Hikvision-Seawing együttműködés – Precízebb képalkotás és eseménykövetés

Lassan egy évtizedre nyúlik vissza a Hikvision és a SiS integrált beléptető rendszert gyártó Assa Abloy Opening Solutions Hungary Kft (Seawing) sikeres együttműködése, amivel a felhasználók több új műszaki megoldással számolhattak rendszereik tervezésekor. Tekintsük át vázlatosan a fejlesztéseket.

Első körben a SiS rendszerben kerültek integrálásra a Hikvision magas műszaki színvonalat jelentő IP alapú rögzítői és kamerái. Ezzel az élő képek megjelenítésén felül a tárolt képi anyagok is elérhetővé váltak a felhasználóknak egy közös grafikus felületről a beléptető rendszerrel, valamint eseményvezérelt eljárásokat is lehetett könnyen konfigurálni, és hasznosítani.

Forrás: Seawing

Forrás: Seawing

Második ütemben kialakítottuk a lehetőségét, hogy a SiS rendszámfelismerő motorja képes legyen a kiváló képminőséggel rendelkező Hikvision felső kategóriás IP kameráival is együttműködni, ami a rendszámazonosítás megbízhatóságát növelte és ezzel a felhasználó egy stabilabb megoldáshoz jutott.

Az idei év új fejlesztése, hogy megfordítva az eddigi trendet, a HikCentral felügyeleti szoftverébe kerülnek át SiS eseményadatok egy szoftveres eventtransmitter interface segítségével, így a beléptető rendszerben keletkezett események a HikCentral grafikus felületén is megjelenhetnek a beállítások függvényében.

Forrás: Seawing

Forrás: Seawing

Forrás: Seawing

Forrás: Seawing

Az események valós időben, IP socket kapcsolaton keresztül, SiS xml protokollal, csv formátumban kerülnek át a HikCentral-ba, ami biztosítja, hogy a felületén megjelenő adatok késedelem nélkül a felhasználó munkáját segítse. Az adatok biztonságát hivatott szavatolni, hogy a SiS csak a megadott IP cím megadott portja (alapbeállítás átállítható) felé küldi az adatot.

A HikCentral felülete ezek után már képes biztosítani, hogy az események ténye mellett a hozzájuk tartozó kameraképek, rögzített snapshot-ok, vagy videofelvételek is megjelenjenek. Az események prioritása, hozzákapcsolt eseményvezérelt eljárások szabadon konfigurálhatóak a HikCentral-ban már megszokott módon.

A megjelenítendő események eseménykód alapján, átjáróra vagy kártyahasználóra szűrve, illetve összevont eseményekként is prezentálhatóak, ami a legkülönfélébb helyi kívánságok kiszolgálását is lehetővé teszik.

További információk:
Assa Abloy Opening Solutions Hungary Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások