Nem semmi! Beltéri drón és biztonsági kamera a Ringtől

A kizárólag beltéri használatra szánt Ring Always Home Cam egy egészen aprócska drón, amely a riasztórendszer bekapcsolásakor képes a levegőbe emelkedni, majd autonóm módon körbe repülni az ingatlanban és streamelni a képeket a felhasználónak. A drón Full HD felbontású kamerája csak repülés közben működik.

Forrás: Ring

Forrás: Ring

Ring Always Home Cam

A drón kamerájának képe távolról valós időben is követhető egy mobilappon keresztül, továbbá a szoftverrel átvehető az eszköz feletti irányítás is. A felhasználóknak lehetőségük van bármikor aktiválni az appon keresztül, így például arra is használható, hogy nap közben ránézzenek valamire az ingatlanban, ha ez valamilyen okból hasznos vagy érdekes. A technika adatvédelmi okokból manuálisan nem vezérelhető.

A biztonsági drónt a beüzemelésekor fel kell programozzuk a járőrözése során bejárandó útvonalra .A vezérlőrendszere automatikus akadálykikerüléssel rendelkezik, rotorjai pedig burkolattal védettek, hogy ne tehessenek kárt semmiben és senkiben. A deaktiválásakor a drón automatikusan visszaereszkedik a töltésére is szolgáló bázisállomásra.

Forrás: Tek Deeps

Forrás: Tek Deeps

A Ring Always Home Cam könnyen integrálható a Ring Alarm otthoni biztonsági rendszerhez. Amikor a riasztó rendszer távollét üzemmódban aktiválódik, a drón automatikusan egy meghatározott utat jár be. Repülés közben a Ring App segítségével, a video könnyen streamelhető ügyelve arra, hogy minél több mindent rögzítsen ami a lakásban (házban) történik.

A Ring Always Home Cam valamikor a jövő év során kerül piacra, az Egyesült Államokban 250 dollárba, durván nettó 78 ezer forintba kerül majd.

Halk megjegyzés, hogy a technika nyilván döntően az esemény utáni pontosabb észrevételezésben játszhat promt, – nem is elhanyagolható – szerepet (Egy viharkár, vízkár pontosabb felderítésére nyilván jó.) A tettenérésben jóval kevésbé, hiszen lelkes betörőnk nyilván azzal fogja kezdeni, hogy a zizegő és feltűnően röpködő drónunkat izibe összetöri. A szerk.

Forrás: origo.hu, blog.ring.com

Hozzászólások