A 2N® beltéri egységek már SOS jelzéses funkcióval is! – Gyors segítség vészhelyzetek esetén

A 2N®Indoor Talk és 2N® Indoor Compact otthoni,,vagy irodai beléptető (okos otthon) rendszerhez elérhető legújabb firmware lehetővé teszi egy dedikált SOS gomb csatlakoztatását is.

Forrás: Aspectis Kft

Forrás: Aspectis Kft.

Ajtócsengő gombot már eddig is csatlakoztathattunk a 2N beltéri egységekhez. A legújabb 2.28-as firmware-rel azonban az ajtócsengő gomb helyére SOS gombot köthetünk.

Egészségügyi vészhelyzetek

A lakók használhatják ezt a gombot vészhelyzetek esetében, például hirtelen bekövetkező egészségügyi problémánál. Vészhelyzeti hívás esetén a rendszer bármilyen beszélgetést megszakít, hiszen ezek a hívások a legfontosabbak. Az adminisztrátorok megadhatják, hogy ezek a hívások hova legyenek irányítva.

Ez a funkció remekül használható például gondozó otthonokban. A lakóknak egyszerűen le kell nyomniuk az ágyuk mellé felszerelt SOS gombot, amely a lakásukba telepített 2N® Indoor Talkhoz van csatlakoztatva, aztán a nővérszobában lévő 2N® Indoor Compacton fogadhatják a hívást. A hívások nem feltétlenül csak beltéri egységek között mehetnek végbe, akár helyi hálózatra kötött IP telefonra vagy 2N interkomra is irányíthatók.

A 2N fejlesztői arra is gondoltak, amikor egy másik épületben lévő embert is figyelmeztetni kell. Mindkét 2N eszköz hálózatra köthető a My2N felhőszolgáltatással. A lakók hívását akár 16 különböző helyre lehet irányítani.

A 2N® Indoor Talk és 2N® Indoor Compact legújabb, 2.28-as verziójú firmware-e letölthető a 2N weboldaláról.

Forrás: aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások