Flir Hadron: az iparág első OEM dronintegrációs modulja

A Flir Systems piacra dobta a Flir Hadron-t az iparág első kettős érzékelő modulját drone, robot és képalkotó berendezés gyártóinak (OEM) számára. A könnyű, alacsony fogyasztású és kompakt formátumú technika tartalmaz egy 12 megapixeles vizuális kamerát, amely párosul a Flir Boson 320×240 felbontású hőkamerájával, akár 60 Hz-es képfrekvenciával.

Forrás: Flir Systems

Forrás: Flir Systems

“A Hadron bevezetésével a Flir Systems vezető szerepet játszik az alacsony költségű, kettős szenzoros integrációban számos iparágban, a kereskedelmi drónoktól az ipari képalkotó rendszerekig” – mondta Paul Clayton, a Flir alkatrészek üzletágának igazgatója. “Noha a pilóta nélküli antennarendszer (UAS) ügyfeleink először hozzák piacra a Hadron integrációt, ez a termék lehetővé teszi összes OEM-ügyfelünket, hogy növeljék lehetőségeiket, teljesítményüket dobozon kívüli funkciókkal és az egyszerűsített integrációval.”

Flir Hadron

A Hadron fejlesztési folyamatának részeként a Flir szorosan együttműködött a dróngyártókkal, a Vantage Robotics és a Teal Drones gyártmányaival, hogy tökéletesítse a modult könnyű drone repülőgépekhez. A Vantage Robotics integrálta a Hadront a saját szabadalmaztatott stabilizációs technológiáját magában foglaló mikro-gördülő platformjába, kettős érzékelővel, OEM megoldást kínálva a meglévő UAS rendszerekhez és potenciálisan egyéb robotplatformokhoz.

“A Hadron messze a legkönnyebb és legkisebb kombinált vizuális és -hő-érzékelő kamera amely valaha is kereskedelemben elérhető volt” – nyilatkozta Tobin Fisher, a Vantage Robotics vezérigazgatója.

A Teal Drones beépítette a Hadront a 2 kilós Golden Eagle UAS platformjába kihasználva a modul kompakt méretét, így könnyű, de igencsak hasznos teher képződött, amely megőrzi az akkumulátor élettartamát és maximalizálja a repülési idő lehetőségét.

„A Hadron lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a termikus és vizuális érzékelőkkel felszerelt kis drónok fejlesztését és piacra dobását.” – mondta a Teal Drones vezérigazgatója és alapítója, George Matus. “Kiváló minőség kis súlya és kompakt mérete lehetővé teszi a gyors integrációt a prototípusok gyors fejlesztése érdekében.”

Forrás: Dronelife

Forrás: Dronelife

Forrás: securityworldmarket.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások