Kínának kémkedhetnek amerikai gyártmányú drónok?

Kiszivárgott az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security, DHS) egy emlékeztetője, melyből kiderül, hogy az Amerikában működő, kínai tulajdonú DJI Science and Technology drónjai fontos infrastrukturális és egyéb megfigyelt adatokat szolgáltatnak ki a kínai kormánynak.

Ez csak a kezdete annak az amerikai vizsgálatnak, amely azt kutatja, milyen módon használják a drónokat különböző országok és terrorszervezetek fizikai, vagy kibertámadások előkészítésére.

A beszámoló szerint a drónok a DJI GO és a Sky Pixels androidos appokat használják, amelyek automatikus taggelik a helyszíneket, arcfelismerő adatokat, képeket, videókat rögzítenek, hozzáférnek mobiladatokhoz, és a kulcsfontosságú létesítményekről (vízművek, hadianyagraktárak stb.) olyan infókat gyűjtenek, melyeket a kínai kormány által birtokolt tajvani és hongkongi felhőtárolóba töltenek fel.

A vizsgálatot végzők szerint ezek az adatok megkönnyíthetik akár kritikus létesítmények, például hadianyagraktárak és vízművek elleni támadások végrehajtását is.

Forrás: computerworld.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások