Új fókuszban a Wisenet SoC fejlesztés a Hanwha Techwinnél

Szeptemberben bejelentést tett Soon-Hong Ahn, a Hanwha Techwin elnöke, miszerint új vállalatot alapítanak az eddigi processzor fejlesztő divízió helyett, a VisioNext Coproration-t. Ezzel az új entitással megerősödik a SoC portfólió, valódi piacvezető termékeket és különleges megoldásokat fog előállítani a Hanwha Techwin, ezzel is megőrizve jelentős versenypiaci helyzetét.

Forrás: Security Info Watch

Forrás: Security Info Watch

„Egy hosszútávon fenntartható folyamatos növekedés megteremtése és remek videótechnológiai piaci lehetőségeinknek a kiaknázása történik. 2021 novemberétől a kutatási és fejlesztési központunkat áthelyezzük egy új vállalkozásba, ahol a már meglévő tudásunkat és tapasztalati előnyünket kihasználva a jövő technológiáján dolgozunk, valamint teljes mértékben szeretnénk kiszolgálni innovációinkkal a biztonsági piacon kívül az űrkutatást és energetikai szektort is. Ez a vállalkozás lesz a jövője a videós megfigyelés úttörő megoldásainak is!” – mondta a vezérigazgató.

A Hanwha Techwin mindig nagy energiát fektetett saját Wisenet SoC sorozatába, hatalmas szakmai tudást összpontosított processzorainak fejlesztésébe. Az új vállalat feladata az újdonságok megalkotása mellett az is, hogy megerősítse a fent említett processzorcsalád pozícióját, mindemellett részt vállaljon más vertikumban is. Az új vállalat 100%-ban a Hanwha Techwin tulajdona lesz, s az anyacég jelentős tőkét invesztál az AI alapú SoC technológiába, hogy a magas hozzáadott értékű eszközök mellett képes legyen a felhő alapú mesterséges intelligencia rendszerét is támogatni.

Forrás: Aspectis Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások