A professzionális japán minőség

 

Ha azt a nevet halljuk Victor Company of Japan, még nem biztos, hogy mindenkinek egyértelműen kiderül, hogy nem másról, mint a JVC-ről van szó.

Az óriási hagyományokkal rendelkező társaság története egészen 1927-es alapításáig nyúlik vissza. Kezdetekben gramofonok, később rádiók gyártásával foglalkozott, mígnem 1939-ben megalkották televíziójukat, amely egyben japán első tévékészüléke volt. Számos vívmányt mondhat magáénak a JVC, amelyek közül az idősebbeknek és középkorúaknak, a VHS jelenti a legtöbbet. A VHS (Video Home System) rendszert 1976-ban a JVC szabványosította a mozgóképfelvételek és azok lejátszása érdekében az ilyen videomagnók számára. Azóta jó néhány év eltelt, a technika robbanásszerűen fejlődött, a JVC kiváló, japán minőségi termékeivel és szenzációs, világújdonságnak számító megoldásaival a biztonságtechnikai piacra is betört. A JVC-hez csatlakozott a szintén professzionális japán minőségi audio termékeket gyártó Kenwood, létrehozva 2008. október 1-jével a JVC Kenwood vállalatcsoportot, holdingot. Azóta a JVC Kenwood Holding alá tartozik a JVC Professional, amely a videotechnikai termékekkel foglalkozik, beleérte a professzionális stúdiótechnikai eszközöket, a hobby videokamerákat és a biztonságtechnikai videotechnikai termékeket, valamint a kamerás megfigyelőrendszerek elemeit.

Hivatalos JVC forgalmazó

JVCTavaly év vége óta a MASCO Kft. a japán felsőkategóriás, professzionális JVC CCTV termékeinek hivatalos forgalmazója. A kínálatban a SuperLoLux 2 és a LoLux termékvonalhoz tartozó analóg kamerákon túl, a SuperLoLux HD és LoLux HD IP-kamerák mellett NVR képrögzítők célhardverek, valamint szoftverek és monitorok is helyet kaptak. Általánosságban elmondható a JVC analóg- és IP-termékeire, hogy a gyártó szakemberei különös figyelmet fordítottak, mind a termékek technikai tudására, mind pedig a telepítést jelentősen segítő és egyszerűsítő kialakítására. Technikai tudásuk közül említést érdemel a hihetetlen fényérzékenységük, amely segítségével szinte teljesen sötétben is alkalmasak a kamerák színes képalkotására.

JVC a biztonságtechnikában

A videó megtekintése

További ínyencséggel szolgál a kamerák nagy dinamikatartománya, valamint a különféle képjavítási technológiák, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a konkurens termékek számára már megoldhatatlannak tűnő körülmények között is használhatóvá váljanak a JVC termékei.

JVC a biztonságtechnikában
A videó megtekintése

 

 

JVC TK-C9200E(EX)

JVC TK-C9200E(EX)

Az analóg termékpalettában is megtalálhatók a legfontosabbak, így a boxkamerák, amelyek közül elektronikus, és mechanikus Day&Night, valamint az igényeknek megfelelően WDR-funkcióval rendelkező típusok is választhatók.

JVC a biztonságtechnikában
A videó megtekintése

 

JVC TK-C8301RE

JVC TK-C8301RE

Az egyik leginkább figyelemre méltó termék az a JVC TK-C8301RE beltéri boxkamera, amely kompakt kivitelű, így beépített állítható fókusztávolságú objektívvel szerelt, – amely természetesen nem lehet más, mint a legjobb, szintén japán Tamron objektív – és 20 m hatótávolságra rendelkezik inframegvilágítóval is.

JVC TK-T8101WPRE

JVC TK-T8101WPRE

A JVC kínálatában előkelő helyen szerepel a kültéri inframegvilágítós állítható és fix fókuszos csőkamerájuk egyaránt. Ezek a kamerák is nagy népszerűségnek örvendenek, kellemes árfekvésüknek és ugyancsak kiváló műszaki tudásuknak okán.

TK-C2201WPE
JVC TK-C2201WPE

A kültéri és beltéri, valamint inframegvilágítós dome kameráik is kivívták a szakma tiszteletét. Részben a tökéletesen finoman hangolható tulajdonságaiknak köszönhetően: így szinte minden körülményre beállíthatók, részben pedig vandálbiztos kialakításuknak.

JVC TK-C686WPE(C)
JVC TK-C686WPE(C)

Talán a legszenzációsabb termékeik a Speed Dome kamerák, amelyek világújdonságnak számító, úgynevezett Direct Drive meghajtásúak, ez közvetlen motor meghajtást jelent. Így minden fogaskerék, szíj és egyéb áttétel nélkül a forgatómotorok maguk a kamerák forgástengelyei. Ezzel a megoldással alkalmazásuk esetén számos előnyhöz jutnak a felhasználók, természetesen a karbantartásmentes használat, valamint a csökkentett mechanikai alkatrészek száma miatt.
Ez a megoldás további előnyöket is rejt magában,

  • a rendkívül gyors és igen lassú mozgatás lehetőségét,
  • a versenytársait megcsúfolva egyedülállóan pontos pozícióra állást,
  • mindezt nem utolsó sorban nagyon halk működéssel tetézve.

 

JVC a biztonságtechnikában
A videó megtekintése

IP-kamerák

JVCA JVC IP-kamerakínálata az analóghoz hasonlóan épül fel, tehát megtalálható benne szinte minden kialakítás a felhasználói igényeknek megfelelően: a boksz-, és csőkamerától az inframegvilágítósig, sőt még a Speed Dome-ok is. Ezen termékeik jelentős része 2 megapixeles full HD (1080p) felbontású, még a Speed Dome kamera is.

Japán professzionális termékeknél mindig kiemelten fontos a minőség és a megbízhatóság mellett az üzemeltetés gazdaságossága. A kis áramfogyasztás, amely környezetvédelmi szempontból is nagy jelentőségű mai önpusztító világunkban. Ez szorosan összefügg a termékek élettartamával is, tekintettel arra, hogy a nagyobb áramfogyasztás jobban melegedő terméket eredményez, amely az elektronikai alkatrészek élettartamát csökkenti. Így mi sem koronázhatja meg az egészet jobban, mint, hogy a gyártó a termékeire legalább 2 év garanciát vállal. Sőt a világújdonságnak számító Speed Dome-ra mechanikai megoldása miatt, 3 évet, erre a legtöbb konkurens gyártó nem vállalkozik. A JVC garanciavállalásán túlmenően minden termékére megadja az úgynevezett MTBF mérőszámot (Mean Time Between Failures), amely a meghibásodások közötti átlagidőt jelenti, de nevezzük inkább hibamentes működési időnek. Ezzel kihangsúlyozva és garantálva termékei a megadott működési idő alatti hibamentes működését. A hibamentes működés az olcsóbb sorozatú LoLux termékeire is 30 ezer üzemóra, ami majd 3 és fél év, de a SuperLoLux 2 sorozatúakra ez akár meghaladja a 90 ezer üzemórát, ami több mint 10 év.

 

Szentandrási-Szabó Attila, MASCO Kft.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?