megfigyelési feladatok elvégzéséhez tökéletesen alkalmasak.

A VS-4100U-RP Pro+ sorozat olyan professzionális funkciókat szolgáltat, mint a fisheye dewarping, multi-server monitoring, továbbfejlesztett eseménykezelés. A fisheye dewarping (visszagörbítés) funkciót adott fisheye kamerák és olyan panomorph lencsével rendelkező kamerák támogatják, amelyeket távolról is elérhetünk, anyagait visszajátszhatjuk vagy a helyszínen szemrevételezhetjük. A multi-server monitoring lehetővé teszi, hogy a felhasználó több VioStor NVR-t, monitort és akár 128 IP-kamerát is egymáshoz csatlakoztathasson távoli számítógépről vezérelve. A továbbfejlesztett eseménykezelés lehetővé teszi 5 különböző típusú riasztás beállítását. Adott típusú riasztásra a rendszer az előre beállított módon reagál, és riasztja a biztonsági szolgálatot.

Új NVR termékcsalád

4100U elölről – nyitott rekeszekkel

A VS-4100U-RP Pro+ sorozat támogatja a Windows és Mac platformokat a QNAP Surveillance Client szoftveren keresztül, valamint támogatja az iOS, Androi és Windows Mobile 6.1–6.5 eszközöket is. Google Chrome, Microsoft Internet Explorer vagy Mozilla Firefox böngészővel vagy mobil eszközökkel bárhonnan bármikor menedzselhetők az NVR-ek.

Mindhárom NVR több mint 2400 különböző márkájú IP-kameramodellel kompatibilis.

További tulajdonságok

 • Dual-core Intel processzor
 • 4 GB RAM
 • Legfeljebb 8 darab IP-kameratámogatás (VS-4108U-RP Pro+), maximum 12 darab IP-kameratámogatás (VS-4112U-RP Pro+), maximum 16 darab IP-kameratámogatás (VS-4116U-RP Pro+)
 • 4 darab HDD, maximum 16 TB, cserélhető és zárható, 1 U rack kivitel
 • 1 × HDMI kimenet
 • RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+hotspare, RAID 6 és JBOD/Linear
 • H.264, MPEG-4, M-JPEG, MxPEG támogatás
 • Redundáns tápellátás
 • Alacsony fogyasztás

Bővebb információkért a termékcsaláddal kapcsolatban keresse az Aspectis Kft.-t

 

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

IP alapú nyílt platformú videomenedzsment szoftverek

 

Új, professzionális, Milestone nyílt platformú videó menedzsment szoftverek kerültek piacra az IP-alapú megfigyelőrendszerekhez.

A Milestone globális piacvezető az IP-alapú megfigyelőrendszerekben alkalmazott nyílt platformú videó menedzsment szoftverek (VMS) között. Ezt a pozíciót elsősorban korai indulásának, kiváló és megbízható termékeinek, széleskörű eszköztámogatásának és világméretű jelenlétének köszönheti.

A Milestone 2013 végén piacra dobta a professzionális terméksorozatának legújabb változatait:

 • az XProtect Essential 2013-at,
 • az XProtect Express 2013-at,
 • az XProtect Professional 2013-at és
 • az XProtect Enterprise 2013-at.

A termékek új funkciói tovább segítik a Milestone termékeit értékesítőket, telepítőket és végfelhasználókat újabb üzleti lehetőségek kiaknázásában. Az új termékekkel a vásárlók sokkal eredményesebb, költséghatékonyabb és nem utolsó sorban jobb válaszokat kaphatnak a megfigyelési feladatokra.

Átlátható a teljes rendszer

Az XProtect Professional 2013 grafikai áttekintést ad a teljes rendszerre egyetlen interfészen keresztül, így a biztonságért felelős személy gyorsabban és hatékonyabban tudja kezelni a riasztásokat. A megújult Alarm Manager azonnal értesíti a felhasználót a váratlan eseményekről.

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

Akár mobilon is

Az új változatban frissítették a felhasználói interfész klienseket is – XProtect Smart Client, XProtect Web Client és Milestone Mobile – valamennyi 26 nyelven elérhető, így magyarul is. A felhasználó gyorsan észlelheti a problémás területet azáltal, hogy hozzáfér a videóhoz bárhol is tartózkodik. Így akár mobilon is megtekintheti a rendszer állapotát, és kezelheti a riasztást.

Egyszerűbb használni

Az új termékek jelentősen leegyszerűsítik az XProtect használatát, ezáltal a különböző háttértudással rendelkező felhasználók is könnyen beállíthatják és használhatják a Milestone IP-videomegoldásait:

 • az automata kamerakeresést,
 • az automata konfigurációs varázslót és
 • a megújult Customer Dashboard on-line használati útmutatót.

