Új magasabb felbontású IP-s eszközök a PROVISION-ISR-től

A precízebb, pontosabb megfigyeléseket elősegítve megjelent a  PROVISION-ISR 3-4 MP felbontású  Eye-Sight, Dark-Sight kameracsaládja.

Új magasabb felbontású IP-s eszközök a PROVISION-ISR-től

A biztonsági videomegfigyelő-rendszerek alapvető célja, feladata, hogy az általuk megfigyelt területen történő eseményekről a későbbi ellenőrzés céljára alkalmas, az azon látható személyek, tárgyak minél könnyebb felismerhetőségét biztosító felvételek készüljenek

Eye-Sight, Dark-Sight nagy felbontású kamera család

Ennek egyik alapvető iránya a kamerák felbontásának növelése. Ebbe a folyamatba illik a Provision-ISR kínálatában eddig is szereplő 1.3 és 2MP felbontású kamerák után megjelent új, 1/3”-os CMOS képérzékelő elemmel rendelkező Eye-Sight sorozatú 2688×1520 felbontású 4MP-es és 2048×1536 felbontású 3MP-es, illetve szintén 3MP-s 1/2.8” CMOS képérzékelő elemmel rendelkező Dark-Sight családba tartozó kamerák.
Ezek az eszközök, amellett hogy továbbviszik az eddig megismert minőségi jellemzőket sokkal részletgazdagabb, informatívabb kép biztosítására képesek. A jelenleg elérhető kamerák kétféle kivitelben készülnek – legalább is a ház kialakítása szempontjából, kültéri IR cső és dome kialakításban. A dome-on belül további két alváltozat létezik; a vandálbiztos és a hagyományos dome forma. Mindkét formájú kivitel esetében elmondható az is, hogy az azonos házban megtalálható modellek fix, de akár varifokális objektívvel szerelve is rendelkezésre állnak.
A külsőleg is megítélhető tulajdonságokon túlmenően azonban számos, a mindennapos felhasználási körülmények között rendkívül hasznos további műszaki megoldással rendelkeznek. Ilyen például a tiszta éjszakai kép biztosításához szükséges inframegvilágítás alkalmazását biztosító mechanikus IR szűrő, a változatos megvilágítási körülmények kiegyenlítését lehetővé tevő WDR funkció és a felszerelést, üzemeltetést biztosító, a kamerák LAN kábelen keresztül történő megtáplálását nyújtó PoE technológia, vagy akár a mozgásérzékelés és privát zónák kitakarása is.
Egy kis magyarázat a bevezetőben említett Eye-Sight és Dark-Sight elnevezésekhez.
A Dark-Sight családba tartozó kamerák legfontosabb tulajdonsága, hogy a nagyobb mérettel rendelkező új képérzékelő elem tulajdonságainak köszönhetően gyenge megvilágítási körülmények közepette is értékelhető kép biztosítására képek. Ezen eszközök minimális megvilágítási igénye kikapcsolt IR LED-ek mellett mindössze, a teliholdas éjszaka megvilágításánál egy nagyságrenddel kevesebb, 0,001Lux.
Az Eye-Sight-os eszközök minimális megvilágítási igénye, a beépített képérzékelő elem tulajdonságai folytán, ennél magasabb. Azonban ezt a tulajdonságukat a Dark-Sight-os kamerákhoz képest kedvezőbb áruk bőven kompenzálja.

Képrögzítés

Természetesen azonban az ilyen nagy felbontású kamerák képeinek rögzítéséhez szükséges nagyteljesítményű hálózati képrögzítők is megtalálhatóak a MASCO Kft. kínálatában. Sőt igazán a két különböző felbontású kameracsalád tagjai által biztosított adatfolyam rögzítésére szolgáló hálózati képrögzítők teljesen megegyeznek. A már ismert NVR3-as rögzítőcsalád tagjai a legújabb firmware változatnak köszönhetően nem csak a 3MP-s, hanem a 4MP-s kamerák összes csatornán történő valósidejű rögzítésére alkalmasak.
A terület rendkívül dinamikus fejlődésének köszönhetően konkrét választás előtt érdemes informálódni az aktuális kínálatról, melyben a MASCO Kft. munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre.

Patak Tamás
Rangidős Műszaki Vezető

Forrás: MASCO Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Új 3MP felbontású kamerák a Provision-ISR-től

Fedezze fel a Provision-ISR AHD technológiát – Öntsön tiszta képet képrögzítőjébe!

Álljon át a digitális oldalra!

Hozzászólások