Álljon át a digitális oldalra!

Itthon a CCTV piacon aratott sikerei után az izraeli PROVISION-ISR most az IP CCTV világát készül meghódítani. Eme népszerű termékek kiváló ár-érték aránya kimagasló megbízhatósággal és minőséggel párosul. Az ügyfelek még a gyártói honlapon megjelenő hírek előtt már izzították a telefonvonalakat, hogy mikor lesznek elérhetőek a PROVISION-ISR IP CCTV termékei. A nyár elejétől a MASCO Kft. megkezdte a termékek forgalmazását.

A PROVISION-ISR két különböző felbontású termékvonalat vonultat fel az IP kamerák esetében: a kisebb 1,3 Megapixeles (és 720p) felbontású, valamint a nagyobb Full HD, vagyis a 2 Megapixeles 1080p (1920×1080) felbontású IP kamerák. Mindkettő változatban megtalálható a hagyományosnak mondható boksz és az inframegvilágító kültéren alkalmazható csőkamerákkal, választható inframegvilágítási távolsággal, illetve lehet fix vagy állítható fókuszú objektívvel. A kínálatban megtalálható a kültéren használható, vandálbiztos kialakítású ugyancsak fix és állítható objektíves Dome kamera, ugyancsak inframegvilágítási funkcióval.

 

A termékpaletta legígéretesebb tagja a 2 Megapixeles PR-I4390IPVF, kültéren használható, inframegvilágítással rendelkező, nagydinamikájú mechanikus Day@Night full HD IP csőkamera, mely várhatóan elismerést válthat ki a szakemberek körében. A kamera makulátlan képéért és felbontásáért a Sony Exmor IMX122 1/3″-os (1/2,8″) CMOS képalkotó tag felel, melynek köszönhetően élvezhetjük a Full HD 1080p (1920×1080 képpont) felbontást. Teljes sötétségben is képes ellátni 40 méteren belül köszönhetően a beépített inframegvilágításnak, melyet tovább erősít a mechanikus Day&Night funkció. A kamera beállítását segíti a 3,3-12 mm-es variófókuszos objektíve. Képtömörítési eljárása a piacon az IP kameráknál már megtalálható H 264.

PR-I4390IPVF

PR-I4390IPVF

 

Funkciólistájában megtalálható a DNR, a WDR, a HLC tulajdonság és természetesen az ONVIF protokoll használatának támogatása sem hiányozhat. Emellett az egyéb finomságok a privát zónák kitakarási lehetősége, a Mirror (képtükrözés), a video mozgásérzékelés, a beépített micro SD kártya foglalat, audio be- és kimenet a kétirányú hangátvitel érdekében, a riasztási be- és kimenet, végezetül, de nem utolsó sorban a beállításhoz analóg monitor kimenet, a gyári DDNS szolgáltatás és PoE tápellátás.

20140721 masco provision PR-DI380DIS36 FL BA PROVISION-ISR kamera kínálatában két végfelhasználóknak is ajánlott, egyszerű Plug&View telepítéssel rendelkező kamera is helyet kapott. Ezen kamerák esetében a telepítőnek vagy felhasználójának nincs egyéb dolga, mint biztosítani az eszköz áramellátását. A kamerákon fellelhető QR kód segítségével gond nélkül összeköthető mobileszközzel, amire telepíthető az ingyenes alkalmazás, majd annak segítségével csatlakozhatunk a kívánt WiFi hálózathoz. Ez a pár lépés után rögvest élvezheti a kamera által nyújtott tűéles képet. Ezek az egyszerűbb kamerák jól alkalmazhatók kis üzletekben, magán lakásokban vagy akár bébi őrzőként is funkcionálhatnak.

20140721 masco provision PR-PT737

A kamerák után ejtsünk szót a PROVISION-ISR NVR képrögzítőiről is, melyek forgalmazásának megkezdését úgyszintén várakozás előzött meg. Az NVR felhozatal is két fő csoportra különíthető el. Az egyik a hagyományosnak tekinthető stand-alone, más néven asztali NVR. Itt megjegyezhető, hogy természetesen a kínálatban fellelhető rack szekrényben tárolható egy, illetve két egység magas kivitelű egyaránt. A másik csoportba szintén az asztali kivitelű NVR képrögzítőket sorolhatjuk, melyek már Plug&Play működésűek. Ez magyarul azt jelenti, hogy a rendszer kiépítése, csatlakoztatása, majd elindítása után a kamerák automatikusan csatlakoznak az NVR-hez. A másik említésre méltó tényező, ami még a Plug&Play működését illeti, hogy PoE táplálással az NVR látja el a kamerákat tápellátással. 

PR-SA8200HDXAz NVR képrögzítők értelemszerűen minden olyan funkciót tudnak, melyet egy ilyen készüléktől elvárhatunk. Hangsúlyozható tulajdonságuk az NVR-eknek, hogy minden csatlakoztatott kamerára képesek valós idejű képet rögzíteni 720p (1280×720 képpont) felbontással. Felmerülhet az olvasóban a kérdés, hogy miért kaptak a kamerák Full HD 1080p (1920×1080 képpont) felbontást, ha az NVR esetében feljebb nem említettük. A rögzítési sebesség csökkentésének révén áll rendelkezésre ez a felbontás, viszont így nem lehetséges a folyamatos mozgás rögzítése.

Viszont, ha az érdeklődő mindenképp ragaszkodik a valós idejű Full HD képrögzítéshez, nincs más teendője, mint a szükséges NVR-nél eggyel nagyobb csatornaszámút választania, melyet könnyen megtehet, mivel a választékban a 4, 8 és 16 csatornás mellett a 24 csatornás variáns is megtalálható.

Hogy még csábítóbbá tegyék az NVR képrögzítőket, úgy tervezték, hogy kezelőfelületük hasonlít az analóg kamerákhoz használható DVR képrögzítők menürendszeréhez, ezzel megkönnyítve dolgunkat.

20140721 alljon at a digitalis oldalra6A gyártó, a PROVISION-ISR most is tartja magát a tőle jól megszokott minőséghez, megbízhatósághoz, melyet változatlanul 2 év garanciavállalással kínál. Június végétől a PROVISION-ISR kizárólagos hazai forgalmazója a MASCO Kft, ahol az IP termékeket is raktárkészletről, kedvező áron vásárolhatják meg a kedves érdeklődők.

Forrás: MASCO Kft.

kapcsolódó cikkek:

Miért érdemes IP-kamerát telepíteni?

Csiribí-csiribá… 960H!

 

Vélemény, hozzászólás?