Rögzítés

XProtect Professional 2013 tetszőleges számú rögzítő szerver használatát engedélyezi. A viszonteladó ezáltal költséghatékony, közepes méretű rendszerekhez ideális megoldást tud kínálni számos piaci szegmensnek. Az új változatok 64 bites rögzítő szerverekre lettek optimalizálva, ezzel még több kamerát lehet ugyanahhoz a szerverhez csatlakoztatni.

IP alapú nyílt platformú Milestone videomenedzsment szoftverek

Azonnali hibafelismerés

A Customer Dashboard új, on-line rendszermonitoring-szolgáltatás, amellyel a viszonteladó/telepítő valós idejű információt kaphat az általa telepített rendszerek állapotáról. Ezzel a szolgáltatással előretátóan lehet lépéseket tenni, ha az egyik végfelhasználónál valamilyen technikai vagy rendszerhiba merülne fel. Így még azelőtt tud lépni, és egy ügyet megoldani, mielőtt azt a végfelhasználó észrevenné, vagy a gondot jelezné. A technikai problémák gyors kezelése csökkenti a leállás miatt elvesztegetett időt, és biztosítja a fontos videók rögzítését.

Íme, néhány a leggyakoribb gondok közül:

 • a kamera hibás működése,
 • nincs elég tárolókapacitás a rögzítéshez,
 • az archiváló hibás működése,
 • hibás kameratörlés és
 • a kamera nem rögzít.

Ezek a hibák riasztásként jelennek meg a Customer Dashboardban. Amikor a problémát megoldották, akkor a rendszer automatikusan törli a riasztást. A Customer Dashboard használatához nem kell semmilyen beállítást elvégezni, automatikusan működik miután a funkciót engedélyeztük az Xprotect Management Application-ben, és a rendszer éles.

Forrás: Aspectis

Az Aspectis ügyvezetője, Bata Miklós Amatőr operatőrök címmel tartott előadást az MBF III. konferenciáján

Amatőr operatőrök

 

Magyarország vezető biztonsági videorendszer forgalmazója, az Aspectis ügyvezetője, Bata Miklós Amatőr operatőrök címmel tartott előadást az MBF III. konferenciáján.

Bata Miklós – a kis csapattal, mindössze 8 fővel dolgozó, minőségi márkákat forgalmazó cég, az Aspectis vezetője – hangsúlyozta: a legfontosabb az, hogy tekintünk a biztonságra, melyek a leglényegesebb szempontok a biztonsági berendezések telepítésekor.

Az első teendő: felmérni, milyen értékeket kell védeni, és milyen eszközökkel lehet mind tovább késleltetni a behatolót, hogy eljusson az értéktárgyig. Az ügyfelek figyelmét fel kell hívni, az értéktárgyakat ne közszemlére téve tartsák, nagy értékű tárgyakra, például festményekre kössenek biztosítást.

Az Aspectis ügyvezetője, Bata Miklós Amatőr operatőrök címmel tartott előadást az MBF III. konferenciáján
Tekintse meg az előadásról készült videót!

A biztonsági rendszer telepítésekor minden a megrendelőtől indul ki, ám gyakran az ügyfél sincs tisztában azzal, mit is szeretne. A lopások, betörések különböző jellegűek, ám a videorendszernek nem az a feladata, hogy védjen, és nem is lehet megvédeni mindent velük. A videomegfigyelő rendszereknek inkább késleltető és elrettentő hatásuk van, viszont a későbbi felderítésben, azonosításban sokat segíthetnek.

A biztonsági rendszer telepítése a megrendelő, a tervező és a telepítő közös munkája. Az ügyfél tudja, melyek a sérülékeny pontok az adott környezetben, hol várható, hogy káresemény történhet. Fontos kérdés, hogy IP vagy analóg rendszert válasszunk-e. Ma már –számos előnye miatt –, inkább IP-alapú biztonsági rendszert ajánlott alkalmazni.

Nagyon lényeges a költségvetés és a tervezés összhangja. Ha komplex védelmi megoldást talál a tervező, de az ügyfélnek nincs rá elég pénze, akkor is érdemes a terv egy részét megvalósítani, a következő évben pedig tovább bővíteni a rendszert.

Bata Miklós hangsúlyozta: a tervezéskor figyelemmel kell lenni a jogi szabályozásra is, a korlátokra, hol szabad kamerákat telepíteni, mikor kell törölni a felvételeket stb. A tervezőnek tisztában kell lennie, milyen új műszaki lehetőségek vannak. Ha jól tervezett a rendszer, a telepítés könnyű feladat, de érdemes először teszt üzemmódban kipróbálni. A rendszer karbantartása pedig elemi kötelesség.

 

Lap teteje